14/02 The King of Limbs

~robert88

Elkészült! Igen, így van. A Radiohead nyolcadik stúdióalbuma február 19-től digitális letöltésként, WAV (€11) és MP3 (€7) formátumban érhető majd el. Ami pedig a fizikai formátumot illeti: a The King of Limbs május 9-én jelenik meg ún. Newspaper Album formátumban. Ez a csomagolás tartalmazni fogja az albumot CD-n és két 10″-es lemezen, valamint egy brutális artwork booklet-et, több száz képpel. Attól függően, hogy MP3 vagy WAV formátumú letöltést kérünk e kiadás mellé, a csomag vagy €36 (MP3) vagy €39 (WAV) árcédulával fog majd rendelkezni. (Az árak a szállítási költségeket tartalmazzák.)

Egyvalaki, aki a lemez hivatalos oldaláról rendeli meg a saját példányát, legyen az digitális vagy fizikai formátumú, megnyerhet egy exkluzív, az együttes tagjai által aláírt, kétszámos 12″-es kislemezt.

Maga a cím egyébként egy, a Wiltshire-i Savernake erdőben található, egyesek szerint majd’ ezer éves fára utal. Az erdő nem messze fekszik attól a helytől (Tottenham House), ahol Thom-ék az In Rainbows egyes részleteit rögzítették. A kifejezés (The King of Limbs) előfordul még a Qu’ran 23. fejezetében is.

No, és persze kezdődhet a találgatás is. Teljes dallista? Turné? Első kislemez? Első interjúk? Legyetek résen és jó hallgatást mindenkinek!

És persze ne felejtsétek el nézni az At Ease Web-et a legfrissebb információkért. Vagy a Fitter Happier Facebook csoportja is rendelkezésetekre áll.

0 hozzászólás

12/06 Rövidre vágva (második felvonás)

~HaveMyxomatosis

Mivel az elmúlt időszakban tényleg nem sok érdemleges dolog történt a Radiohead háza táján, ezért röviden és tömören leírom az elmúlt 2 hét történéseit.

Kim Gordon a Sonic Youth basszerosának is leesett a Radiohead-féle “pay-what-you-want”-modell elvi illetve gyakorlati működése. Ezúton is szeretnék neki gratulálni. Mint a legtöbb neves zenész, ő is beállt a sorba sárt dobálni. Ecsetelte, hogy ez nem tesz jót azoknak a kisebb zenészeknek, akik nem adtak el annyi lemezt, mint a Radiohead.  Viszont Jared Leto, a 30 Seconds to Mars énekese/gitárosa erősen gondolkodik ezen az értékesítési modellen, de a szíve inkább Trent Reznor-ék felé húz.

more.

A w.a.s.t.e. csapata lehetővé tette, hogy 7/7,5 fontért letölthessük az In Rainbows-t és annak bónusz cd-jét, valamint Jonny There will be Blood szerzeményét, és Thom “radírját”.

Itt körülnézhetsz, sőt, még bele is hallgathatsz.

Thom Yorke lesz a fő látványosság a Latitude fesztiválon. Méghozzá vasárnap az Obelisk Arena-ban. Thom a The Eraser óta nem vállalt el egy önálló fellépést sem. Egyenlőre titok, hogy Eraser-ös dalok vagy csak “simán” Radiohead-es dalok fognak elhangzani.
A fesztivál honlapja.

0 hozzászólás

09/04 Újabb koncertdátum

~HaveMyxomatosis

A srácok újabb koncertdátumot raktak fel a DAS koncertdátumos szekciójába. Méghozzá a hozzánk valamivel közelebbi Lengyelországot, azon belül is a Poznan nevű városban levő Cytadela City Park-ban tartandó Poznań dla Ziemi fesztivált. Jegyek április 15-étől elérhetőek az Eventim honlapján.

9 hozzászólás

31/03 Leeds & Reading

~comaboss

Photo: Difusa

A márciusban lezajlott dél-amerikai kiruccanást követően befutott az első két koncert időpont, újra európai helyszínekkel. Augusztus 29-én a Leeds Festival-on lép fel a Radiohead, többek közt a Bloc Party, a YeahYeahYeahs és a Vampire Weekend társaságában. Másnap - Aug. 30-án - ugyanez a társaság átvonul a Reading Festival-ra és megismétli az előző esti műsort.

Visszatérve a dél-amerikai turnéra: a hét állomásos koncert sorozat négy országot érintett (Argentína, Brazília, Chile, Mexikó), a vendég zenekar pedig a legendás Kraftwerk volt.

1 hozzászólás