http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 13:42

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.03.26. 14:53 

Hello Peti

Érdekes szinte pontosan ugyan az a helyzet van nálam is mint nálad volt. Ha felkelek egy kb fél óra múlva már
szinte semmi bajom sincs könnyen járok kelek viszont a hátam főleg reggelente nagyon szokott fájni és ez egész
napra kihatással van. (sokszor érzem magam mint egy rokkant nyugdíjas leakarok kicsit hajolni aztat begörcsöl a hátam stb.)

Viszont az nem értem neked hogy hogy tudtál második héten az oldaladon feküdni, nekem még az orvos is azt mondta
először hason fekhetek csak utána később alhatok az oldalamon.

Üdv.: Galba

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.03.28. 13:42 

Üdv Galba!

Az első hónap ilyen sajnos, ezzel nem csak te vagy így, de hamar javulni fog a helyzet!
Engem 3 hónapja műtöttek, de már semmi bajom sincs!! Kondiba is már régóta járok, és nem is kis súlyokat mozgatok.
Hátfájdalmakra meg, ha sokáig megmarad, lehet érdemes lenne kicsit kondizni majd!

Üdv Peti!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.04.02. 11:00 

Sziasztok :) Engem majd 2 hónapja mütöttek, sajnos kétszer , mert első mütét után elmozdúlt a lemez :( de már szinte a régi vagyok :) Látom Peti írod hogy kondizol , nem furcsa egy kicsit ? és kb. milyen tömegben ? focizás ilyesmi , valaki sportol mütét után ilyen jellegü sportot esetleg ? Köszönöm a válaszokat :) JÓ egészséget mindenkinek :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.04.03. 19:08 

Üdv Vaszics!

Örülök, hogy már Te is jól vagy! Csak keményen! :)
Kondiban elég nagy súlyokat alkalmazok, és teljes szabályossággal. Ott ahova én járok konditerembe, jár pár súlyemelő, azok közül 1-ik el is ismert, azzal elég jóban is vagyok. Mivel a laikusok a fekvenyomásban tudnak legjobban tájékozódni, hogy ki mennyire erős, ezért azt mondom: 70 kilóval szériázok, és 82,5kg-be 3 ismétlés megy!! Úgyhogy lehet nyomni :D (mindössze 60kg vagyok!!)
Lenne nekem is egy kérdésem, mégpedig az, hogy mitől mozdult el a lemezed?? Érezted, hogy elmozdult, vagy h valami nicns rendben, vagy csak műtét utáni röntgen miatt jöttek rá?? Ki műtött??

Üdv. Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.04.03. 20:45 

Mütét utáni első napban mozdult el, Dr. Kocsis Ákos mütött. Igen éreztem, hát nem volt egy hü dejóóó érzés :) de túlvagyok rajta... fel ment nagyon a vérnyomásom , attól mozdult el , vagy nagyon kemények a csontjaim :D több minden közre játszott ... de elmozdulás után 2 órával már újra a mütőben voltam és mostmár minden rendben :) énis hatvan kg. vagyok , de még két fekvőtámaszra is nehezen szedem össze magam :D viszont a futás már jól megy :) ÜDV. Vászics :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.04.04. 10:48 
Adminisztrátor

Sajnos benne van a pakliban az is, hogy műtét után elmozdulhat a lemez. Ezért is van az, hogy a műtét utáni két napon csak feküdni szabad, és többször is megröntgenezik az embert a kórházban töltött idő alatt. Ez nem az orvos hibája, csak megtörtént...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.04.04. 12:32 

Persze ez így van . Nem is hibáztatom az orvost . Dr. Kocsis Ákosnál jobb orvossal még nem találkoztam :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.04.15. 18:49 

Üdv!
Új vagyok a fórumon
Én is valamilyen ilyesmiben szenvedek, bár az én deformitásom asszimetrikus. Leginkább 13-14 éves koromban kezdett szembetűnőbb lenni és kezdett el zavarni, bár néztem kis kori képeket is ott is látszott igazából. Van nyaki bordám is. Utóbbi időben egyre többet gondolkozom a műtéten, leginkább pszihésen zavar az egész, eddig azt mondták az orvosok hogy szívemre és egyéb belső szervekre nincs negatív hatással. De egyszerűen nem tudod elfogadni magamat bárhogyan is akarom és ez a küzdelem saját magammal évek óta folyik.
http://imageshack.us/photo/my-images/444/p5260348.jpg/
Itt egy kép rólam, 22 éves leszek amúgy. Szerintetek ez mennyire jól korrigálható nuss-műtéttel, illetve bele merjek-e vágni?
Jobban utána olvasgatva talán ami nekem van ez a harrenstein-féle mellkasi deformitás azt hiszem
http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztik ... p?id=64291
http://de.wikipedia.org/wiki/Harrenstei ... mit%C3%A4t

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.04.18. 10:37 
Adminisztrátor

Üdv a fórumon.

Hogy, pontosan "mid" is van, azt leginkább egy orvos tudná megmondani, mint ahogy azt is, hogy érdemes e, ill. lehet e műteni. A többi már rajtad múlik, hogy belevágsz, e vagy sem.
Javaslom, hogy keress fel egy mellkassebészt és konzultálj vele.

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.16. 17:49 

Srácok sziasztok!

Remélem olvassátok még a fórumot és kicsit lelket tudtok belém önteni. :(
Jövő hét szerdáján megyek Dr. Kustic-hoz és megbeszéljük, hogy egyáltalán megműt e, mert 29 éves vagyok.
Sajnálom, hogy eddig nem foglalkoztam ezzel de már nem bírom tovább és úgy döntöttem mindenképpen meg szeretném csináltatni a dolgot.
Bízom benne a legjobb eredménnyel, de ugyanakkor tisztában vagyok a dolgokkal is. (kor,bordák merevsége, stb.)
Az lenne a kérdésem, hogy Ti milyen véleménnyel vagytok az imént említett orvosról? Olvastam itt, hogy "gazember" de miért az? Ugyanakkor olvastam jókat is. Tehát nem tudom, viszont mindenképpen megbízható kezekben szeretném tudni a dolgot.
Kicsit tartok a dologtól de úgy vagyok már vele és tudom, hogy Ti megértitek, hogy basszus 15 éves korom óta nem voltam strandon, állandóan atlétát viselek, hogy ne lehessen látni a dolgot.
Teljesen gátlásos vagyok emiatt és utálom!!!
Úgy vagyok vele, hogy ha már meglesz a műtét és fájni fog, hogy fájjon csak, szenvedjek, mert úgyis felépülök.
És ha ez az én keresztem hát cipelem ameddig kell, kitartok, nem csüggedek.
Kérlek Titeket, hogy öntsetek belém egy kis lelket, mert erősnek kell lennem.
Mindemellett, gratulálok minden lánynak-fiúnak és fordítva, hogy kibírták és végigcsinálták.

Köszi,

Tamás

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]