http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 11:07

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.01.18. 17:14 

Üdv mindenki!

Tominak hívnak 20 éves vagyok és holnap megyek vizsgálatokra és ha minden igaz csütörtökön meg is műtenek.
Én Dr. Verebély Tibort kerestem fel személyesen az I.sz Gyermekklinikán 2 hónapja. Azért őt mer sokat olvastam róla neten,
a találkozás 2 perc volt, mondom ez van, korrigáltatni szeretném. Megnézte 1-2 nagy levegő. Kiment hozta a kis határidőnaplóját, ''január 20.-a jó önnek?'' hogyne volna jó :). Nahát röviden ennyi az előzmény. Pár napja tiszta ideg vagyok kicsit be vagyok tojva úgyhogy nyugtatom magamat a neten talált anyagokkal(beszámolók,stb...).
Jó ez a forum ez kicsit megnyugtatott köszönöm nektek, végig is olvastam a forumot és ahogy elnézem a kolléga akinek ma volt műtétje, vele lehet találkozok is majd :) majd szugeráljuk egymást ''nem fáj! nem fáj'' :)
Egyébként viszek laptopot mobil netet szóval majd élőbe közvetítek.

(Összevonva az előző üzenettel)

Jó lenne népszerűsíteni ezt a forumot, én nagyon nehezen találtam rá(lehet ez az én hibám). Mióta az eszemet tudom megvan ez a betegségem, és rengeteg magát okosnak valló orvossal és egyéb emberrel találkoztam. Minden ''okos'' csak ugyanazt hajtogatta.

Háziorvos: ''ússzál,ússzál!'' Elmentem úszni(én már 13 évesen sem hittem ebbe)
Suli orvos: ''nem úgy van az hogy odamész és akkor műtsetek''( előző hozzászólásomban említettem, odamentem és már kaptam is időpontot.)
Tüdőgondozóba orvos: nem is írom le mit mondott, tök hülye volt az egészhez, de egy mondatot mégis:'' ne dohányozzon ne emeljen nehezet'' kár hogy testépítéssel foglalkozom, nah mind1.

Summa summárum ha már akkor lett volna internet ennyire elterjedten mint ma, akkor nem égettem volna magamat az uszodába és nem néztek volna ki az iskolába emiatt, és buktam volna el ennyi évet az életemből, mer eddig nagyon sok mindenből kimaradtam ez miatt, de ezt nem ecsetelem mindenki el tudja képzelni. Ez a történet már 2002 után játszódott amikor már a nuss módszer ismert volt itthon is.

Bocs hogy ennyit írok, de mindig talál az ember olyan helyet ahol átérzik a gondját és ki is mondhatja.

(Moderátor: Összevontam az egymásután írt két üzenetedet, ha új üzenetet akarsz írni és méfg senki nem válaszolt a te üzeneted után, akkor használd a szerkesztés gombot.
Egyébként üdv a fórumon és kitartást az elkövetkező műtétedhez.
G. )

Köszi!
Nah hazaértem végre, ahogy mondani szokás a 0. nap beszámolója:

