http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 08:59

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.02.08. 17:13 

Ezt még tegnap írtam csak mire elküldtem volna, hibát jelzett az oldal...

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat.

Végre otthon vagyok. :) Már kezdtem kikészülni, de csak túléltem ezt a hosszú hétvégét. Megosztanám mi, hogy történt.

Már csütörtökön be kellett feküdnöm, (reggel 8-ra kellett bemenni, azt ne kérdezzétek minek) vettek egy kis vért, meg beszélni kellett az altató orvossal, és aláírni egy-két papírt. A műtétem másnap volt, minden rendben ment, maga az operáció az orvos elmondása szerint nem több 20-30 percnél, de altatással, ébredéssel, mindennel együtt kb másfél óra volt. A lemezt még bent kiegyenesítették, ez csak annyit jelent, hogy az u-alakhoz képest, visszahajlítják picit a két végét, nyilván azért, hogy egyszerűbb legyen kihúzni. Hogy hogy csinálják? Gondolom fogóval izomból...
Ébredés után persze éreztem a két vágást, amit ott ejtettek ahol a fém behelyezésekor felvágtak (hiszen a fém, normál esetben nem mozdul el), de a fájdalom, mint írtam az előző műtéthez képest minimális. Nem kértem utána fájdalomcsillapítót, mert nem volt szükségem rá. Aznap természetesen csak este kellhettem ki az ágyból, de az gond nélkül ment. Másnap csináltak egy mellkas röntgent, ekkor már ehettem, ihattam, mozoghattam. Visszaolvasva nem olyan rossz, de azért ágyhoz voltam kötve valamilyen szinten, és azt nagyon utálom. Mint ahogy sokan írták már, a háton sokat fekvés a legrosszabb... Sajnos hétvégén nem engedhettek haza, a korházi szabályzat miatt, úgyhogy ha tehetitek hét elejére kérjétek az időpontot, véletlenül se kelljen ennyit bent maradni.
Dr. Kostic Szilárd műtött, már az első műtétnél, mondta, hogy el lehet kérni a fémet, aztán most is megkérdezte, hogy kérem-e, szóval nem kellett gondolkodnom, hogyan kérjem el. Egyébként ha kéritek, biztos megkapjátok, orvosoknak úgyse kell, csak kidobnák, elvégre másik emberbe csak nem rakják be. :) Az orvosok is és a nővérek is nagyon kedvesek voltak, sokat köszönhetek nekik.
A műtétem egyébként eredményes volt, még a műtét előtt megnyugtatott a doktor úr, hogy nem szokott visszaesni senkinek a mellkasa, nekem sem esett vissza, legfeljebb pár millimétert süppedt be, ami teljesen elfogadható :) . Nem bántam meg, hogy belevágtam annak idején, bár kétségtelen, hogy okozott pár kellemetlen pillanatot...
Még két hét varratszedésig, utána végleg letudtam a dolgot. (azt tanácsolták addig ne menjek suliba)

Végére meg egy jó tanács: kerüljétek a kórházakat amennyire csak lehet, mert rettenetes volt látni a sok beteget, és a szenvedéseiket, komolyan azt gondoltam, hogy szerencsés vagyok, hogy csak ennyi bajom van. Vigyázzatok magatokra. Hiába elhasznált közhely, leírom: az egészség a legfontosabb. (sajnos a legtöbb ember csak akkor jön erre rá, ha már baj van.)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.02.08. 20:17 
Adminisztrátor

Üdv.
A fórum valamiért lehalt, de most újra működik. Remélem jó sokáig.
Azért csináltam egy biztonsági mentést, biztos, ami biztos.

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.02.09. 08:07 

Kedves Tibi!

Köszönöm a részletes leírást, nekem sokat segít. És már számolom a napokat mire végre én is a kezembe kapom a fémemet.

Bár még nem vagyok túl az egészen, úgy gondolom a nehezén már igen, ezért én is azt mondom minden töprengőnek, hogy a kellemetlenségek ellenére érdemes belevágni. Legfőképpen minél előbb, mert én most 30 leszek és a csontjaim nekem pl nem olyanok mint 20 évesen ugye. És mindig úgy gondolom jobb megelőzni a bajt.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.02.09. 09:39 

Üdv Tibi!

Hát irigyellek is meg nem is, irigyellek mert neked már ki is vették, és nem irigyellek mert ennyit időt bent kellett töltened az én szvsz teljesen fölöslegesen. Engem úgy tájékoztattak hogy első nap műtét másnap haza lesz a folyamatábra 2-3 év múlva.
Erre a kórházi szabályzatra inkább nem mondok semmit, mer most nem találok olyan szavakat amiket nem moderálnának ki :D
Hát a 'vas' visszaigénylése meg a másik, én el nem kérném kell a francnak soha többet ne lássam(mostani szerény véleményem), bár lehet én is elkérem a kocsiba, kipufogó felfüggesztésnek :D

Mindenkinek jó egészséget!

