" A kutya nemesebb lény, mint az ember.
A kutya hűséges, önfeláldozó és mindenek előtt
feltétel nélküli szeretete a legirigylésre méltóbb tulajdonsága,
amit az ember soha nem tudhat magáénak."


Kedves Látogató,

Szeretettel köszöntöm weboldalunkon!


   Mlinkó Anna vagyok, jelenleg Besenyőtelken élek szüleimmel, testvéremmel és persze a kutyáimmal. Eddigi életem során mindig fontos szerepet töltött be a KUTYA, amióta csak az eszemet tudom rajongom értük. Az viszont, hogy egyszer én is tenyésztő szeretnék lenni csak életem első kutyakiállításán fogalmazódott meg bennem, ahol teljesen rabja lettem ennek a világnak.

   Első törzskönyves kutyám egy basset hound volt, akit ajándékba kaptam és aki négy évet tölthetett mindössze velem, viszont ez idő alatt sikerült elérnie, hogy teljesen beleszeressek ebbe a fajtába. A fajta és a hazai állomány hosszas tanulmányozását követően jutottam hozzá egy fantasztikus kutyához, életem kutyájához.

   Nagyon hálás vagyok a mai napig Csigai Gabriellának és Dajka Róbertnek, hogy hazahozhattam tőlük Zserbót, akit HAPPY-HIPPO THE VOICE OF FOREST néven törzskönyveztek. Ő megtestesítette számomra mindazt, amit egy basset houndtól csak elvárhat az ember, a fantasztikus megjelenéshez egy egyedülálló, lenyűgöző jellem társult. A Zserbóval töltött évek alapján egyértelműen kijelenthetem, hogy kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes.


   2008-ban hoztuk meg a családdal azt a döntést, amely jelentősen meghatározta a további sorsomat. A Grünschnabel kennelből érkezett hozzánk egy berni pásztorkutya személyében Dézink, GRÜNSCHNABEL GITTA, akiért szintén nem lehetek elég hálás Semsey Beának. Ez a hihetetlen érzelmi intelligenciával rendelkező fajta a kutyás világ addig számomra ismeretlen oldalát mutatta meg. Egy gyönyörű küllemmel rendelkező kutya mellett egy igazán odaadó, kedves, okos társat, családtagot is kaptunk.

   Kennelünket 2011-ben, az első saját berni pásztor alom megszületésével alapítottam meg. A PIECE OF SMILE nevet azért választottam, mert igazán jól tükrözi mindazt, amit számomra e két fajta jelent. 

   A basset hound bohókás természete és a berni pásztorkutya odaadó kedvessége nap mint nap szeretettel és vidámsággal tölti be az életünket. Egy-egy hosszú és fárasztó nap végén ők képesek csak igazán feltölteni energiával az embert. 2011. május 1-én látott napvilágot kennelünkben az A ALOM, amelyből Bodza, PIECE OF SMILE ADRIA, jelenleg is kennelünk tagja.


   Célom, hogy kennelemből olyan kutyák kerüljenek ki, akik kiváló küllemmel és ami talán még ennél is fontosabb, stabil, egészséges genetikai háttérrel rendelkeznek. Fontosnak tartom, hogy az általam tenyésztett kutyák mind családtagként, mind kiállítási és akár munkakutyaként is megállják a helyüket az adott fajtának megfelelően.
   Nagyon fontos számomra, hogy a kölykök, akiket családtagként nevelek, minden esetben a megfelelő gazdihoz kerüljenek, ahol szintén családtagként tekintenek rájuk.

   Éppen ezért minden kiskutyát szerződéssel, tenyésztői garanciával adunk oda az új gazdiknak! Bővebb információért forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeken!

 

Mlinkó Anna
2013. 01. 15.

 

 
 

                                     © 2012-2013   Piece of Smile  -  Minden jog fenntartva!