14/02 The King of Limbs

~robert88

Elkészült! Igen, így van. A Radiohead nyolcadik stúdióalbuma február 19-től digitális letöltésként, WAV (€11) és MP3 (€7) formátumban érhető majd el. Ami pedig a fizikai formátumot illeti: a The King of Limbs május 9-én jelenik meg ún. Newspaper Album formátumban. Ez a csomagolás tartalmazni fogja az albumot CD-n és két 10″-es lemezen, valamint egy brutális artwork booklet-et, több száz képpel. Attól függően, hogy MP3 vagy WAV formátumú letöltést kérünk e kiadás mellé, a csomag vagy €36 (MP3) vagy €39 (WAV) árcédulával fog majd rendelkezni. (Az árak a szállítási költségeket tartalmazzák.)

Egyvalaki, aki a lemez hivatalos oldaláról rendeli meg a saját példányát, legyen az digitális vagy fizikai formátumú, megnyerhet egy exkluzív, az együttes tagjai által aláírt, kétszámos 12″-es kislemezt.

Maga a cím egyébként egy, a Wiltshire-i Savernake erdőben található, egyesek szerint majd’ ezer éves fára utal. Az erdő nem messze fekszik attól a helytől (Tottenham House), ahol Thom-ék az In Rainbows egyes részleteit rögzítették. A kifejezés (The King of Limbs) előfordul még a Qu’ran 23. fejezetében is.

No, és persze kezdődhet a találgatás is. Teljes dallista? Turné? Első kislemez? Első interjúk? Legyetek résen és jó hallgatást mindenkinek!

És persze ne felejtsétek el nézni az At Ease Web-et a legfrissebb információkért. Vagy a Fitter Happier Facebook csoportja is rendelkezésetekre áll.

0 hozzászólás

10/03 A színfalak mögött

~HaveMyxomatosis

Mint tudjuk, Thom és Jonny a Grammy-n az USC Marching Band-del játszotta el a 15 Step-et. A banda felrakott egy jó kis videót arról, hogyan is próbáltak az előadásra…

0 hozzászólás

09/03 Miley Cyrus vs. Radiohead

~HaveMyxomatosis

Kínomban nem tudom eldönteni hirtelen, hogy sírjak-e vagy nevessek. A minap a quart.hu arról számolt be, hogy:

A Miley Cyrus-nak nevezett tünemény kijelentette, hogy tönkre fogja tenni a Radiohead-et… Na jó, tisztázzuk a dolgokat. Menjünk szépen vissza az időbe egészen február 8.-áig, a Grammy díjátadó gáláig. Ott ez a bizonyos kedves lányzó invitálta a Radiohead-et egy exkluzív, családias összeröffenésre. A válasz az volt, hogy ők “nem igazán csinálnak ilyesmit”. Ezen kicsit felidegesítette magát Miley, és eldöntötte, hogy tönkre fogja tenni őket. (Annak ellenére is, hogy “miattuk szereti a zenét”.) Ennek első lépéseként egy rádiós interjúban elmesélete, hogy a Radiohead tagjai milyen bunkók. Természetesen az ‘indie-ország’ lakói jól kiröhögték őt. (Valahogy meg is tudom érteni.)

Miley-n kívül még pár “”"nagyobb”"” nevű ember is fel van háborodva Thom Yorke és barátai modorára: Ronan Keating azt mondta, “Thom Yorke egy idióta”, mert egy alkalommal levegőnek nézte őt, és Kanye West sincs nagyon kibélkülve a srácok “lekezelő” stílusával.

No hát, mindenki döntse el, hogy eme rettenetes “vétkek” után, képes lesz-e még valaha Radiohead-et hallgatni.

0 hozzászólás

11/02 Két díj a Grammy-n

~robert88

Tegnap este zajlott le Los Angelesben az 51. Grammy díjátadó gála, melyen a Radiohead 7 jelöléséből 2-t váltott díjra.Az év albuma kategóriában jelölt In Rainbows-t legyűrte Robert Plant és Alison Krauss Raising Sand c. munkája. Ez volt a harmadik olyan eset, amikor a Radiohead-et jelölték ebben a kategóriában, de nem nyert (OK Computer, Kid A) - viszont ismét kapott egy Legjobb alternatív albumnak járó szobrocskát az együttes (ebben a kategóriában többek között a Gnarls Barkley-t, Beck-et és a Death Cab for Cutie-t is legyűrték, a My Morning Jacket mellett).