3 vizsgálat
-ekg
-vérvétel
-röntgen
Ez úgy 30 perc lett volna összesen, de ez kb. 3 óra alatt zajlott le mer hát vártam vártam és vártam.
Nah mind1 12:00 kor már csak altatóorvosra váltam aki majd kellőképpen beparáztat( de annyi mindent olvastam már a neten hogy újat már nem tudott mondani).
Közben megnézett 1-2 doki, levették a pánt méretét hogy mekkora kell majd, meg egy kis csaj, doki persze légzésemet megnézte kb. ennyi, mondjuk mégis van valami amin meglepődtem. A kis csaj megkérdezi hogy odalent minden oké-e?(nem tudom mi köze a mellkasműtéthez nah mind1).
Mondom panasz még nem volt rá :), azt mondja csaj mert a műtőbe derültek már ki érdekes dolgok. (Nah mondom szép mindenki az én férfiasságom fogja elemezni műtét alatt).
Nah akkor ennek vége is lett kb. 12:15 kor, várjuk egy páran az altatódokit, 13:10 kor meg is érkezett persze nem az aki engem fog altatni holnap, pedig már megörültem mer egy szőke kis tündérke volt :) nem sokkal idősebb nálam.
Nah fájdalomcsillapítás hogy legyen irányul a kérdés felém. 2 lehetőség van mind a kettőnek hátulütője persze de minden orvos a gerinchez adott érzéstelenítést javasolva mer ha felébredsz műtét után nem fog fájni semmid. Van a másik a vénásan beadott érzéstelenítő az olyan hogy te adagolod a fájdalomcsillapítót ha megnyomsz egy gombot akkor jön automatikusan a dolog a vénába. Persze ennél esélyesebb a hányinger, émelygés meg pár finomság. Úgyhogy első variációnál maradtunk.
Holnap fél 8-ra megyek 11 körül meg action ha minden igaz.
Amint elő tudom venni a laptopot már írok is nektek.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tomi20 2011.01.18. 17:49-kor.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.19. 16:12 

Sziasztok!

Esetleg Facebookra nem akarunk csinálni egy oldalt? Ott gyorsabban terjednének a hírek? Vagy?
Csak egy ötlet!

Mindenkinek jó egészséget!
Kamilla

Hogy hogy megszűnik????

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kamcika 2011.01.19. 17:47-kor.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.19. 16:30 

Kamcika írta:
Sziasztok!

Esetleg Facebookra nem akarunk csinálni egy oldalt? Ott gyorsabban terjednének a hírek? Vagy?
Csak egy ötlet!

Mindenkinek jó egészséget!
Kamilla

A facebook március 15.-én megszűnik, arra a kis időre nem érdemes szerintem.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.19. 18:33 
Adminisztrátor

Facebook? Ez mellaks téma! :lol:

Egyébként elgondolkodtató az ötlet...

Tomi20.

Hogyhogy, téged hazaengedtek a műtét elötti napon?
De ne feledd, hogy éhgyomorral kell menned holnap reggel. És ami a laptopozást illeti, várjuk a beszámolódat.
De szerintem két napig még felkelni sem engednek majd.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.20. 10:31 

Üdv Mindenki!
Már itt vagyok a sebészetem megkaptam az ágyamat, átöltöztem, és már kaptam is elő a laptopot.
A hely jó teljesen, sokkal rosszabbra számítottam.
Van egy frankó kis philips plazmatévé a szobában, 2-3 csaj sürög-forog nem rossz 25 év körüliek, aranyosak.
Várom hogy szóljanak hogy mikor mehetek már végre.
Aztán amint tudok jelentkezek.

Szurkoljatok!

Üdv.: Tomi

Jah kérdésedre a válasz. A hasonló műtétre várókat is hazaengedték. Annyi volt hogy éjféltől ne egyek ne igyak meg reggel se.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.20. 12:38 
Adminisztrátor

-Doktor úr, vágjunk bele! :D

Lélekben veled vagyunk!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.21. 08:33 

Üdv mindenki!
nos most engedtek a gépemhez,
Akkor a tegnapi nap beszámolója:
12:00-kor vittek a műtőbe jó fejek voltak, altató doki lépésről lépésre mondta hogy mit csinál, első húzós dolog a gerinchez történő injekció volt,megkérdezték hogy alvásban vagy még ébren csinálják, persze a ébren lévő érzéstelenítést javasolták
mondom legyen, nem volt gáz mondjuk én közbe dumáltam a többi műtőben lévő fazonnal akik nagyon állatok:) nah szúrás megvolt simán kibírható, utána fekvés. Altató doki arcom elé tesz egy maszkot ''nyugi csak oxigén'' jah persze 1 percig az is volt utána már csak az intenziven folytatódtak a dolgok nekem. Jólvan 14:05 vizualizálom a dolgokat szép lassan.
1..2..3. cső mint kiderült infúzió,katéter, meg gerinchez megy az érzéstelenítő. Nos mellkas feszülés pont annyira hogy ne tudj aludni, infúzó tű nyomja a kézfejem. Alvásra esély sem volt, párna a lábam alatt nem mozoghatok. álmos se voltam nem tom mit adtak...jah és bal szemem kapar.

