08/03 Tehrangeles

~comaboss

Megint kezdődhet a szokásos népi játék: fejtsük meg a kiszivárogtatott, kódolt üzenetet, majd lepődjünk meg. Tapasztalt Radiohead rajongó persze már nem dől be ilyesminek, nyugodtan biztosra veheti, hogy hamarosan új lemez lesz. Hogy milyen formában, az még homályos, az In Rainbows-nál eljátszott “fizess, amennyit jónak látsz” módszert feltehetően nem sütik el még egyszer, de az utóbbi időben volt szó kizárólag neten terjesztett anyagokról is..

Nade, nézzük, mi is történt most. A Radiohead oldalán regisztrált felhasználóknak kiküldtek egy e-mailt “Radiohead would like to know…” tárggyal, a tartalma pedig egy nullákból és egyesekből álló bináris számsor volt. Ezt betolva egy “binary to text” átalakítóba, a következő eredményt kaphatjuk:

FISBOHFMFT

12/ Oppl boe Dsbooz
13/ Dpnd Up Zpvs Tdotft
14/ Uif Ebjmz Nbjm
15/ J Gspaf Vq
16/ Hjwf Vq Uif Hiptu
17/ Tvqfsdpmmjefs
18/ Nbo P Xbs
19/ Dfsfcfmmbs Uifpsz
10/ Mpuvt Empxfs
21/ Npvtf Eph Cfbs
22/ Cvso Uif Xjudi

Ez már egészen tracklist alakú, a Tinymixtapes pedig neki is állt megfejteni a kódot (minden karakter helyére az abc-ben előtte állót kell behelyettesíteni, ha jól látom..), az eredmény a következő:

TEHRANGELES

01. Nook and Cranny
02. Come to Your Senses
03. The Daily Mail
04. I Froze Up
05. Give Up The Ghost
06. Supercollider
07. Man O War
08. Cerebellar Theory
09. Lotus Flower
10. Mouse Dog Bear
11. Burn The Witch

3 hozzászólás

27/02 Az “egy kis színes” kategóriába: a Radiohead esete a lóval

~COTLPL

Létezik egy versenyló, amelyet Radioheadnek hívnak. Radiohead két éves, gesztenyebarna színű, és akárcsak névadói, ő is jobbára hasít abban, amihez ért. Azt hiszem, mindannyiunk nevében további jó vágtázást kívánhatok rajongói oldalunk táltos paripájának!

ló

5 hozzászólás

04/09 29 dolog, amit nem tudtál a Radiohead-ről

~robert88

1. Thom Yorke apja amatőr bokszoló volt és szerette volna, hogy a fia is az legyen.

2. Azok, akik 2007-ben úgy döntöttek, hogy fizetnek a Radiohead hetedik albumának internetes kiadásáért átlagosan £2.90-et csengettek érte, bár a letöltők 60%-a úgy döntött, hogy egyáltalán nem fizet érte semmit.

3. Az együttes tagjai a nyolcvanas évek során ismerkedtek meg egymással az oxfordshire-i Abingdon fiúiskolában. Ebbe az iskolába járt David Mitchell humorista is, csak ő egy pár évvel fiatalabb.

4. Miután meghallgatta a Meat Is Murder c. albumot a The Smiths-től, Thom Yorke eldöntötte, hogy vegetáriánus lesz. És persze egy lány is volt egy dologban: „Elkezdtem járni ezzel a lánnyal és le akartam nyűgözni, ezért úgy tettem, mintha vegetáriánus lennék.

Tovább olvasom…

6 hozzászólás