http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:13

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.09.18. 19:24 

Minden nap szemezgetek a Doki számával hogy felhívjam és megbeszéljek valamikorra egy műtét időpontot, de még mindig visszatart a nagy heg tudata, bár van aki szerint menőn meg keményen néznék ki tőle, de ebbe még bizonytalan vagyok.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.18. 19:46 

2x 4 cm heg, vagy tölcsérmellkas? :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.18. 20:16 

Én nyitott műtéttel csináltatnám, mivel doki azt mondta hogy az aszimmetrikus deformitás miatt a nuss műtéttel nem érnénk el olyan esztétikai javulást amellett nagy az esélye a kiújulásnak, másiknál szinte biztos a siker, csak hát ugye ott végig felvágják a mellkast :S
http://www.poustiplasticsurgery.com/cas ... 00x300.jpg
Kb valami ilyenre kéne számítanom :S

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.19. 04:09 

A kep eleg komoly de olyan mintha lehetne latni egy masik, regebbi heget a szegycsontnal. Tehat valoszinu mar volt egy mutet, ami nem jott ossze es valoszinu, h nem nuss, mert ugye ott a szegycsontnal nincs vagas, nincs heg.
En lattam mar jopar nem nussos, mutet fotot de egyet sem, meg igy es ennyire hosszan. Szinte az egesz mell alatti reszen huzodik es eleg hosszu!
Amugy a hegeket teljesen jo eltudjak tuntetni vagy halvanyitani. Eleg sok plasztikai sebesz foglalkozik vele.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.19. 17:01 

http://imageshack.us/photo/my-images/339/image439x.jpg/
Itt egy CT felvétel, jobb oldalam kiáll, a képen így most pont bal oldal, gondolom ez az alulról lévő felvétel
http://imageshack.us/photo/my-images/706/p5260348.jpg/
Ilyen élőben
Doki azt mondta be tudná rakni a nuss lemezt, de kettőre lenne szükség, , valamennyire fel tudná emelni a bal oldalt és visszanyomni a jobbat, de akkor is a felgyűrődött rész valamennyire szembe tűnő maradna
Másik megoldás meg ugye hogy felnyitnak és eltávolítják a felgyűrődött részt, itt is tesznek be lemezt de ez csak arra szolgál hogy azon mentén forrjanak újra a csontok és fél év után kivennék, Azt mondta hogy ezzel biztos kb a siker a nussal nem olyan jó a változás és nagy az esélye hogy kivétel utána visszaugrik az eredeti helyére.

Kérdeztem a dokit az ilyen heg eltávolító plasztikai műtétkeről azt mondta igazából annyit tudnak csinálni hogyha valakinek nagyon túltermelődnek a kötőszövetek és úgy kidomborodik a heg akkor meg tudják csinálni hogy ne látszódjon annyira de eltűnni sosem fog sajnos

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.19. 17:44 

Nem tudom, megmondom oszinten. Ahogy a kepet neztem, szerintem nekem melyebb a deformitas de kozepebre helyezkedik el es egy magassagban vannak.
A lenyeg, h en 30 leszek nemsokara, melyebb a deformitas es azt mondta a doki, h ha nem is teljesen de majdnem teljesen ki tudja hozni a nuss eljarassal. Ugyanakkor nalam mar szamit a kor. Kemenyebbek a csontok, porcok stb. Kerdeztem a dokit, azt mondta, h nagyon kemeny az a lemez es majdnem teljesen biztos a sikerben... Legyen is ugy! :)
Csak egy dokival beszeltel? Egyebkent sokan nem alkalmazzak a nuss-t, mert a regi es jolbevalt modszerhez ragaszkodnak.
Nekem azt mondta a kiujulasrol, h ugye most mar fel eve, egyaltalan nem szedek kalciumot, mert nem "szabad" most pluszban erositenem a csontjaimat. Viszont ahogy bekerul a lemez es elnyeri a "vegleges" format (doki majd megallapotja), akkor elkezdek majd egy kurat kalciumbol, viszont mellette kotelezo a sport! es ha tartom magam a megbeszelt gyakorlatokhoz stb. akkor nagyon keves eselye van annak, h kiujul/visszaesik.
A hegekrol pedig en egy plasztikai sebeszt kerdeztem es azt, mondta, mivel en is ketelkedtem, kepzeljem el amikor egy nonek szilikoncicit csinalnak es ott sem maradhat ugye heg. Valami nagyon halvany maradhat de embere valogatja. Egyebkent irta valaki itt a forumon is, h van egy erre hasznalatos kenocs is kb. 1000 ft-ert. Es az jo lehet.

