http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 23:45

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.02.13. 17:02 
Adminisztrátor

Szia.

Beutalót mindenképp szerezz a háziorvostól! Anélkül nem tudnak felvenni a kórházba.
(Nehogy emiatt hiúsuljon meg a dolog.)

Pontosan nem emlékszem, de talán hétre kellett bemennem legutóbb. Aztán volt vérvétel, meg vizeletet kellett vinni (vagy produkálni), aztán reggelizhettem, már amit vittem magammal, és elküldtek a szokásos vizsgálatokra (ekg, légzésfunkció, véralvadás, stb) De ha biztosra akarsz menni elötte hívd fel.

Nos a harmadik kérdésedre válaszolva... Maga a műtét Tb támogatott, így az nem kerül neked semmibe.
A műtét után lesz egy trombózis megelőző injekciókúra, amit már otthon magadnak kell beadni, ez kerül majd kb 8-10e Ft-ba.
Illetve amennyit gondolsz adni az orvosnak hálából.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.02.13. 19:17 

Hello G.

Írtad ,hogy beutaló mindenképpen kell de pontosan milyen? tehát az orvostól milyen beutalót kérjek ?
A másik problémám hogy én 7 orakor ha legkorábban indulok akkor is még csak max az autopályán haladok a busszal
ugyanis Zeg-city ben (Zalaegerszegen) lakom.
Telefonszámot még tudod mármint a korházét ? mivel én csak a rendelőintézetét kaptam meg ahol volt a konzultáció a doktorúrral

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.02.15. 16:02 
Adminisztrátor

Szia Galba.

Nos, az én beutalómon valami olyasmi volt, hogy:

T. mellkassebészet, kérem fent nevezett beteg pectus excavatum miatti kezeléslt.

Nekik úgyis csak egy beutaló szám kell majd, nem a rajta lévő szöveg.

Más:
Elküldöm neked privát üzenetben Kocsis Doki telefonszámát (remélem azóta nem változott meg), ahol napközben elérheted. Délelött általában műt, így lehet, hogy nem veszi fel egyből.
Majd ő mond biztosabbat az időpontról.
Lehet, hogy ha ilyen messze laksz akkor az lesz, hogy menj be valamelyik nap valamikor és másnap reggel meg leveszik a vért, vizeletet, és utána egyből visznek műtétre. Bár ez nem biztos.

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.02.16. 14:58 

Sziasztok sorstársak!Már én is boldog tulajdonosa vagyok egy protézisnek!!!A fórumnak hála nagyon sok hasznos információt gyűjtöttem!Tehát röviden az én történetem:Első lépésben kértem beutalót a háziorvostól(amire nem volt szükség).Majd felhívtam Dr Kocsis Ákost és a magánrendelés mellett döntöttem, közelebb is volt a lakásomhoz,ami nekem a legfontosabb: nem kellett várakoznom!!Időpontra mentem,beszélgetés,vizsgálat,a beutalást is elintézte, majd a későbbiekben fémrendelésről,ct időpontjáról mindig értesített emailben!Szimpatikus nagyon rendes ,semmi negatívumot nem tudok mondani a dokiról!A műtét jól sikerült,állítólag valamilyen új(kényelmesebb) fém van bennem!hétfőn műtöttek(jan30)pénteken már reggel hazaengedtek!4napig kaptam a fájdalomcsillapítót, infúzióba az első nap, majd a hátsómba a többit reggel1+este1 több semmi!A mai napig egy szem fájdalomcsillapítót nem szedtem be!Nem azért mert nem fájt,hanem azért mert nem éreztem különbséget már a végén ha volt bennem "anyag",ha nem!Az alvás ami rossz volt az első 10 nap de most már simán átalszom az éjszakát!A kórházi eseményekről csak annyit,hogy jó társaságom volt,hamar elteltek a napok!A műtétet követő napon reggel a doki már mondta,hogy "mozgás".Egyedül keltem fel az ágyból és tettem meg az első csodálatos lépéseket!Akik láttak még műtét előtt és most azt mondták nagyon jó lett!Képeket nem tudok felrakni,mert véletlenül letöröltem (2db volt)a telómról!Bármire amire kíváncsiak vagytok kérdezzetek nyugodtan főleg idősebb sorstársaknak tudok válaszolni,nem akarok felesleges dolgokat leírni és untatni a fórumozókat!Mindent köszönök!KITARTÁS!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.02.17. 14:31 
Adminisztrátor

Szia Oti.

