http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:14

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.09.23. 16:50 

Kardiológiára meg pulmonológiára alapból el kell menni.Én is voltam, kaptam egy pappírt, hogy x%-al rosszabb a tüdő,szívműködés és kész.Neked is majd biztos ráírják.
Mindenképpen meg kell téged műteniük, én is ara tudok gondolni, amit goshi is mond.
Ha jól emlékszem azt mondtad Nagykanizsán lenne.Próbáld meg Zalaegerszeget vagy Kaposvárt.Esetleg ha bevállalod Budapestet.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 09:33 

Zalában nincs mellkassebészet.......Kaposváron voltam (ami nincs is olyan messze) meg még Szombathelyet ajánlották( inkább Pest) még meglátjuk

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.09.26. 16:41 
Adminisztrátor

Ma van a 4 éves évfordulóm! (Szept. 26) Négy évvel ezelött rakták belém a fémlemezt! És egy éve vették ki.
Tettem is egy kis emléktúrát a Korányi kórházban, végigjártam azokat a helyeket, ahol voltam a műtét alatt. Még minden a régi, pont, mint akkor volt.
És, hogy megérte e ? IGEN MEGÉRTE!

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.09.26. 20:01 

gondolom jó volt újra látni azt a helyet ahol új életet kaptál......ennek ellenére még mindig itt vagy a fórumon
és öntöd az emberekbe a lelket :P ...........

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.10.07. 07:28 

Sziasztok!

Mar lassan harom es fel honapja hogy megmutottek. Azt hiszem teljes eletet elek, mert bulizok, egyetemre jarok, taskat cipelek, turazok, viszont vannak fajdalmaim meg mindig. Estere elfaradok. A muteti heg korul faj. 2 honappal a mutet utan vilag masik felere jottem vissza folytatni a tanulmanyaimat. Visszagondolva eleg orultseg volt 10.000 kilometerre menni igy, de remelhetoleg nem lesz gond :D
A mutet ota nem sportolok mert felek, de lassan mar el fogom kezdeni az uszast.
Ti tapasztaltatok-e valami hasonlot. Oldalt erzek fajdalmat leginkabb valamint a mellkasom felso reszenel. (nektek mennyire dudorodott ki a fem a mellkasotok oldalan?)
koszi!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.10.07. 14:45 

Szia!
Örülök, hogy már jól érzed magad és aktív vagy.Az oldalsó kidudorodás az nekem is van, észre se venni, csak ha kitapogatod vagy ha mind2 kezed jó magasra emeled.
Ami volt fájdalom az elmúlik, helyette meg olyan lesz ha pl elalszod, akkor fáj reggel, de nyújtózol párat aztán már jó is.
Egyébként hova jársz egyetemre, és mit tanulsz? Ha meg lehet kérdezni :D

ui: Nagyon helyes, az úszást kezd el.Jó erős tüdőt lesz tőle, meg erősít is. Ha elkezdesz úszni rá 1-2 hónapra rá sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.10.26. 17:14 

Sziasztok!! :)

Már csak 1- 1,5 hónap van hátra a műtétemig!! :D :S (December 12., Semmelweis I.-számú Gyermekklinika, Kálmán Attila)
Van valakinek valami tapasztalata, hogy műtét után, nagyjából mennyi idővel lehet újból konditerembe járni??
Mennyire kell tartani fém elmozdulástól?? Mennyire korlátozott titeket??

Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.10.26. 17:54 

Sziasztok!Nekem is tölcsérmellkasom van,most találtam az oldalra,szeretnék néhány kérdést feltenni,és segítséget kérni!Én 26 éves vagyok,hol kellene kezdenem ezt az egész tortúrát,nem érdekel a fájdalom,de nem akarom pulóverbe leélni az életem!Kihez forduljak aki egyáltalán szóba állna velem!Budapesten élek,már nagyon régen megoldást akartam a problémámra,de még a háziorvoshoz sem megyek el szívesen!Dolgozok,fizikai munkát végzek,mennyire befolyásolná a munkát egy esetleges műtét,mi az amit nem lehet csinálni egy műtét után(pl.emelni,hajolni...)???kérlek szépen segítsetek!!!!!Kérem szépen azokat a sorstársakat akik idősebb korban "csináltatták" meg a mellkasukat, ha tudnak képeket is rakjanak fel az eredményről!!Minden jót kívánok,előre is köszönöm a válaszokat!!!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.10.27. 17:34 

Peti,
Ismerős az időpont, engem 1 éve majdnem napra pontosan akkor műtöttek :)
Műtét után 2 hónapig semmiképpen ne kondizzál, mert a fémnek időre van szüksége, hogy a végleges helyén stabilizálódjon.

oti

Röviden vázolnám a menetet:
Háziorvos ( muszáj, mert tőle kell kérned a beutalót az ortopédiára) -> Ortopédia ( itt kaptam meg Dr. Kocsis Ákos telefonszámát aki a műtétet is végezte) -> Mellkassebészet, konzultáció :)
Miután haza engedtek 1 hétig nem emelhettem 1 kg-nál nehezebbet, varratszedés után már javult a helyzet. Én kúszok, mászok, emelek, hajolok, úszok, esek-kelek( na jó ezt azért nem :) ). Mindent lehet csak oda figyelve, semmi hirtelen mozdulat! Például én héten majdnem hátra estem a székkel, mert billegtem, de szerencsére gyorsan elkaptam az asztal, viszont belenyilallt a fájdalom az oldalamba hol rögzítették a fémet. :|
Szóval csak óvatosan és nem lesz gond ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.27. 21:07 

Thomas köszönöm az infokat,még jelentkezek az tuti!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]