http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:53

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.10.28. 13:40 
Adminisztrátor

Arra azért készülj, hogy ilyen idősen már ajánlott, hogy három évig bent legyen a lemez. Így biztosabb a végeredmény. A munka meg attól függ, hogy menyire végzel nehéz munkát. Én az első egy hónapban örültem ha egy helyben tudtam ülni. Szerencsére a munkaköröm nagyból ennyi, így ezzel nem volt gond. De a műtét után legalább három hét szigorú pihenés van!
Az orvosok keresgélése témában, én egyből egy mellkassebészt kerestem meg és csak beutalóért mentem a háziorvoshoz.

http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.10.30. 08:44 

Sziasztok!
Sikeresen kiszerelték a vasamat. :D
okt27 csütörtökön reggel mentem be a kórházba.Kaptam egy ágyat és egy kicsi fehér tablettát.A tabletta előtt elmentem wc-re, mert utána már nem kelhettem fel.Dél körül jött értem a kocsi és mentünk a műtő bejáratáig, ott kitett és onnantól a saját lábamon sétáltam be.Mikor készen voltunk, még ott felébresztettek az altatásból és vittek vissza az ágyamba.Gyógyszert különösebben nem kaptam, csak odakészítettek 2 infúziót, hogy az a mai nap még lemegy, ezenkívül kaptam fájdalomcsillapítót és a lemezt is oda adták :D
Doki azt mondta, ma még csak feküdjek meg igyak teát.Este, még akartak adni még egy fájdalomcsillapítót, de nem kértem, mert szerencsére nem voltak akkora fájdalmaim, hogy szükség lett volna rá.Aludni nem sokat tudtam, de erre számítottam is.Másnap reggel már felkelhettem, ettem, járkáltam, stb.Ebéd után megírták a zárójelentést és hazamehettem.
Itthon sokkal kényelmesebb, jobban tudok aludni, van étel,ital bőséggel.
Jobban gyógyul otthon az ember. :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.10.30. 11:31 

Sziasztok!!!!Nem értem el a háziorvosom még sajna,csak szerdán tudok beutalót kérni!ha azt mondja az orvos hogy 3 évet bennem lesz akkor 3év, nincs mese súlyos áldozatokat kell hozni az egészségért,de ez van "nekünk ezt dobta a gép"nagyon sok hozzászólást olvastam a fórumon,amit tudni akartam szinte mindenre kaptam választ!!!A munkámmal kapcsolatban pedig az ,hogy autókat javítok(karosszérialakatos azaz fúr farag kalapál hegeszt stb)Erről lenne valakinek infója,hogy lehetne-e folytatnom a munkám!Nem arra gondolok,hogy 2hónap után,hanem kb fél év elteltével?Van olyan aki hasonló munkáját el tudta végezni!?Ha nem folytathatom az sem probléma,nagyon szeretem a melóm,de ha kell akkor változtatok (sofőr,bolti eladó......).Majdnem elfelejtettem,még egy kérdés?volt már olyan közületek aki nem tudott úszni?????Nehéz megtanulni?Oktatóval érdemes vagy elég egy ismerős aki megtanítana?Köszönöm a válaszokat!!!!!!Üdv mindenkinek!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 09:35 

Szia Oti!
Ezt a munka a dolgot, majd az orvostól kérdezd meg, és fogadd meg amit mond.Mi itt leírunk sok mindent, amit tapasztalunk meg amit gondolunk, de ilyen dolgokban inkább a dokira hallgass, mert ő jobban tudja bármelyikünknél.
Az úszás nagyon fontos, mint minden másban ez is csak úgy jó, ha szabályosan csinálod.Ha van olyan cimborád, aki tud rendesen úszni, nem csak kalimpálni, akkor felesleges külön pénzt kiadni azért, hogy megtanítsák.Az interneten is lehet találni sok videót, amik útmutatóul szolgálhatnak: http://www.youtube.com/watch?v=nMoJVla31tc Ha nem is tudsz angolul, akkor is a mozdulatokat szépen lassan bemutatja és meg lehet figyelni.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 16:36 

Sziasztok!Igen 100%-ban igazad van csakegyfocibolond!!!!!!Szerencsére az élettársam aki tud úszni gyerekkorától,ha megműtenek akkor közös program lesz,elmondtam neki ezt a műtétes dolgot,szerencsére támogat mindenben,(először nem "értette" mi is a problémám a mellkasommal!!Tudjátok a szokásos,hogy őt nem zavarja,neki így is tökéletes stb(nagyon rendes leányzó),de elmagyaráztam neki az idős kori problémákat,szövődményeket!Remélem minél előbb tudok konzultálni egy dokival,tőle biztos sokat megtudok majd,természetesen leírom majd mit mondott!!!Szerintetek ha Dr kocsis Ákossal sikerül felvennem a kapcsolatot jó választás lenne!!??????????Nem tudom mennyi ilyen műtétet csinált már!?Megbízható,kedves stb!?Te jó ég mennyi minden jár a fejembe!!!!!Na sebaj ha lenne vkinek konkrét ötlete dokival kapcsolatban az sokat segítene!!!!Minden jót!!!Szevasztok!!!Válaszokat még 1× köszönöm!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.11.02. 14:06 
Adminisztrátor

Kocsis Ákos szerintem jó döntés, nem egy ilyen műtétet csinált már!

http://users.atw.hu/pectusexcavatum/pec ... index.html

Üdw G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.11.15. 21:28 

Sziasztok!!

27 nap múlva lesz a műtétem (egész pontosan December 12-én) a Semmelweis I.számú gyermekklinikán. Mikor beteszik a fémet 16 éves leszek, és mikor kiveszik (2,5-3 év múlva) akkor leszek 18,5-19 éves.. Az lenne a kérdés, hogy mivel Gyermekklinikán műtenek, mikor kiszedik, koromtól függetlenül, azt is abban a kórházban fogják elvégezni?? Vagy mivel 19 leszek akkor már máshol végzik??

Válaszotokat előre is köszönöm, Peti.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.11.18. 21:46 
Adminisztrátor

Szia Peti.

Ha a lemezkivétel idején már 18 leszel, akkor biztosan nem a gyermekklínikán veszik majd ki. Az OEP nem ismer könyörületet. De emiatt semmiképp ne siettesd a kivételt, hogy még 18 éves korod előtt kivegyék ott, ahol behelyezték. Ezt bármelyik mellkassebészeten, ahol végeznek ilyen műtétet (értelemszerűen) simán ki tudják majd kapni. A kivétel amúgy is csak egy 2-3 napos móka lesz a behelyezéshez képest. és nincs akkora kockázat sem.

A műtéthez meg sok sikert és kitartást kívánunk. Ha pedig kedved tartja, írd meg a tapasztalataidat.

Üdw G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 17:38 

Kedves Goshi!

Köszönöm a válaszodat, de biztosan nem lehet megoldani?? Csakegyfocibolond azt mondta némi papírmunkával, és engedélyezésekkel jár, és megoldható a dolog. Akkor most melyik?? :D

Köszönettel: Peti.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 20:40 

Sziasztok!!

Műtét után mennyi időközönként kell kontrollra menni? És esek körülbelül mennyi ideig tartanak?

Válaszaitokat előre is köszönöm! Peti.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]