http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.25. 16:53

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2012.09.28. 11:59 

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék Tőletek. Korábban már jártam itt a fórumon, de azóta elszántam magam és szerdán voltam fent Pesten Dr.Kálmán Attilánál. Azt mondta, hogy egy középsúlyos deformitásom van, ami többnyire nem okoz szervi , illetve keringési zavart, azonban nagyon szívesen elvállalja a műtétet ha úgy döntök. 27éves vagyok. olyan kérdéseim lennének hozzátok, hogy milyen tapasztalaitok vannak az epidurális és vénás érzéstelenítővel kapcsolatban? Az epidurális kanül bevezetését kinek műtét előtt, kinek altatás után végezték el? Melyik érzéstelenítés milyen érzéssel, fájdalommal jár? Az epidurális érzéstelenítés és hólyagkatéter kivétele mennyire fájdalmas és úgy alapból a műtét után milyen fájdalom van? Milyen érzés? Feszítő? Tudom, hogy idősebb vagyok már és fokozottabb fájdalmaim lennének, ezt a doki is mondta, de szeretnék személyes tapasztalatokat is hallani mihamarabb. Köszönöm a segítségeteket!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.28. 16:32 

Szia engem majd' 7 hete műtöttek, 22 éves vagyok. Nálam nem alkalmaztak epidurális érzéstelenítést. Műtét után, hol infúzión keresztül, hol injekcióval kaptam fájdalom csillapítót (nővére válogatta:)). Fájt, nem kicsit. Az első két nap, míg nem mozogtam borzalmas volt. Majd jött a gyógytornász, akivel felültem, majd felálltam és onnantól, hogy mozogtam már elviselhetőbb volt. Nálam a fájdalom az konkrétan olyan volt, hogy mikor levegőt vettem ugye próbált a mellkasom kitágulni, de ezt a bordáim nem nagyon tolerálták és ekkor feszített, nyílalt. A kórházi lét vége felé pedig inkább a hátfájás került előtérbe az állandó háton fekvéstől. Miután hazajöttem az első 2 hét még kellemetlen volt, de azután elkezdtem az oldalamon is aludni. Összességében 1 hónap után már teljesen jól voltam, ezután már ment a nevetés, köhögés, egyedül a tüsszentés fájt még. A lényeg, hogy mozogni kell. Ja és katétert nálam nem alkalmaztak, kacsát kaptam, 2 napig volt ár szükség.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.28. 18:10 

Köszönöm a válaszod! És egyébként hány napot voltál kórházban? intenzíven? Hol és ki műtött na és persze milyen lett? Meddig kaptál vénás fájdalomcsillapítást, hány alkalommal? Gratula a műtétedhez! :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.28. 21:10 

Vasárnap estétől, péntek reggelig voltam bent az Országos Onkológiai Központban a mellkassebészeti osztályon. Dr Kocsis Ákos műtött. Intenzívre nincs szükség Nuss műtét esetén. Az eredménnyel elégedett vagyok, persze nem tökéletes az alsó bordáim kintébb állnak picit a normálisnál, de nem feltűnő, kis izmot felszedek, a hegek halványulnak és senki meg nem mondja, hogy lett volna vmi bibi. Fájdalomcsillapítást pedig kb folyamatosan kaptam. Elvileg 6 óránként lett volna szabad, de sűrűbben kaptam, ill. néha injekcióval helyettesítették, amikor már a 3.-at kértem 6 órán belül. Ha jól emlékszem az utolsót a műtét utáni 3. éjszakán kaptam, utána már csak bogyókat, vagy 3 félét abból is, mikor melyik nővér dolgozott, olyan félét kaptam, volt minden színű:). Első 2 héten sokszor megbántam, hogy belementem, de olyankor mindig megnéztem magam a tükörben és rendbe jött a közérzetem:).

De, ha visszaolvasol pár oldalt, sok infót találsz, rajtam kívül akkor még 2 srácot is műtöttek azon a héten, egyikük írt is ide.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.09.29. 09:44 

szevasztok!! szeva tomi.. maximmal majdnem egy időben műtöttek.. meg a szobatársamat is, mi is vénásan kaptuk a dolgokat.. érzéstelenítő, hányinger ellen.. utána tablettákat kaptunk mi is szerintem bőven elég volt ez a szintű fájdalomcsillapítás...ha jól megfigyeltétek h az a pici narancssárga tabletta diklofenák volt, nekem bevált, ugyan nem írták fel de a gyógyszerész javasolta a voltaren dolot mert annak is a fő hatóanyaga diklofenák..bevállt ;) kacsa nekünk sem kellet..két lábunkon vánszorogtunk el a wc -ig.. összességében nem vészes..ki lehet bírni...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 15:19 

Sziasztok!

Kicsit rossz kedvem van, mert kepzeljetek el, ma voltam bent az Orsz.Onkologian es kozolte a doki, h ismet! el kellene halasztanunk a mutetet, csak az a gond, h most voltam bent harmadszor a semmire, majus ota es mindig legalabb egy honapot kell varni a kovetkezo megbeszelesig. Komolyan gondolkodom, h felkeresem Dr. Kocsist, hatha O jobban tudja segiteni a dolgomat. Mondanatok rola par infot? Olvastam, h magan vagy OEP kezeles kozott valaszthatok. A magankezelesen az egesz beavatkosat nekem kell fizetni vagy valamit all a TB? Vagy hogyan van ez nala megoldva?
Koszi

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.03. 20:56 

Szia Thommy!
Én a magánrendelőjében kerestem fel Kocsis doktor urat. Ha a hálapénzen kívül még rá tudsz szánni pár tízezer forintot, akkor mindenképpen ajánlom. Ugyanúgy állja a műtétet a TB, neked a magánrendelőjében történt vizsgálatokat, kontrollt és röntgent kell fizetni. Első konzultáció 13000Ft volt, ha jól emlékszem, ekkor kellett egy röntgen is (+6000), a műtét után szükség volt 2 kontrollra (2/4 héttel utána), ezek egyenként 8000Ft-ba kerültek és az elsőn volt még egy röntgen (+6000) is. Telefonon tudsz időpontot egyeztetni, odamész és 5-10 percen belül fogad. Röntgent megkapod CD-n is.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.04. 05:03 

Szia bmaxim!

Koszonom az infokat. Rendelesi idoben fel is fogom hivni es megbeszelek vele egy idopontot.
Kicsit ugyan tartok tole, h O a ravitch eljarast alkalmazna es akkor meg azon kattognek, h megvarjam megint a Novembert es talan megmutenek nuss-al vagy esetleg vallaljam be a ravitchot. Az a nagy bajom, h majdnem 30 vagyok... ezaltal lehet igaza is lenne.
Na nembaj, felhivom es meglatjuk mit mond.
Koszi meg1x! ;)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.04. 11:52 

Így, hogy túl vagyok egy Nusson, én nem mernék belevágni egy Ravitchba. Kitartást neked és sok sikert!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2012.10.04. 16:48 

Nem tudom... Szivem szerint en is a nuss mellett allok de ha megint eltoljuk a mutetet, hulyet kapok mar. Jo lenne mar tul lenni rajta. :(
Koszi, kitartok! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]