Üdv.: Tomi

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.02.19. 20:57 

Kis update!

Pénteken mentem vissza varratszedésre, mivel letelt a két hét. A bal oldali sebem szépen beforrt, viszont a jobboldali sajnos még mindig nem teljesen, picit vérzek bár már nem annyira. Egyik nap le is mentem a házi dokihoz, aki átkötötte a sebem, de egy nagyobb méretű sebtapasz helyett mull lapot tett rá. Sajnos másnapra bele is tapadt a sebbe, amit nem volt könnyű eltávolítani. :? Remélem most már pár napon belül teljesen begyógyul a sebem, és végre nem kell vigyáznom a mozdulataimra.
Előző alkalommal nem volt ilyen problémám, valószínűleg mert most másodszor vágták fel ugyanott, illetve most többet mozgok, többet használom a kezem. A tanulság csak annyi, hogy a sebre ne nagyon tegyetek mull lapot, inkább sebtapaszt.
Mindenkinek jó egészséget!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.02.22. 14:26 

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, bár tisztában vagyok azzal, hogy ez egy nagyon relatív kérdés és ember, illetve számos más dolog van , ami miatt ez eltérő lehet, mégis úgy általánosságban kíváncsi vagyok rá. Nekem a nyáron telik le a próbaidőm a melóhelyen. Ha hosszabbítás után műtenek meg és elmegyek táppénzre , mert szerintem ezt a főnökökkel meg tudom beszélni, akkor kb. mennyi idő utána az, hogy felépüljek és újra dolgozni tudjak. Azért nem ülőmunka és hajolgatni is kell meg pakolászni is, de azért nem teherautókat kell húzogatnom. Erre várnám a tapasztalataitokat! Mindennek nagyon örülök! Előre is köszi! Üdv: Tomi

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.02.22. 20:27 

Hello
Új vagyok a fórumon...
Nem rég tudtam meg hogy tàmogatott a műtét és fontolgatom, hogy megcsinàltatom.
Csak úgy tudom, hogy utàna nem nagyon szabad elesni, ez viszont elég gyakran megesik velem mivel gördeszkàzom.
Szerintetek összefér a két dolog vagy az egyikről le kell mondanom?
Köszi

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.02.22. 22:04 

Szia!
Gördeszkát felejtsd el.Elesel, elmozdul a vas és kész a baj.
Neked kell meghozni a döntést, hogy lemondasz jó pár dologról 2 évig és utána ott folytatod, ahol abbahagytad, vagy továbbra is együtt élsz a pectusoddal.
Te tudod, hogy milyen mértékű a benyomódás, nyomja-e a tüdődet,szívedet, vagy csak kis méretű és esztétikai okból szeretnéd megműttetni, kellemetlenül érzed magad pl strandon.
Az utóbbi dolgot mindenki átélte, az előbbivel meg csak párunknak volt baja.Könnyebb döntés, ha egészségügyi problémát okoz, mert akkor nem kérdés a műtét.
Neked kell mérlegelni a helyzetet és eldönteni mit választasz.
Bármelyikünket megkérdezed, hogy megérte-e a műtét, mindenki azt fogja mondani, hogy naná hogy megérte.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.02.23. 16:49 

Üdv Tomi!

Nem tudom milyen fizikummal rendelkezel, én 1 évnyi testépítés után mentem el műtétre, talán emiatt is sikerült 'meglépnem' a kórházból 3 nap után, (persze nem akartak hazaengedni de velem nem érdemes vitatkozni :) ). Tegnap előtt telt el 30 nap a műtét óta, úgyhogy neki is álltam edzeni újra igaz hogy csak az eddigi súlyok 1/3-ával, de ment. A lehajolás felkelés stb. még a mai napig is fájdalommal jár persze napról napra csökken a fájdalom.
Én úgy számoltam hogy a következő 30 nap végére már menni fog az edzés a régi súlyokkal.

Szóval egy 1,5 -2 hónapra biztosan szükséged lesz hogy tudj rendesen emelni meg stb.

Üdvözlettel: Tomi20

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tomi20 2011.02.23. 17:08-kor.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.02.23. 16:54 

Szevasz Jancsi!

Igazat kell hogy adjak az előttem szóló kollégának, tényleg csúnyán meg lehet járni hogyha vassal esel. Szóval mindenképp el kell felejtened a deszkázást 2 évre minimum,de lehet hogy lesz abból 3-3,5 és év is. Mivel a dokik nem szokták siettetni a vas kivételét.

Ennyit tudtam hozzá adni a témához.

Üdvözlettel: Tomi20

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]