:: Összes
    :: Chelsea
    :: Csehország
    :: Susmusok
    :: Petr Cech Fansite
    :: Pályafutása
    :: Névjegye
    :: Sikerei
    :: EB 2008
    :: Válogatott
    :: Shop
    :: Dalszövegek
    :: Kvíz
    :: Cech TV
    :: Fórum
    :: Háttérképek
    :: Userbarok
    :: Képek

 

Untitled Document
Stamford Bridge


A klub stadionja a Stamford Bridge, ahol a Chelsea a megalapítás óta játssza hazai mérkőzéseit. Hivatalosan 1877-ben nyitották meg, az ezt követő 28 év során pedig a London Athletics Club atlétikai versenyeinek szolgált otthonul. 1904-ben Gus és J T Mears megvásárolták, hogy futballpályává alakítsák át a Bridge-et, melyet aztán Archibald Leitch tervezett meg.
A stadiont felajánlották a Fulham F.C.-nek, a visszautasítás azonban arra ösztönözte a tulajdonosokat, hogy saját klubot alapítsanak.
Így született meg a Chelsea. A harmincas években megépült a déli oldalon a lelátó, ami később a Shed End nevet kapta. A klub története során ez vált a leghangosabb szurkolók törzshelyévé, főként a hatvanas és a hetvenes évektől kezdve. Ebben az időben döntöttek úgy a tulajdonosok, hogy az egész stadiont modernizálják.
Az állóhelyeket meg akarták szüntetni és összesen 50,000 férőhelyes lelátókat szerettek volna kialakítani. A munkálatokat az East Standen kezdték, a költségek azonban akkorák voltak, hogy az építkezéseket le kellett állítani, a Chelsea ugyanis csődközeli helyzetbe került. Egészen a kilencvenes évek közepéig kellett várni a folytatásra.
Ken Batesnek köszönhetően ekkorra már normalizálódott a klub pénzügyi helyzete.
A felújítások ismét megkezdődtek, az északi, a nyugati és a déli oldalon a lelátókat átalakították, az állóhelyeket ülőhelyekre cserélve; a Stamford Bridge 2001-re teljesen elkészült. Ma 42,522 férőhelyes és Európa egyik legkorszerűbb stadionja.

Képek a jelenlegi stadionról:

 ...


Cech, a világ legjobb kapusa
Hogy tetszik az oldal?
Nagyon igényes!
Faxa!
Nem tetszik!
Csúnya!


Eredmények

www.petrcech.atw.hu
Created by Greench / Design by Balazska7
Főoldal Forum