http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 13:42

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.05.17. 22:20 

Üdv Tamás!
Együtt érzek veled! Én már 16 éves korom óta szeretném megműtetni magam. Most 18 vagyok és talán idén nyáron végre engem is megműtenek. Nekem annyival nehezebb a dolgom, hogy Szlovákiában élek, így kénytelen vagyok itt megműtetni magam, mert Magyarországon nagyon drága! Csak az a probléma hogy nem tudok rendesen szlovákul és attól félek, hogy nem fogok tudni válaszolni az orvos kérdéseire, mikor egyedül leszek. (pl: vizit) DE remélem majd lesz olyan nővér, aki tud magyarul!
És hát igen az atléta, azt már én is nagyon utálom!
Szerintem ne add fel! Csináld végig és sokkal jobban fogod magad érezni!
Engem nem érdekel a műtét utáni fájdalom, csak arra gondolok milyen lesz a mellkasom a műtét után! :)
Minden jót.
Miki

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.18. 13:45 
Adminisztrátor

Szia Tamás.

A fórum még működik, bár én is azt hittem, hogy elfogyott az összes pectusos és azért nincs új hozzászólás.

Én 26 voltam, amikor műtöttek és épp emiatt a lemez nem két, hanem három évig volt bennem, így több idő volt az átcsontosodásra. Egyébként tudok 33 éves páciensről, is akit Nuss-féle eljárással (lemezbeültetéssel) műtöttek, szóval az, hogy 29, vagy, még nem kizáró ok. Innentől, már tényleg csak az orvos hozzáállásán múlik, de szerintem, ha nagyon akarod, akkor vállalni fogja, legfeljebb nem 100%-os eredményt mond majd, hanem mondjuk 99,5%-osat. :-)
Ha meg mégsem vállalná, akkor még mindíg lehet más orvost keresni, aki bevállalja.
Az meg, hogy "Kostic egy gazember" csupán egyvalaki véleménye volt. Abból itélve, hogy még mindíg praktizál, csak nem lehet olyan nagy gazember, de mondom, én nem ismerem őt, szóval lehet, hogy nem is igaz semmi az egészből.

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.18. 15:29 

Én még azt szeretném kérdezni, legfőképp tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy melyik eljárásnál nagyobb az esélye a kiújulásnak? A Ravitch vagy a Nuss félénél? Mert láttam több videót youtube-on hogy nussnál miután kivették neki a lemezt kb 70%-ban kiújult neki. Másfelől nekem meg nem tudom miért olyan távol vannak egymástól a mellizmok, középen ahogy bemélyed ott mintha nem nőtt volna össze rendesen a csontozat. Én 22 éves vagyok erősen gondolkozom a műtéten, szüleim szerint hülye vagyok hogy megakarom csináltatni, meg állandóan azzal jönnek hogy meghalok a kórházi felülfertőzésben. Másfelől még azt szeretném kérdezni, hogyha a Ravitchal csinálnák, a hegeket mennyire tudják utána eltávolítani? Mert gondolom ilyesmire is van plasztikai műtét.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.18. 18:56 
Adminisztrátor

Szerintem Ravich műtétet már nem nagyon csinálnak, ha mégis így akarna megműteni az orvos, akkor szaladj el jó messzire.
Ha valakinek visszasüpped a Nuss-műtét után a mellkasa, annak a Ravich féle műtét után is ugyanúgy visszasüppedne, ez adottságtól függ.

A hegekről is kérdeztél, nos a Nussnál két kis vágásnyom lesz a mellkas két oldalán a karok alatt, ami elsőre fel sem tűnik majd senkinek. A Ravichnál a vágás a mellkas közepén fut végig és elég feltünő, továbbá a lábadozási idő is hosszabb.
A szülők általában mindíg így viselkednek, de ezt a döntést neked kell megtenned, hisz a te életedről van szó.
Én épp ezért nem is szóltam otthon senkinek, csak a műtétem elött egy héttel. Hát, kicsit meglepődtek, meg jött a duma, hogy "á nem is látszik, meg nincs ezzel semmi gond"... De akkor már eldöntöttem magamban és egy hét múlva már bent voltam a kórházban. Az életem azon a napon tényleg megváltozott...

A műtéti kockázatokról is írnék valamit. Nos, mint minden műtéti beavatkozás, így ez is rejt magában némi kockázatot, de ezt az orvos elmondja majd a műtét elött, és mivel minimal invazív beavatkozásról van szó, így a kockázatok is minimálisak. De fennáll a légmell és a belső vérzés esélye, illetve sebfertőzés is, de ez ugyanígy fennáll minden más műtétnél is.
Szóval ezek miatt ne nagyon aggódj, mert lehet, hogy nem lesz semmi ezekből.

