http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 21:12

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.07.05. 14:33 
Adminisztrátor

Érdekes dolog, hogy miként rögzítik a fémlemezt a mellkashoz.
Küföldi oldalakon pl úgy láttam, hogy mindkét oldalon lerögzítik
Annakidején nekem is azt mondta a doki, hogy mindkét oldalon lerögzítik a bordákhoz, de végül csak a jobb oldalamon volt az egyik bordához csavarozva a lemez. Én meg azt hittem, hogy a bal oldalon van a csavar, mert az egy picit kijjebb állt, mint a jobb, illetve az az oldalam volt a fájósabb.

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.06. 21:27 

Sziasztok!

Goshi, lennel olyan kedves es irnal kicsit arrol, hogy pontosan mit ereztel mikor meg `mozgott` a femed? En valahogy ugy irnam le, hogy a jobb oldalamon recseg, surlodik, kicsit kattog is es neha bizonyos mozdulatoknal kozepen es jobb oldalon is de ott nagyon minimalis mertekben. Fajdalmat csak fekvo helyzetben okoz ha nagy levegot veszek es benntartom, akkor van hogy kattan\roppan egy nagyot es az kellemetlen. Azert kerdem egyebkent mert kicsit kezd zavaro lenni, hogy setalok vagy barmit csinalok folyamatosan erzem azt a bizonyos grgrgrgrgrg grgrgrgr grgrgr-t. :D Elnezest a fogalmazasert csak mashogy nem igazan tudom leirni. Orvosnak mar 2x is mondtam azt mondta kb 6 het mire beall. Szoval akarmi egyeb tapasztalat ezzel vagy barmivel kapcsolatban?
Koszi es Udv!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.08. 09:41 

Szia!
El kell telnie 1 hónapnap legalább, de 2 hónap múlva már levegővételnél nem fogod érezni.
A bordaroppanás végig meg lesz.Nekem több mint két éve van bent és amikor felkelek és nyújtózok akkor mindig roppan egyet :lol:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.13. 14:29 
Adminisztrátor

Az elején tényleg nagyon zavaró tud lenni ez a dolog. Az első hetekben én is minden egyes lépésnél éreztem a ropogást . Ennek megfelelően próbáltam puhán lépkedni, kissebb nagyobb sikerrel. Később aztán már egyre kevésbé lehetett érezni és csak mondjuk futásnál jött elő. Nomeg amikor először elkezdtem úszni.
De ahogy elöttem is mondták már egy idő után tényleg elmúlik, szóval légy egy kicsit türelmes. Nálam két hónap után volt az, hogy szinte teljesen megszoktam a lemezt és napközben nem okozott semmi gondot.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.13. 14:37 

Üdv!

Peti vagyok, 15 éves, 2011. November 10-én leszek 16 éves. Nuss-műtétem lesz 2011. December 12-én, melyet Doktor Kálmán Attila fog elvégezni BP-n, a Semmelweis I. számú gyermekklinikában.
Tölcsérmellkasom pár éve alakult ki, súlyossága közepes (Csak esztétikai hiba, szervet nem veszélyeztet).
Azt szeretném megtudni, hogy műtét után, nagyjából hány hét, illetve hónap múlva tudok elkezdeni újra konditerembe járni?
Esetleg, ha valakinek van hasonló tapasztalata, mennyire fog visszaesni az izmom? Műtét után mennyire fájt nektek a mellkasotok? Hova kaptátok az érzéstelenítőt? Milyen volt a műtét után felébredni? Nagyon várom már a műtétemet, viszont félek is tőle egyben. :(

Előre is köszönöm válaszotokat!
Peti.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.13. 20:02 

