http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 13:42

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.11.22. 21:13 
Adminisztrátor

1. Kérdezd meg az orvosod, 2. kérdezd meg az orvosod.

Igazából mindkét kérdésed olyan, amire az orvosod biztosan tudja a választ. Hogy lehetséges e felnőtteket kezelni egy gyermekkórházban, azt nem tudom, de talán lehetséges, ha az orvos vállalja, hogy befejezi, amit elkezdett. De mondom ennek a hivatalos hátterét nem ismerem.

A kontroll időpontjait is orvosa válogatja. Az biztos, hogy műtét után pár nap múlva vissza kell menni varratszedésre és akkor lehet, meg is röntgeneznek majd, illetve kikérdeznek, hogy minden rendben van e, stb, stb... Egy ilyen vizsgálat nem tart tovább 10 percnél, a kórházba lépéstől számítva.
Hogy ezután visszahív e az orvos valamikor, azt majd úgyis megmondja, de én csak három év múlva tértem vissza a lemez kivételére.

Üdw G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.12.05. 18:46 

Sziasztok.

Köszi a választ Goshi! :)
Már csak egy hét, és műtenek... (Dec12.) Már izgulok, hogy milyen lesz. :):S

Üdv.: Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.12.06. 20:56 
Adminisztrátor

Ezekszerint a karácsonyt már a fa alatt töltöd. :lol:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.12.07. 15:26 

Ott ám :) Ha minden jól megy.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.12.10. 00:38 

Már csak két nap!

Kitartás, hidd el, megéri ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.12.10. 11:23 

Üdv!!
Köszi Szilárd a biztatást!!

Örülök, hogy végre túl leszek rajta, de nagyon félek is egyben! :D
(Főleg az epidurális érzéstelenítéstől. :S)

Amint tudok majd írni, hogy milyen volt a bentlét/műtét, leírom tapasztalataim! :)

Sziasztok! Peti.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.12.17. 16:05 

Sziasztok!!

Hétfőn lettem megműtve a Semmelweis I.-számú Gyermekklinikán Dr. Kálmán Attila által.
A kórházban csütörtök estig tartózkodtam, utána haza engedtek. Bocsi mindenkitől, hogy csak ilyen későn írtam, de Pénteken hajnali 4 kor arra keltem fel, hogy nagyon rossz a gyomrom, kikeltem az ágyból, a szobám ajtajáig jutottam, utána hozott anyám egy edényt, amibe tudtam hányni. :oops: Nos, a hányás műtétet követő napokban nem a legkellemesebb dolog, de volt belőle bőven részem reggel 10-ig, mert utána anyám elvitt orvoshoz, kaptam injekciót, és ezek után abbamaradt egészen 17 óráig mert utána még egyszer bekövetkezett az, amit nagyon nem akartam, hánytam megint.. :? Estefelé már egész jól voltam, ma pedig 'teljesen' jól vagyok.

Hétfő: (Műtét napja) Bementem a kórterembe elfoglalni leendő lakhelyem, kaptam egy karszalagot és egy nyugtatót. (Nagyon jó kis gyógyszer volt, teljesen kilőtte az agyam :lol: ) Ezután kb. fél órával (reggel 10 óra felé) jöttek értem a szállítok és betoltak a műtőbe, ott maszkkal elaltattak, és csak utána kaptam meg a vénás altatást. A műtét gond nélkül ment, a mellkasom - véleményem szerint - nagyon jó lett!! (Ezúttal is köszönet Kálmán Attilának) Délkörül ébredtem fel az altatásból, beszélni, és levegőt venni alig tudtam, fájdalmat nem igazán éreztem.

Kedd: Ezen a napon már kezdett nagyon-nagyon fájni a hátam a sok egy helyben való fekvéstől. (Majd nemcsak jobban fájt a hátam, mintsem a mellkasom :lol: ) Érzéstelenítőt ha jól emlékszem ennek a napnak a végéig (kb.) kaptam, melynek a neve BUCAIN 0,25% volt, gerincbe kaptam. Aludni nem igazán tudtam, kórházban való bentlétem alatt talán ez volt a leges-legroszabb napom.

Szerda: Lekapcsolták az epidurális érzéstelenítést, kiszedték a katétert. Ezután fájdalomcsillapításra szájon át bevehető gyógyszert kaptam (Kataflamot). Késő délután felé jött a gyógytornász, fel is álltam, sétálgattam pár percet, aztán vissza az ágyba. Este kértem egy algopirint, ezt branülömbe kaptam.

Csütörtök: Mindenféle fájdalmam minimálisra csökkent, az étvágyam is egész nagyra nőtt.. Magamtól mentem midnenhova, nővérke sem volt mellettem, órákat voltam lábon, nagyon jól bírtam. Estefelé távoztam.

Bárkinek van kérdése, nyugodtan tegye fel, amennyiben tudok, szívesen válaszolok. Műtét előtt & után képeket majd teszek fel, amint megtudom hogyan kell. XD

Összesítés: Nagyon elégedett vagyok az eredményemmel, Kálmán Attila nagyon rendes, és nagyon benne van a szakmában, nyugodt szívvel ajánlom mindekinek. Nővérek is nagyon segítőkészek és kedvesek voltak. Kórház is nagyon jó, bár egy gond volt, kevés volt a nyugalom, mert hát ugye gyermekklinika, és hát teli volt a kórterem kisbabákkal, akik nagyon sokat sírtak.

Köszönöm a figyelmet, sziasztok

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.12.17. 22:13 
Adminisztrátor

Üdv ismét köztünk, és köszönet a beszámolóért.

Képet legegyszerübben a www.kepfeltoltes.hu honlap segítségével tudsz berakni. Ez egy képfelttöltő oldal, ahová a gépedről feltölthetsz képeket egy ingyenes szerverre és a linket egyszerűen bemásolod ide.

Egyébként kicsit szokatlan, hogy a műtét utáni ötödik napon ilyen rosszul legyen az ember, igaz én is a második napon dobtam ki a taccsot, amikor végre lehetett volna enni, de a lényeg, hogy jól vagy.
(Ha cataflam-ot szedsz, ahhoz mindenképp szedjél valami gyomorkímélő bogyót is, pl quamatel mini)

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.12.19. 17:26 

Üdv!
Örülök, hogy sikerült a műtét! :D
Meséltem én neked a hátas dolgot, de nyilván nem lehet mindenre felkészülni.Nekem annak idején az sokat segített, hogy napközben kb 45 fokos szögbe emeltük az ágyat, estére meg szinte teljesen le lett engedve.
Nekem hányas csak közvetlen a 2. nap reggel volt, amikor el kellett menni a röntgenbe, aztán utána soha többet.

Nekem volna egy kérdésem felétek.
Közel két hónapja, hogy kiszerelték a fémet.A seb szépen gyógyul kenegetem contractubex-el.A doki azt mondta el kéne kezdenem itthon gyakorlatokat csinálni kis súlyokkal.Már csinálom is két hete, de nem igazán tudom mit kéne.Van valami ötletetek?
Nemsokára már uszodába is mehetek szerintem.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.12.24. 09:19 
Adminisztrátor

Kép

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]