Újabb rossz hír, hogy Nigel Godrich nem lett az év producere (Rick Rubin lett az), nem a House of Cards lett a legjobb videóklip (ez a Weezer-től a Pork and Beans lett), szintén nem a HoC lett a legjobb rockdal (bezzeg ha a Bodysnatchers-t jelölték volna!), viszont Stanley Donwood, Mel Maxwell és Christiaan Munro bezsebelhették az In Rainbows discbox edition-jének artworkjéért járó díjat. Mindemellett egy felejthetetlen performansz keretein belül előadták a 15 Step-et, amit Gwyneth Paltrow konferált fel.

0 hozzászólás

08/02 Grammy

~robert88

yorke grammyA Radiohead menedzsmenje nemrég konfirmálta, hogy az együttes valóban fel fog lépni a vasárnap este tartandó díjátadó ünnepségen, amit nem mellesleg egy monstre kampány keretein belül többek között maga Thom Yorke is népszerűsít. (A monstre kampány alatt elsősorban azt kell érteni, hogy az 51. Grammy díjátadó mindenhol ott van: MySpace, FaceBook, újságok, plakátok, TV, stb. Gondolom a The Recording Academy nem akarta ugyanazt eljátszani, mint tavaly, amikor is többen nézték az amerikai megasztárt, az American Idol-t, mint a díjátadót.)

A Celebrate the Music That Makes Us jelmondatú akció Stevie Wonder tévés beköszönésével kezdődött, de részt vesz benne Rihanna és a Coldplay is. A reklámok érdekessége, hogy a művészekről készült képeket úgy szerkesztették át, hogy az egyes személyek alakja kedvenc dalaik címeiből tevődik össze, azokból a dalokból, amelyek eddigi alkotómunkájuk során nagy hatással voltak rájuk.

grammy logoThom Yorke kereken félperces tévés reklámspotjában arról beszél, hogy ő tulajdonképpen akkor döntötte el, hogy zenélni fog, amikor látta David Bowie (kissé szürreális) Ashes to Ashes c. videóját.

Thom Yorke TV ad

David Bowie - Ashes to Ashes

A műsor online is követhető lesz és remélem mindannyian egyszerre szurkolunk majd a Radiohead-nek és a jó zenének.

0 hozzászólás

04/12 Radiohead @ Grammy 2008

~comaboss

Nem tudom, mióta nem lehet komolyan venni az ilyen-olyan zenei díjakat, az események presztizsét alaposan rombolják olyan tények, mint hogy pl. 2008-ban Britney Spears-nek voltak képesek odaítélni az “év előadója” és a “legjobb nagylemez” plecsnit, majd hirtelen felindulásból Rick Astley-t (tudjátok, rickroll) beválasztották minden “idők legnagyobbjai” közé…
Apropo rickroll, az egyik legemlékszetesebb akció a Radiohead nevéhez fűződik, és a radioheadlp7.com oldalhoz, ugyanis még az In Rainbows megjelenése előtt a site-on egy visszaszámláló hitegette a rajongókat az új album megjelenésével, és amikor a számláló nullára váltott, elindult a Never gonna give you up. Én nem röhögtem.
Nade, Grammy 2008 + Radiohead = 7 jelölés. Sorolom:
-Album of the year (In Rainbows)
-Best rock performance
-Best rock song (House of cards)
-Best alternative music album (In Rainbows)
-Best boxed or special limited edition package (In Rainbows)
-Producer of the year (Nigel Godrich)
-Best short form music video (House of cards)
Érdemes volna kiemelni még a Coldplay szereplését, de azt kigyűjteni már tényleg nincs kedvem, de lehet böngészni a teljes listában!

0 hozzászólás