Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
Oktatás
Bemutatkozás

A PSZF-SALGÓ Oktató, Szervező, Tanácsadó Kft 1991-ben alakult, mint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Salgótarjáni Intézetének egyszemélyes Kft-je. 1992-ben alakult át többszemélyessé úgy, hogy a főiskola 10 oktatója, dolgozója lépett be a kft-be. Ennek révén az alaptőke 1 millióról 2 millióra emelkedett.

A kft árbevétele és mérleg szerinti eredménye az évek során a következőképpen alakult:

ÉvÁrbevétel
(millió Ft)
Mérleg szerinti
eredmény (ezer Ft)
1991
1.886
138
1992
5.445
681
1993
7.002
1059
1994
11.857
1089
1995
13.328
43

A kft tehát jelentős fejlődésen ment át a megalakulása óta.

A kft fő tevékenységi köre a számítástechnika szoftver oldala. Ezen belül is elsősorban az oktatás, de a szoftverforgalmazás, szoftverfejlesztés sem elhanyagolható. 1995 elejéig a kft Okleveles könyvvizsgáló tanfolyamokat is tartott, de ez 1995 szeptemberétől a főiskola szervezésébe került át.

A számítástechnikai oktatáson belül a legjelentősebb területünk az OKJ jegyzékben szereplő különböző szintű szaktanfolyamok:

OKJ számaSzaktanfolyam megnevezéseKépesítésIdőtartama
félévben
4743132132002Számítástechnikai programozófelsőfokú
6
4743139132003Számítástechnikai szoftver-üzemeltetőközépfokú
2
4713139139003Számítógép-kezelőalapfokú
1

A fenti három tanfolyam tematikája egymásra épülő. Így lehetőség van a tanfolyamok egymás utáni elvégzésére, illetve a magasabb szintű tanfolyam elvégzése közben alacsonyabb szintű végzettség megszerzésére!

A szaktanfolyamokat minden év szeptember elején elindítottuk. Az alapfokút januárban is!

Ezeken kívül egyedi tanfolyamokat is tartottunk, akár egyedi igény szerint és kihelyezetten is. Néhány témakör ezekből: Magic, Clipper, dBase, Access, SQL, DOS, Novell, Unix, Windows, WinWord, Excel, Pascal, C, Assembly, stb.

A kft-nek saját számítógépparkja van, de a főiskola gépeit szükség esetén igénybe tudjuk venni. Lényegében főiskolai körülményeket tudunk biztosítani a tanfolyamainkhoz, beleértve a tárgyi és személyi feltételeket is! Oktatóink a főiskola oktatói is egyben, így az oktatás magas színvonala garantált! A szakképesítő vizsgákon, amin független vizsgabizottság vizsgáztat, országos szinten is kiemelkedő sikerességgel vizsgáznak a hallgatóink.

Sikeresen részt vettünk a munkanélküliek átképzésében is, ahol nyelvi és számítástechnikai képzést tartottunk.

Számos programcsomagot dolgoztunk ki, amit igen sok helyen használnak már. Néhány szoftverünk csupán felsorolás jelleggel:

 • Főkönyvi könyvelés ÁFA, deviza és folyószámla könyveléssel (20 000 Ft)
 • Naplófőkönyv és pénztárkönyv ÁFA bevallással és számlaanalitikával (7 000 Ft)
 • Készlet-nyilvántartási rendszer számlázással (40 000 Ft)
 • Számlakészítő és nyilvántartó rendszer (5 000 Ft)
 • Bér és SZJA elszámolás (60 000 Ft)
 • Étkeztetési tevékenység elszámolása (30 000 Ft)
 • Lineáris programozási programcsomag (60 000 Ft)
 • Optimális rönkhasítási programok (album ára: 15 000 Ft, program ára: 50 000 Ft)
MAGIC alkalmazásfejlesztő rendszerrel kidolgozott rendszereink:
 • Pénztári rendszer
 • Pénzügyi rendszer
 • Befektetett eszközök
 • Szerződések nyilvántartása
 • Étkeztetési rendszer
 • Ingatlan kataszter
 • Vízdíj számlázási rendszer
 • Készlet-nyilvántartási rendszer
A középiskolák által a 90-es évek vége óta nyújtott oktatási kínálat (5.-6. év, iskolarendszerű képzés) valamint a piac telítettsége miatt oktatási tevékenységünk volumene visszaesett. Ennek alakulásáról a következő táblázat tájékoztat:2000. óta sajnos további csökkenés tapasztalható.Fenti adatokról néhány diagram:

Tevékenységünk fő iránya is változott. Még a tanfolyamok sikeressége érdekében kezdtünk számítástechnika oktatási segédanyag fejlesztésébe. E folyamat eredményeképpen készítettünk egy olyan számítástechnika jegyzetet, amely felöleli az OKJ-s tanfolyami anyagot alapfoktól a felsőfokú programozóig. A jegyzet újabb kiadásai az operációs rendszer és felhasználói programok verzióváltásait követi. Az XP-t tárgyaló kötet a legújabb kiadás. Ezekből a jegyzetekből mára az ország egész területén értékesítünk nem csekély mennyiséget.

Az oktatási tevékenységünk részarányának visszaállítása a 90-es évek szintjére a szervezetünk aktuális feladata. Ennek érdekében speciális, a vállalkozások számára közvetlenül használható, gyakorlatorientált tanfolyami tematikák kidolgozása kezdődött. A tanfolyamainkat ezek szellemében megpróbáljuk az új kor kihívásaihoz igazítani, és komplex informatikai, ügyviteli és menedzsment ismeretek oktatásával bővíteni oktatási kínálatunkat.
Az ismertetett tevékenységeink mellett szívesen állunk rendelkezésre informatikával, ügyvitelszervezéssel és egyéb menedzsment témával foglalkozó egyedi tanfolyamokkal.

Néhány ötlet:
1. Az Excel a vezetői döntéstámogatásban
2. Táblázatkezelő használata a kontrolling feladatok végzésében.
3. Folyamatszervezési ismeretek
4. stb.

Az egyedi témájú tanfolyamokhoz tematika kidolgozását (természetesen a megrendelő szükségleteinek maximális figyelembe vételével) és a tanfolyam megtartását is vállaljuk.
Mindehhez a BGF PSzF Kar Salgótarjáni Intézetének oktatói (tekintettel arra, hogy a kft résztulajdonosa a főiskola) nyújtanak segítséget.