Na, örülök, hogy jól sikerült a műtéted és annak is, hogy elégedett vagy a végeredménnyel.
Én is nap, mint nap visszagondolok arra, hogy milyen is volt nekem a műtét elött és , hogy milyen most. Az a műtét tényleg megváltoztatta az életemet, és a jó értelemben. Persze volt három év "kímélős" időszakom, de most végre kiélhetem magam. :D
Azt is jó látni, hogy ez a műtéti eljárás még most is mennyit tud fejlődni, gondolok itt az általad említett újfajta fémlemezre. Remélem ezzel kevesebb gondod lesz, mint nekem volt a három év alatt.

Szóval ezekszerint érdemesebb Kocsis doki magánrendelését választani, márha az ember nem akar hónapokat várni egy műtéti időpontra. Azt megkérdezhetem, hogy melyik kórházban műtöttek?

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.02.17. 19:37 

Sziasztok!Goshi a Korányiban műtöttek!Régebben a fórumon kérdeztem tőletek,hogy mennyire korlátoz majd a fém,a doki azt mondta,hogy nyugodtan dolgozhatok majd a szakmámba(karosszérialakatos).1hónap után fokozatosan vissza állhatok a melóba!Most leszek 27 de nem bántam meg,hogy belefogtam!Még 20 nap sem telt el,de már az oldalamon is tudtam "aludni"!A légzőgyakorlatok nagyon jók,nem állat módjára de egy kicsit erőltetve nagyon jót tesz a gyorsabb felépülésnek!Jobban belegondolok,akkor az első vizsgálattól számítva kb 1 hónap alatt a kés alá lehet feküdni(nekem több volt mert karácsony előtt nem akartam)!Nyugodtan kérdezzetek,még igen frissek az emlékek!Csőőőőőőő!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.02.18. 11:09 

Üdv Oti!

Gratulálok a műtéthez! Gyors felépülést!
Esetleg képeket tudnál majd csinálni, hogy milyen lett a mellkasod? :D

Üdv, Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.02.18. 13:32 

Üdv Peti!Rakok fel majd képet,de nem tudom mikor,azt viszont sajnálom,hogy nem tudom megmutatni milyen volt.Kb 2,5cm-es volt a mélyedés!Ezen a héten már biztos nem,de jövő hét elején biztos tudok majd felrakni!Üdv mindenkinek!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.03.25. 01:25 

Üdvözletem mindenkinek

Másfél hete sikeresen túlestem a műtéten.
A beavatkozást követő 4. nap már felkelhetem és egy kisebb rövid sétára is el tudtam menni a folyosón
azóta már nagyon jól érzem magam de reggelente általában hátfájás szokott ébreszteni és ilyenkor
nagyon nehezen kelek fel.
Közületek mások is tapasztaltak hasonlót, és ha igen mivel tudtak segíteni a problémán?
Nektek a műtétet követő hányadik napon tudtatok hason feküdni? (hanyatt nem tudok aludni és már eléggé zavar )

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.03.25. 19:27 

Üdv Galba!

Örülök, hogy Te is sikeresen átestél a műtéten, gyors felépülést, és minden jót! Nekem hát-fájásaim műtét utáni 2.-3.-4. napban voltak csak, a sok fekvéstől! (Nem hazudok, 3. napon jobban fájt a hátam, mint a mellkasom!!) Erre szerintem az a megoldás, hogy próbálj minél többet mozogni. Hason feküdni műtét után 4.héten, oldalon pedig műtét utáni 2. héten lehet.
(Egyébként én se nagyon tudtam háton aludni, mert mindig hason szoktam, és hát igen, az első 1 hónap alvás szempontjából nem a legjobb)

Üdv Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]