Szerintem ne gondolkozz, max. gondold at, h melyik eljarast valaszd. Ne ess abba a hibaba, mint en, h huztam halasztottam... :(
Rolad, a Te eletedrol van szo igy szerintem beszelj mas dokival is. Azzal nem vesztesz max. segit abban, h dontesthozz... ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.19. 18:39 

Hát máshol max. messzebb van, Pécs meg kényelmesen közel van, amúgy meg itt fórumon is 2-3 embert műtött és jókat mondtak róla, meg említettem háziorvosnak is azt mondta hogy a környékről tud kb 30 embert akit műtött, nem mindenkit mondjuk deformitással hanem tüdő miatt is, és azt mondta hogy mind szinte tökéletes műtét lett. Szóval csak jót hallottam róla. Amúgy meg nem mondanám, hogy ragaszkodik a régi eljáráshoz mert akiket kérdeztem azokat mind nussal műtötte. Az én esetem kicsikét más sajnos. Őszintén csak a heg tart vissza. Mert azt mondta ezzel szinte biztos hogy sikerrel járunk, meg így olyanra szab át amilyenre akarom, nussnál meg nincs ez a lehetőség, amellett nem kell évekig "bajlódni" a lemezekkel. De külföldi fórumokat is olvasva azt mondják hogy egyre jobban alkalmazzák újból a ravitch műtétet, főleg aszimmetrikus deformitásoknál sokkal hatékonyabb. Meg mondjuk külföldön vannak felszívódó fémek is, így nincs szükség kivételre, mondjuk azt mondta Doki hogy ez MO ezt felejtsem el itt, ha csak nincsenek olyan speckó kapcsolataim hogy betudom szerezni.

Lehet vannak jó heg eltávolító módszerek de gondolom jó borsos az áruk :S

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.19. 18:55 

Persze persze. Nem azert irtam... Azt hittem, h pest kornyeki vagy. Ha jokat hallottal rola es megbizol benne, akkor az a lenyeg. Ha nem igazan szeretne alkalmazni a nuss felet, akkor annak oka van. O igy latja jonak, akkor biztos ugy is van. En viszont igy vagyok vele, h ha valamilyen ok al fogva nem jon ossze nuss-al es kiveszik kb 2-3 ev mulva, akkor meger nekem fel evet a felepules, ami a masik eljaras utan kovetkezik. Az az igazsag, h en tartok a Ravitch eljarastol, pont a nagy heg miatt. De valahogyan meg kell csinaltatnom, mert ha nem, kivancsi lennek mi lesz amikor majd 60 eves leszek es nem fog annyira tartani a csontvazam. Nem akarok kis palackot huzni, magam mellett...:)
Azt hiszem egyebkent, a kenocs 1000 Ft korul van...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.19. 19:25 

Azt mondta megcsinálná a nuss-t is, de mivel esztétikai okból van a műtét, azt mondta nem érnék el olyan javulást mint szeretnék, azt mondta aggódnom nem kell mert nem fog belső szervi problémát okozni soha. Kérdezgettem tőle, azt mondta 2 hét után pl irodai munkát lehet végezni ravitch után is, gitárt mondjuk 5 hét után akaszthatnék a nyakamba újra, a lemezt meg fél év után veszik ki, de akkor csak egy oldalsó kis metszést ejtenek és kihúzzák

Nem a kenőcs áráról beszéltem, hanem mondjuk egyéb módszerekről, lézeres vagy ilyesmik.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.20. 11:23 

hallie írta:
egy távoli szigetre utazunk :-) Ott lesz az esküvőm és a nászutam... és szeretném ha nem kellene aggódni semmi miatt és felhőtlenül tudnám élvezni. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy volt-e olyan, aki besípolt a reptéren a fémdetektorok miatt. A doki mondta, hogy ilyen esetekre adnak egy röntgen felvételt és egy papírt.

Gratula.. sok boldogságot :P :D de szerintem januárra kiheverted volna bőven...(szerintem)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]