Sziasztok.
15 éves fiú vagyok szintén tölcsérmellkassal. Ma voltam ortopédián és a doki azt mondta hogy lenne egy olyan megoldás hogy egy speciális "fűzőt" kell viselnem 1-2 évig minden nap kivéve éjszaka. Ez abból állna hogy a fűző hátul és kicsit oldalt is nyomva a bordákat kiemeli a szegycsontomat. Biztos vagyok benne hogy nagyon kellemetlen lesz viselni de én valahogy nemigen bízok ebben a megoldásban. Főleg hogy itt olvasva mindenki műttette és a neten sem találtam ilyen megoldást. Ha valaki esetleg járt így sikerrel legyen szíves írjon. Nektek mi a véleményetek erről?? Mert igazából ha tudnám már most hogy nem lesz jobb akkor nem is kezdem el inkább megműttetem. annyira nincs deformálódva viszont esztétikailag nagyon zavar engem. ha valaki ránéz aztmondja nemláccik semmi de én mégis látom. :S

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.14. 07:25 

Ezt a konditerem dolgot szerintem kérdezd meg a doktor úrtól és majd írd le, hogy mit mondott. :)
Az első két nap még csak jó kis infúziót kapsz táplálék gyanánt, utána már lehet enni, de a kórházban kicsit meg fogsz rottyanni.És még rádob egy lapáttal, hogy az első hónapban elég passzív életet fogsz élni ilyen szempontból. Egy idő után el lehet kezdeni úszni, ami nagyon jól erősít meg a doki is javasolja. ;)

Én fűzőről még csak a carinatumnál hallottam.Mindenesetre neked kell eldönteni melyik utat választod.
Az ortopédiára meg ne hallgass, régen nekem is annyi baromságot mondtak, hogy ketté állt a fülem.
ezek csak úgy hallanak egy-egy szót vagy fél mondatot innen onnan aztán jól összekombinálják.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.14. 11:28 

Üdv!

Köszönöm szépen a válaszodat csakegyfocibolond!
További válaszokat is kérnék szépen, az 1# kommentemhez.
Még egyszer köszönöm szépen!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.16. 21:33 

dkp írta:
Üdv!

Peti vagyok, 15 éves, 2011. November 10-én leszek 16 éves. Nuss-műtétem lesz 2011. December 12-én, melyet Doktor Kálmán Attila fog elvégezni BP-n, a Semmelweis I. számú gyermekklinikában.
Tölcsérmellkasom pár éve alakult ki, súlyossága közepes (Csak esztétikai hiba, szervet nem veszélyeztet).
Azt szeretném megtudni, hogy műtét után, nagyjából hány hét, illetve hónap múlva tudok elkezdeni újra konditerembe járni?
Esetleg, ha valakinek van hasonló tapasztalata, mennyire fog visszaesni az izmom? Műtét után mennyire fájt nektek a mellkasotok? Hova kaptátok az érzéstelenítőt? Milyen volt a műtét után felébredni? Nagyon várom már a műtétemet, viszont félek is tőle egyben. :(

Előre is köszönöm válaszotokat!
Peti.

Kedves dkp!

Az izmokkal kapcsolatban ne aggodj, nem fog visszaesni ugyanis a mutet utan `rovid` a labadozasi ido ahhoz, hogy az izmok visszafejlodjenek. A konditerembe sztem 3 honap utan biztonsaggal jarhatsz, termeszetesen kis sulyokkal de eletkorodbol kifolyolag egyebkent sem ajanlatos nagy sulyokkal edzeni, hiszen ez gatolhatja a novekedesed. Mivel fiatal vagy valoszinuleg gyorsan fogsz labadozni.
A fajdalom relativ fogalom, mindenki maskent eli meg. Ne aggodj tul fogod elni, termeszetesen kellemetlen a dolog de ez ezzel jar. A fajdalomcsillapitot a leheto leghamarabb probald elhagyni. Az ebredeskor nem nagyon leszel sztem tisztaban a dolgokkal mert kabult leszel. Az erzestelenitot en mutet utan mar egybol tabletta formajaban kaptam.

Ne aggodj, nem lesz gond. Sok sikert kivanok, egy gyors labadozast.

Udv!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.17. 18:47 

Kedves mfromkf !

Köszönöm szépen a válaszodat! Most már nyugodtabb vagyok, mindenfelől, jöhet az a műtét! :D

Köszönettel Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]