dkp írta:
Üdv!
Peti vagyok, 15 éves, 2011. November 10-én leszek 16 éves. Nuss-műtétem lesz 2011. December 12-én, melyet Doktor Kálmán Attila fog elvégezni BP-n, a Semmelweis I. számú gyermekklinikában.
Tölcsérmellkasom pár éve alakult ki, súlyossága közepes (Csak esztétikai hiba, szervet nem veszélyeztet).
Azt szeretném megtudni, hogy műtét után, nagyjából hány hét, illetve hónap múlva tudok elkezdeni újra konditerembe járni?
Esetleg, ha valakinek van hasonló tapasztalata, mennyire fog visszaesni az izmom? Műtét után mennyire fájt nektek a mellkasotok? Hova kaptátok az érzéstelenítőt? Milyen volt a műtét után felébredni? Nagyon várom már a műtétemet, viszont félek is tőle egyben.
Előre is köszönöm válaszotokat!
Peti.
Kedves dkp!
Az izmokkal kapcsolatban ne aggodj, nem fog visszaesni ugyanis a mutet utan `rovid` a labadozasi ido ahhoz, hogy az izmok visszafejlodjenek. A konditerembe sztem 3 honap utan biztonsaggal jarhatsz, termeszetesen kis sulyokkal de eletkorodbol kifolyolag egyebkent sem ajanlatos nagy sulyokkal edzeni, hiszen ez gatolhatja a novekedesed. Mivel fiatal vagy valoszinuleg gyorsan fogsz labadozni.
A fajdalom relativ fogalom, mindenki maskent eli meg. Ne aggodj tul fogod elni, termeszetesen kellemetlen a dolog de ez ezzel jar. A fajdalomcsillapitot a leheto leghamarabb probald elhagyni. Az ebredeskor nem nagyon leszel sztem tisztaban a dolgokkal mert kabult leszel. Az erzestelenitot en mutet utan mar egybol tabletta formajaban kaptam.
Ne aggodj, nem lesz gond. Sok sikert kivanok, egy gyors labadozast.
Udv!