http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:14

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.03.10. 22:18 

Ilyen nincs.
Ennek utána kellett volna járnotok.Nem a kórház fizeti a vasat, hanem a TB.Mindent fizet a TB.Ilyen nem lehet.
Mi az hogy nem életmentő műtét.Ha valakinek eltörik a keze és beraknak pár szegecset, akkor ki kell fizetnie mert nem életmentő?
Kórház volt akkor rosszul informálva.
Én a te helyedben tuti nem hagynám ennyibe, bemennék a társadalombiztosítókhoz, és ha kell addig járnék a nyakukra míg ki nem fizetik.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.03.11. 16:24 

És mégis van.
Azt nekem se mondták, hogy soha nem fizetik ki.
Csak azt, hogy mivel a klinikának szűkösek a keretei várni kell még, és ha nem akararok ki lehet fizetni.
Az orvos aki műtött a mellkas osztály vezetője, nem hinném, hogy félre van informálva.
És nyugi mi sem fogjuk annyiban hagyni a dolgot...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.03.12. 10:45 

Pesten szerintem nem lett volna ilyen gondod.Az meg messze lett volna nagyon.
Most már mindegy.
Remélem szerencsével jársz és minél hamarabb megtérítik.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.01. 20:32 

Sziasztok!
Kicsit furcsán fog hangzani, de örülök, hogy vagytok még néhányan, akik hasonló problémával küzdötök, mint én és voltatok, olyan bátrak, hogy meretek változtatni a helyzeten. Én már 27 éves vagyok és amióta az eszemt tudom mindig is szenvedtem ezzel a problémával,de csak az elmúlt években kezdett igazán zavarni a dolog és sajnos egyre több problémám is van (nehéz légzés és szívritmus zavarok). Orvos engem nem igazán látott, mert nagyon erős fóbiám van (kiskoromban sokat voltam kórházban és nem egyszer félrekezeltek, a bizalmam teljesen elveszett) és rettenetesn, kimondhatatlanul félek a műtét kimenetelétől és bentfekvéstől. Én csak egyetlen embert ismerek, akin ilyen műtétet hajtottak végre, neki a mellkasát a köldökéig vágták fel. Tudom, hogy vannak már más módszerek is, de gondolom a módszer kiválasztásánal a deformitás mértéke is döntő lehet.

A lenagyobb problémám viszont az, hogy nem tudom, hogy kihez forduljak a problémámmal. Nem ismerek egyetlen, megbízható, szakmailag kitűnő, és nem utolsó sorban türelmes szakorvost (Budapesten), sem. Ha esetleg tudnátok ebben segíteni azt nagyon megköszönném.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.02. 13:12 

Sziasztok!
Először is nagyon örülök hogy rátaláltam erre a fórumra. 24 éves vagyok, és bár mindig zavart a deformált mellkasom (nem részletezem, biztos mindegyikőtök átment ezen), addig nem fordult meg a fejemben a műtét gondolata, ameddig nem olvastam itt a rengeteg pozitív tapasztalatról.
Lenne néhány kérdésem:
1. 24 éves korban még lehet/érdemes műteni? Nem vagyok jártas az anatómiában, de biztos van különbség egy fejlődő és egy kifejlett mellkas között (csontok keménysége, stb.).
2. A deformáltság nem okoz (illetve eddig nem okozott) semmilyen panaszt, nem fáj, nincsenek légzési-és szívpanaszaim. A műtét akkor is támogatott, ha az elváltozás "csak" esztétikai jellegű?
3. Milyen orvoshoz forduljak, illetve tudtok e valakit személy szerint ajánlani? Debreceni vagyok, de nem probléma ha Budapestre kell a vizsgálat/műtét miatt utazni.
4. Mennyi ideig tart a lábadozás? Elsősorban amiatt érdekel, mert a munkámat nem tudom hosszú időre felfüggeszteni. Irodai munkáról van szó, semmi megerőltető, bizonyos ideig otthonról is végezhető.
5. Számít e, hogy a deformitás nem szimmetrikus? Bal profilból szinte észrevehetetlen, a jobb oldal van erősebben benyomódva.

Előre is köszönöm!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.02. 19:38 

Sziasztok!
Üdv közöttünk!

A TB mindenképpen támogatja, itt olyan nincs, hogy esztétikai műtét, ez az egészséged érdekében történő születési rendellenesség okozta deformitás helyretétele című műtét.
Igen felnőtteknek a csontok már megkeményedtek, de itt a fórumon is sokan vannak olyanok akik húszas éveikben csinálták meg és most nagyon boldogak :)
A műtét után 1 hónappal már tudsz menni dolgozni.
Én csak a gyermekkorházakról tudok átfogó képet adni, azt hogy felnőtteket, hol operálnak arról majd a többiek tudnak írni.

ui:Higgyétek el, nem fogtok csalódni, ha megműttetitek :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.03. 09:49 

Kedves Osterberg

Én 27 éves voltam, mikor műtöttek, 1 hónap múlva fogják kivenni. Szerintem vágj bele, nekem is asszimetrikus volt, jobbra mélyült jobban. Nagyon szépen kiegyenlítették!
Budapesten tudok ajánlani, Korányi kórház, Kovács Ákos! Ő szakmailag és emberileg is fantasztikus! Egy orvos, aki törődik is a beteggel, mint emberrel! Sokat számít szerintem!

Ha bármi kérdésed van még, szívesen válaszolok!

Szép napot!
Kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.03. 20:25 

Köszönöm a gyors válaszokat!
A műtét után mennyi ideig kell a kórházban maradni, illetve mikor lehet újra dolgozni? Tényleg fontos lenne, hogy mihamarabb dolgozhassak, és a munka irodai, tehát nem megerőltető.
Azon kívül, hogy nem érdemes extrém sportokat űzni meg ráesni, mennyire lehet teljes életet élni a vassal?
Éreztetek e valamilyen változást a műtét után? Úgy értem, hogy bár kifejezett panaszaim most nincsenek, de időnként elég hamar kifulladok stb. ti tapasztaltatok hasonlót ill. változást e téren?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.04. 07:59 

Szia!

A kórházban nekem összesen 5 napig kellett lennem, arra figyelj, hogy a legjobb ha hétfőn fekszel be, mert akkor hétvégére már haza is engednek!

A gyógyulás nagyon egyedi, már sokszor beszéltük itt, hogy abszolút változó. Ami szerintem biztos, hogy azért összesen 3 hét kell, hogy megszokja a szervezeted és Te is a lakótársat :-) A fájdalom szintén nagyon egyedi, kinek hol a küszöb.
Szerintem az irodába vissza tudsz menni kórház után 2 héttel.
Sportolni nyugodtan lehet, úszni kifejezetten ajánlott!!! A lényeg, hogy azért ne ess el, vagy birkózz sokat!
Mikorra tervezed?

Szép napot!
Kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.04. 11:13 

Kedves Kamilla!

Olvastam, hogy Te is a 20-as évedben estél át a műtéten. Én már 27 éves vagyok és már egészségügyi problémáim is vannak. Téged milyen módszerrel operáltak? Milyen mélységű volt az elváltozásod?
Szeretném megkérdezni, hogy nő lévén, neked mondtak a gyermekvállalással kapcsolatosan valamit? (pl, míg a fém bent van, addig nem ajánlatos)
A műtetet megelöző vizsgálatok pontosan mit takarnak?

Válaszodat előre is köszönöm.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]