http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 15:36

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.04.04. 17:37 

Szia!

Egész pontosan 27 voltam, mikor betették, egy hónapom van még hátra. Nekem azt mondták nem ajánlatos babát vállalni közben, mert szülésnél császározni kell. Már ha Nuss műtéttel kezelnek, és én azt ajánlanám mindenképp. A mélyedésem asszimetrikus volt és kb 5,5 cm-re volt a szegycsontom a gerinctől, így ez nekem is már eü problémákat okozott.
Vizsgálatok előtt: CT, vérvétel, légzéskapacitás, azt hiszem más nem volt, még jól szemügyre vettek :-)

Ha bármi kérdésed van még, szívesen válaszolok.
Üdv
Kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.04. 20:34 

Szia Kamilla,

nagyon örülök a válaszaidnak, mert pl. a baba vállalás kérdése nagyon fogalalkozatott és számomra jó hír volt, hogy nálad is a Nuss módszert alkalmazták és nem mentek el drasztikusabb irányba, pedig neked is voltak már egészségügyi problémáid. Neked mennyi idő után veszik ki? A műtét után a problémák nagyrésze enyhült, esetleg megszünt? Milyen gyakran kellett kontrolra járnod?
Azt a dokit milyen módon lehet elérni, aki téged műtött? Mivel hasonló az esetünk és írtad, hogy nagyon jó tapasztalataid voltak vele, így nyugodtabban konzultálnék én is egy ilyen orvossal:-)

Mégegyszer ezer hála!

Margaréta

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.04. 21:21 

Osterberg:
Ülő munkával szerintem nem lesz gond, ha költöztető lennél, akkor picit húzósabb lenne a dolog :)
Én műtét előtt, mikor iskolában tesiórákon én 10 perc után már lihegtem,ziháltam a teljesítményemen nem látszott meg, mert egész életemben sportoltam, első lettem mindig futáson,távolugráson,kislabdahajításon mindenen :) Aztán a szívemmel is volt egy kis baj, mert jó nagy volt a bemélyedés, ráadásul nem szimmetrikus, hanem bal oldalra jobban, ezért a szív egy kis helyre volt beszorítva. Valamint nem volt helye a növekedésre, ezért az testem arányaihoz képest kisebb volt.
Ezeket a kardiológia vizsgálaton tudtam meg, így már nem volt kérdés a műtét.
Úszáson kívül mást nem csinálok(biztos,ami biztos alapon ) a többi 17-18 éves srác nagy részénél jobb vagyok, meg jobban is bírom.
Csak egy adat amin lehet látni a javulást.Pulmonológiai vizsgálat: műtét előtt testsúly,magasság,kor minden adat beírva, átlag 100%, elért eredményem 74% műtét után szintén minden újból írtunk
átlagos tüdőnek 100%-nak kell lennie, jövök én rendes mellkassal+1 év úszással mögöttem, érték:117% :):):)
Majd nyár végén/ősszel kiveszik és nagy hangsúlyt szeretnék fektetni a sportra,be akarom pótolni a kimaradt dolgokat, meg szeretném igazán megnézni mit tudok majd így :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.04. 21:44 

Sziasztok!
Újra itt vagyok. Volt egy kis kihagyás, mert elég bizonytalan vagyok, hogy műttessem-e magam. Most hogy így elolvastam ezt az utóbbi pár oldalt, látom többen járunk hasonló cipőben. Én is extrémsportot űzök, név szerint Dirt/Street MTB. Bár mostanában valahogy kevesebb időt szentelek erre. Sőt már ez a dolog kevésbé hátráltat. Viszont pár hónapja kezdtem el edzeni, és innentől kezdve folyamatosan szeretnék járni. Viszont, hogyha műttetném magam, akkor nyílván kiesés lenne. Még akár 1 hónap kiesést elviselnék, bár igaz, sokat visszaesnék izomzatilag. A legfőbb kérdéseim most azok lennének, hogy mivel nekem gyakorlatilag csak esztétikai hiba, sőt egyáltalán nem vészes, de azért eléggé látható, így előfordulhat-e az, hogy a TB nem állja a műtétet? (Bár olvastam, hogy mindenképpen állja..de létezik-e, hogy mégsem?) Azon kívül arányos-e a fájdalom mértéke, a horpadás mértékével? Tehát, mivel nekem nem olyan mély a horpadás, így megegyező-e a fájdalom, azéval, akinek elég mély, és jelent-e ez valami előnyt számomra? Értem ezt úgy, hogy hamarabbi felépülés, korábbi lemezkivétel, korábban múló fájdalom stb...Másik kérdésem, hogy műtét után, olvastam már mindenfélét arról, hogy van akinek nem tanácsolják még a fekvőtámaszt sem, viszont olyat is láttam már, hogy valaki 1 hónappal utána már edzett súlyokkal, és akkor most melyik igaz? Lehetséges az, hogy a beavatkozás után 1 hónappal és is újra tudjak edzeni? Egyébként 16,5 éves fiú vagyok.
A válaszokat előre is köszönöm. :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.05. 10:21 

Kedves Hallie!