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.18. 21:50 

Goshi
Neked a műtét óta már elég sok idő eltelt. Neked a lemez kivétele után mennyire süppedt vissza a mellkasod ?
Esetleg nem raknál fel mostani képet ?

Üdv Miki

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.19. 07:41 

Úgy tudom most a ravitchnak is van fejlesztett változata, beraknak egy felszívódó lemezt is, hogy jól fejlődjön és ne kelljen újból műteni.
De miért mondod hogy szaladjak el messze ha valaki azzal akarja csinálni? Tudom hogy sokkal megterhelőbb, mégis pl amerikába még mindig sokakon alkalmazzák. Főleg úgy tudom hogy az asszimmetrikus deformitásokat inkább ravitchal műtik.
http://www.youtube.com/watch?v=0I5n8oh_lhg
http://www.youtube.com/watch?v=dW1focPC ... ure=relmfu

Dolgozni mennyi idő után lehet? Gondolom ez személyfüggő is ki mennyire gyorsan gyógyul, de irodai munkába mondjuk 2 hét után vissza lehet térni?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.19. 14:24 

Sziasztok!

Koszonom szepen a hozzaszolasokat es bizom a legjobban. Az a helyzet, h ahogy Ti is en is megbeszeltem a szulokkel, kikertem a velemenyuket es Ok is azt mondtak, h miert akarom en ezt? Meger e annyit? En mar olyan szinten vagyok ezzel a dologgal, h biztosan allithatom, annak ellenere, h meg a mutet kozeleben sem vagyok, h azt mondjam MEGERI!
Beleuntam mar abba, h kb.15 eve basszus takargatom magam,nincs strand vagy csak az, h atleta nelkul felveszek egy polot. Ez nincs jo hatassal egyaltalan a lelki vilagomra es kezdek faradni. Mindenkeppen meg kell csinaltatnom ezt a beavatkozast.
Biztosan volt, en is olvastam, idosebb sorstars is de ilyenkor mindig belegondolok, h lehet Neki kissebb volt a deformitasa es mi lesz ha az enyem nem lesz kozel 100 szazalek sem.
Vagy pl. h eleg eros e az a lemez, amit behelyeznek? Ilyeneken kattogok...
Ugyanakkor nagyon koszonom a biztato szavakat, sokat jelentenek! Kitartast mindenkinek!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.19. 18:00 

Egy asszisztensnő azt mondta ne csináltassam meg mert egy ismerősének is volt és hogy eltört a lemez és átszúrta valamiért és rögtön meg is halt :S Nem tudom ez mennyire igaz vagy csak rámakar ilyeszteni hogy lebeszéljen róla. Meg olvastam egy kisgyerekről akit szíven szúrtak műtét közben. De egyszerűen elegem van, átérzem a helyzeted, strandra megyek igyekszem a vízbe nehogy valaki jól szemügyre vegyen, a kint vagyok mindjárt magamra rakok egy törölközőt hogy takarjon. Tudom hogy full 100%-os nem lenne soha, de ki az? Senki sem 100%-ig szimmetrikus. Meg megszeretném tudni hódítani a nőket a testemmel is, olyan baj ez? :( Szinte semmi önbizalmam nincs emiatt a "betegség" miatt. :S

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.19. 20:22 

Üdv Thommy és ChaserHUN90!

Ilyentől, hogy kettétörik benned a lemez, egyáltalán nem kell tartanod. Ez teljesen hülyeség, egyszerű lebeszélés a műtétről.
Esetleg akkor megtörténhet ilyen, ha valami hatalmas erőhatás éri a mellkasodat, de hát vigyázni kell műtét után, nem feltétlen kell olyan dolgokat végrehajtani, ahol fent áll, hogy nagy ütés éri a mellkasodat.
Engem Kálmán Attila műtött 2011. dec. 12.-én [5 hónapja(?)]. Előtte és most is kondizok, eleinte ez is fájt, de csináltam, és csinálom most is. Azóta odáig fejlődtem, hogy 60kg-os létemre 90kg-t kinyomok fekve, és még ekkor sem fáj, meg semmi.
Persze ez is sok dolgon múlik, szerencsére én jól viseltem/viselem ezt a műtétet. Kórházban is csak 4 napot kellet töltenem.

Szerintem nyugodtan vágj bele a műtétbe, ha akarod, nem lesz belőle baj! Pozitívan kell a dolgokhoz állni, és akkor a felépülés is könnyebben megy! Mikor pedig pedig túl leszel a műtéten, mehet a strandolás! :) Mindent bele, szurkolok neked!

Üdv. Peti

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.19. 21:59 

És a lemezt kivétel utáni tapasztalatokról tud valaki beszámolni?
Amúgy olyan érveket sorakoztatnak fel ravitch mellett hogy az izmok is jobban a helyükre mivel a mellkascsontból eltávolítanak részeket.
Az orvosok mennyit várnak el hogy zsebbe kapjanak?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]