http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 11:18

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.05.21. 17:28 

Mind2 eljárás mellett vannak érvek és ellenérvek, ha itthon is csinálják a modifikált ravitch műtétet akkor ott nem kéne újból műtétre menni hogy kivegyék a lemezt. Másfelől nekem elég nagy szeparáció van a két mellkas izmom között szóval pont ott ahol be van süppedve hiába gyúrnék bármennyit is ott nem lenne izom, ravitcnál viszont úgy olvastam az izmok elhelyezkedése is korrigálódik. Nyilván nekem sem az a célom hogy minél jobban szétvagdossanak, de ha alávetem magam egy ilyen nagy műtét alá akkor minél jobb eredményt akarok és lehetőleg úgy hogy tartós is maradjon.

http://www.youtube.com/watch?v=-SApqPHdOUo
Ha jól tudom ez már modifikált ravith féle eljárás

Félre ne értsetek nem vagyok a nuss műtét ellen, csak amiket olvastam én valamivel jobban hajlok a ravitch felé, de lehet ez még csak a saját butaságom, mindenesetre írok az orvosnak.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.24. 14:12 
Adminisztrátor

Szerintem a Nuss VS Ravich "vitában" a Nuss javára szól, hogy kissebb a műtéti heg nyoma, kevésbé feltünő helyen van, jóval kissebb mértékben terheli a szervezetet (nem törnek csontot, porcot), kevesebb a kórházban, intenzív osztályon töltött idő.

Szerintem.

G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.24. 16:26 

Persze ezek mellé szólnak, mind2 ellen meg mellett is lehet érvelni.

De mindenki leakar beszélni minden áron a műtétről, hülyéznek, meg hogy nem vagyok normális, meg hogy de nem látszik annyira, meg hogy a nemtomkinek is volt és nem foglalkozik vele, meg hogy az epidurális érzéstelenítésbe lelehet bénulni, meghülyülök már mindenkitől.
Könnyű annak beszélni akinek nincsen....

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.24. 17:15 

Üdv Chaser!

Nuss műtét mellet szóljon még az is, hogy a kiújulásnak az esélye 1% körül mozog, míg Ravitchnál ez 30% körül van.
Azzal pedig, hogy hülyéznek, és leakarnak beszélni a műtétről, ne foglalkozz, ezt neked kell eldöntened, hogy megcsináltatod-e. Mások, akiknek nincs pectusuk, azok könnyen mondják, hogy nem látszódik, és szerintük nem kéne műtetni, mivel nem ők élnek vele együtt. Te életed Te döntésed!
Mikor én voltam műtét előtt, engem is le akartak beszélni, de egyáltalán nem érdekelt a dolog, hisz eldöntöttem, hogy mindenképpen megcsináltatom.
Ha félsz epidurális érzéstelenítéstől, akkor tudsz kérni, más fajtát is, amit azthiszem, az infúziódba adnak. (nem biztos, hogy oda.) Ennek az a hátránya, hogy magadnak kell adagolnod, és ha túl sokat elhasználsz egy nap, könnyen érzéstelenítő nélkül maradsz egy ideig. (Semmelweisen legalábbis így volt)
Minden jót!

Üdv, Peti.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.24. 18:15 

Úgy tudom epidurálisnál is lehet adagolni, de az infúziós gondolom nem olyan hatékony.
Ezt honnan szedted hogy a nussnak 1% az esélye a kiújulásnak ravitcnak viszont 30%
Én eddig mindenhol azt olvastam hogy a nussnál nagyobb az esély, mivel ott csak kinyomják a csontot és kész, de miután kiveszik a lemezt nem biztos hogy bent marad a helyén úgy mond. Míg ravitchnál ugye átvágják a szegycsontot és kijavítják a hibát, és alá raknak egy lemezt amely mentén újraforr az egész így könnyebben helyben marad.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.24. 19:30 

Szia Chaser!

Én túl vagyok egy sikertelen ravitch-on és egy sikeres nuss-on. Ezek után nálam egyértelmű, hogy a nuss eljárás az amit preferálok. Sokkal szebb az eredmény, és a műtét sem annyira komoly mint egy ravitch. A kiújulás esélye pedig minimális.

Van köztetek olyan aki már túl van a lemezkivételen?

Üdv
Tamás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.05.24. 19:33 

Ravitchod miért volt sikertelen? Most úgy tudom nagyban fejlesztették a ravitch eljárást és külföldön egyre jobban alkalmazzák
Lemez még bent van nálad? Kivétel utána eredményekre lennék kíváncsi

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.24. 19:43 

Az orvos szerint a hanyag tartásom miatt. Szerintem viszont a lemez mozdulhatott el.
Ami még a nuss mellett szól, hogy az alkalmazott lemezek szinte kényszerítenek a helyes testtartásra. Ez nagyon fontos.

A lemezek még benn vannak, két éve volt az első operációm.

Üdv
Tamás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.05.26. 11:36 

Sziasztok!

Nos, szerdán megvolt a "vizsgálat", Dr. Kosticcal, azt mondta, hogy megtudja csinálni de szeptemberig várnom kell, mert valamilyen engedélyre van szüksége az Onkológiai központnak. :(
Rosszat nem tudok, mondani csak talán a távoli időpontot, ami nem is biztos.
Azt javasolta, hogy addig a kálciumot felejtsem el, járjak el úszni.
Egyébként teljesen normális és türelmes volt a doki, elmagyarázott, lerajzolt majdnem mindent. Felsorolta, h milyen problémák lehetnek stb.
Mondta, hogy csinálják több helyen is az országban de ők csinálják a legjobban. :)
Jöhetne már az időpont...
Ti hogy vagytok?

Tamás

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.05.26. 19:55 

Elfog jönni hamar az a szeptember!
Mi a doki neve pontosan?
Én fogok konzultálni közeljövőben pécsi orvossal valaki itt írta hogy anno ő műtötte és jó lett, meg életrajzában az va hogy több mint 5000 műtétet végzett már, szóval remélhetőleg van tapasztalata rendesen, most már elég erősen elhatároztam magam, eddig mindig lebeszéltek róla meg hülyéztek, de most kezembe veszem a dolgokat inkább. Félek tőle mondjuk, de remélhetőleg megéri

http://www.youtube.com/watch?v=-SApqPHdOUo
Ez is ravitch féle műtét? itt nem raknak meg a borák alá semmilyen lemezt, csak középen fogatják össze valamivel

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]