|
Sandman írta:
Sziasztok!
Szerdán nekem is megvolt a műtétem a Bajcsyban, Dr. Juhász Miklós és Dr. Sárközy Sándor együtt végezték el. Előzetes műveletként kaptam egy helyi érzéstelenítő kanült két csigolyám közé, érdekes érzés volt, ahogy a gericemnél matattak... Mikor felébredtem, akkor nem nagyon voltam magamnál, de elég hamar keletkezett egy jó nagy fájdalomérzet, amitől aztán rögtön kijózanodtam, kaptam érzéstelenítőt a hátamba. Aznap délután még röhögni is volt erőm, minden a legnagyobb rendben volt. Másnap elkezdődtek a gondok. "Észrevettem", hogy két szép nagy ső áll ki a mellkasomból. Megkérdeztem a dokit mi az, valami olyasmit mondott, hogy mesterséges légmellett hoztak létre, a csövek pedig azt szívják ki most. Igazából az első 3 nap csak a csövek okoztak fájdalmat, de az viszont nagyon kellemetlen volt. A vizelés nem ment magától, úgyhogy kaptam katétert, aminek nagyon örültem... szerencsére csütörtökön kiszedték, nem sokkal azután a csöveket is, nagyon durvaérzés volt, nem ajánlom senkinek sem. Hozzátartozik még a történethez, hogy csütörtök délután valamikor egyik felülésnél kicsúszhatott a kanül a hátamból. Ez semmi rögtöni fájdalommal nem járt, de ezek után képtelenek voltak olyan fájdalomcsillapítót adni, ami hatott volna, ezt nagyon, nagyon megnehezítette a létemet. Nagy meglepetésemre szombat délelőtt haza is engedtek, amibe bele is mentem, nem mintha lett volna döntési jogom, úgy éreztem, nagyon tele volt a kórház. Mikor kérdeztem, hogy nem kaphatok-e valami alvássegítőt, akkor azt mondta a Juhász, hogy ne gyógyszerezzem magam. Nem haza jöttem, mert szombathelyi vagyok, hanem testvéremnél vagyok, neki van egy kis lakása pesten, itt kell maradnom még péntekig, akkor lesz varratszedés. Néha nagyon nem tudom már elviselni a fájdalmat, ez szinte csak és kizárólag alvásnál zavar, mert nem nagyon tudok így, szerintem vissza fogok menni a kórházba és beszélek a dokival, hogy írjon fel valamit, hátha hat, elvileg már csütörtök este óta nem kaptam semmit se. Nem tudom, hogy mikor lesz jobb, az olvasottakból ítélve még jópár hétig megmaradnak a gondok. Ha valaki gondolkozik a műtéten, akkor szerintem vegye figyelembe, hogy ez akár vele is előfordulhat. Úgy gondolom, hogy a csillapítókkal ezerszer jobb lenne bár. De összességében, az eredmény szerintem minden fájdalmat megér (csak már jutnék el a végéig vazze ... Laughing )
|