Kocsis Ákost tudom ajánlani, Korányi kórház!
http://drkocsisakos.hazipatika.net/intr ... B-FC026A2E

Nekem 3 éve júniusban tették be és most májusban fogja kivenni! Ha sietsz, még feküdhetsz mellém a kórházban :-)))))
Nyugodtan írj, ha van még kérdésed: vasvari.kamilla@gmail.com ( ott személyesebben is tudunk szót váltani)

Kedves Ádám!
Az edzés annyira egyén függő, hogy nem lehet rá konkrét választ írni! Nekem viszonylag nagyobb fájdalmaim voltak, de én szinte az anyukád lehetnék :-))) Fiatért 2 hónap után szinte ugyanúgy edzettem!alon sokkal alkalmazkodóbb a szervezt! Én 2 hónap után már majdnem ugyanúgy edzettem, mint az előtt. Heti 4x másfél óra edzőterem!

Szép napot!

Kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.05. 19:13 

Lehet vizsgálatok azt mutatják, hogy nincs egészségügyi probléma, mert ha te edzésben vagy akkor tüdő,szív esetleg megegyezhet egy átlag emberével, aki nincs edzésben.
A legkisebb benyomódás is már egészségügyi probléma.Hogy ezt érzékeltessem: elsősegély: újraélesztés: mellkaskompressziónál 3-4 centiméterre kell benyomni a szegcsontot, ilyenkor pumpálod rendesen a szívet(te idézed elő azt a jelenséget, mint mikor a szív összehúzódik és kipumpálja a vért) lényeg , hogy 3-4 centi.Vegyetek elő egy mérőszalagot és nézzétek meg,Kb a kisujjad vége.
Irtó pici.Valakinek ekkora az már egészségügyi probléma, és akkor még azokról nem is beszéltem akiknek szép 10x10x7 centis gödrük van.
Ez nem fiatal korban lesz rossz, hanem 40-50 évesen és akkor már késő bánat.

Az edzésről: ez egy örök vitatéma marad, szerintem mindenki kérje ki majd a doki véleményét, és csinálja amit mond.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.12. 10:03 

Sziasztok!

Tudom fura a kérdés, de ti adtatok-e az orvosnak pénzt a műtét után? Nem tudom, hogy mennyit "illik" adni, és nem szeretnék kellemetlen helyzetbe kerülni. Amúgy a nyáron lesz a műtét.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.13. 18:57 

Sziasztok!

Újabb kérdéssekkel fordulnék hozzátok.
- Műtét után alakultak-e ki másnál is kiálló bordák?
Az alsó 2-3 bordám kifelé áll (műtét előtt az nem volt olyan), kissé olyan mintha
pocakos lennék, pedig igen vékony tesalkatú vagyok.
Lehet-e ez ellen valamit tenni, gyakorlatok vagy edzés?
- A hátfájás nálatok mennyi idő után múlt el?
- Mennyi idő után tudtatok az oldalatokon aludni.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.04.16. 12:05 

Sziasztok!

Nem a műtéttől áll ki.
Minden ember gerince 2 S görbületű.Érdez a hátadon is ha kihúzod magad, hogy van egy rész, ahol beljebb megy.Ez által elöl kiállnak, kinek kevésbé, kinek jobban ez ember függő.
Kép De általában, akinek pectusa van, azoknak ki áll egy picit jobban.Ez genetika.

Pénzről meg annyit, hogy annyit adj amennyit érzel.Nincs olyan, hogy keveset adtál vagy sokat adtál.
Mi pl 50-t adtunk.
Nem tudom mennyit segítettem ezzel, mert ez a család anyagi helyzetétől is függ, nekünk is sok volt így utólag, de én nem sajnálom tőle, mert ez azért nem egy vakbél műtét.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.05.13. 18:18 

Sziasztok!

Hétfőn fémkivétel! Kérlek drukkoljatok!
Majd mindent leírok ígérem :-)

Mindenkinek szép hétvégét!
Kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]