Szia Galba.
Nos, igen, ezzel a legtöbb háziorvos így van, hisz ők csak az úgymond alap dolgokkal foglalkoznak, ha valami komoly bajod van, akkor elküldenek egy szakorvoshoz. És ez a Nuss féle eljárás is elég újnak számít, így erről csak azok tudnak igazán, akiknek ez a szakterületük. Természetesen régebben is végeztek tölcsérmellkas helyreállító műtétet, de mivel ez azt jelentette, hogy a mellkast keresztbe felvágták, majd eltörték a csontokat, porcokat és a "normális" helyzetben rögzítették, ezért ez kb egy hónapos kórházi intenzívet jelentett, tehát csak végszükségben alkalmazták, amikor már súlyosabb panaszokat okozott a pectus. Így az orvosok nemigen javasolják
Az új minimál invazív eljárásról viszont még nem hallottak, sőt, amikor elmentem a tüdőgondozóba a problémámmal, ott is csak néztek, hogy mi is ez és én magyaráztam el a műtét lényegét az orvosnak. Ő felhívta egy
mellkassebész ismerősét a Korányi kórházban és ő természetesen már ismerte az eljárást, sőt már régóta alkalmazta.
Tehát az első lépés egy mellkassebész megkeresése lenne, aki foglalkozik ilyen műtétekkel, és majd ő elmondja a továbbiakat. A háziorvostól csak egy beutaló kell majd a műtét elött.
Nem tudom, hogy merrefelé laksz, de itt Budapesten több kórházban is végeznek ilyen műtétet. Engem pl. a Korányiban műtöttek (Dr. Kocsis Ákos), de 18 éves korig a Heim Pálban is fogadnak betegeket.
( Nem tudom, hogy itt jártál e, vagy közvetlenül a fórumra jöttél e , de ezt is érdemes megnézni:
www.pectusexcavatum.atw.hu )
Ha van még kérdésed, itt nyugodtan felteheted és megpróbálunk válaszolni rá.
Üdv G.