Mai nap eddig:
alvás semmi nem is vagyok álmos. Mellkas nyomás kicsit szünt megy továbbra is a 3csövecske, teát tegnap 1-2 kortyot csak ma már lehet vedelni:) Ágyat felemelték ameddig akartam hát ropogtak a csontok de nem fájt. Most laptop, majd jönnek tornáztatni. este majd irok

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.21. 11:01 
Adminisztrátor

Hát igen, ilyenkor aludni is nehéz. Nem tudsz a kedvenc pózodban aludni, mert a legkissebb fordulásra valamelyik testrészed tiltakozni kezd.
Én vagy fél évig csak háton tudtam aludni, illetve egy év múlva is volt, hogy reggelre fájt az oldalam, mert megnyomta a párna, vagy valami.
Egyébként mennyire vagy elégedett az eredménnyel? Nem is mesélted, hogy hogyan sikerült a műtét. Gondolom csak egy lemezt kaptál.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.21. 11:20 

1 lemezt kaptam, hát eddig csak tapogattam az ''eredményt'' néztem is nagyot mer kis púpok voltak a mellkasomon, de most volt itt a doki mondtam neki hogy valami nem klappol, ''nem kell félni műtét után mindig ilyen'' jah mondom oké. Mindenki hajtogatja hogy ''milyen szép lett' hú hú'' Most ott tartunk hogy fényképet akar csinálni a doki rólam amin 2-en lennénk(Verebély Tibor) és igy akarja népszerűsíteni a műtét eredményességét.

Erre varjatok gombot:D

Én szivem szerint húznék már el a rákba, biztos meg tudunk egyezni ;)
jah egyébbként van itt 1 kolléga szerintem az akit kedden műtőttek, itt járkál, jól van ő is.

Üdv.: Tomi

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.01.21. 13:38 

Gratulálok a sikeres műtéthez! :)
Mintha magamat látnám másfél évvel ezelőtt.
Engem is mutogattak mindenkinek, meg körbejártuk a kórház összes orvosát, hogy nézzék meg milyen jó lett.
Amikor besétáltam a műtőbe, felfeküdtem stb.Egyik doki nekem is elkezdte mondani a vicceket, csak aztán már reagálni nem tudtam mert közben nyomták is be a koktélt a vénámba.
Aztán, mikor felébredtem is mondták, hogy elektromágnes közelébe ne menjek meg stb :D
Műtét előtti éjszakát én is otthon töltöttem és nekem katéter se volt szerencsére, megoldottam kacsával.A háton fekvés meg szörnyű.Teljesen kikészül a hátad.Legalább egy hónap volt, mikor megpróbálkoztam az oldalt fekvéssel, először a kezemet magam alá húztam és próbáltam hónom alatt támasztani, hogy ne a vas végére nehezedjen a súlyom nagy része.
Ahogy Goshi is említette, a köhögés, tüsszentés elég kellemetlen a friss vassal.Nekem még a nevetés volt valami borzasztó az első időkben.És a legrosszabb, amikor nem tudod abbahagyni.
Egy egész túlélő kézikönyvet is lehetne írni erről.

ui:a facebook ötletet nem tartóm jónak, mivel elég sok primitív, bunkó ember él kis hazánkban és ott pedig ki lenne téve a topic ezen személyeknek.
Másfelől nem is szeretném minden ismerősöm,félismerősöm tudtára adni ezt a dolgot.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]