16/08 A kölyök

~COTLPL

A Pitchfork listáján a Kid A szerezte meg az első helyet a 2000-es évek legjobb albumai között, (valószínűleg) mindnyájunk dédelgetett Ágaetis Byrjunje a Sigur Róstól pedig a nyolcadik lett.

A teljes lista itt olvasható:

http://pitchfork.com/features/staff-lists/7710-the-top-200-albums-of-the-2000s-20-1/2/

0 hozzászólás

26/06 Hírszösszenet fahéjas kávé mellé

~csokitorta

Az idén 40. alkalommal megrendezett Glastonbury fesztivál közönsége (melynek soraiba sajnos ez alkalommal sem tartoztam) kellemes meglepetésben részesült, amikoris megjelent a szinpadon egy egérfejű, enyhén betépett csöves beütésű uriember ,,Hello, Thom York vagyok.” köszönéssel, majd csatlakozott hozzá  Johnny Greenwood nevezetű kollégája és belekezdtek a saját, illetve a RH dalainak interpretálásába.

Setlist: The Eraser, Harrowdown Hill, Black Swan, Arpeggi/Wierd Fishes, Pyramid Song, Idiotheque, Cymbal Rush, Karma Police, Street Spirite ( Fade Out)

Képek: itt

Forrás: Q

0 hozzászólás

12/06 Rövidre vágva (második felvonás)

~HaveMyxomatosis

Mivel az elmúlt időszakban tényleg nem sok érdemleges dolog történt a Radiohead háza táján, ezért röviden és tömören leírom az elmúlt 2 hét történéseit.

Kim Gordon a Sonic Youth basszerosának is leesett a Radiohead-féle “pay-what-you-want”-modell elvi illetve gyakorlati működése. Ezúton is szeretnék neki gratulálni. Mint a legtöbb neves zenész, ő is beállt a sorba sárt dobálni. Ecsetelte, hogy ez nem tesz jót azoknak a kisebb zenészeknek, akik nem adtak el annyi lemezt, mint a Radiohead.  Viszont Jared Leto, a 30 Seconds to Mars énekese/gitárosa erősen gondolkodik ezen az értékesítési modellen, de a szíve inkább Trent Reznor-ék felé húz.

more.

A w.a.s.t.e. csapata lehetővé tette, hogy 7/7,5 fontért letölthessük az In Rainbows-t és annak bónusz cd-jét, valamint Jonny There will be Blood szerzeményét, és Thom “radírját”.

Itt körülnézhetsz, sőt, még bele is hallgathatsz.

Thom Yorke lesz a fő látványosság a Latitude fesztiválon. Méghozzá vasárnap az Obelisk Arena-ban. Thom a The Eraser óta nem vállalt el egy önálló fellépést sem. Egyenlőre titok, hogy Eraser-ös dalok vagy csak “simán” Radiohead-es dalok fognak elhangzani.
A fesztivál honlapja.

0 hozzászólás

18/03 Popcorn Superhet Receiver

~HaveMyxomatosis

Jonny remekművét, a Popcorn Superhet Receiver-t mostanra már a vén kontinensen is bemutatták, sőt a tenger nem szabott határokat, így már az USÁ-ban is. Másodjára is be fogják mutanti, méghozzá a Yale Symphony Orchestra. Az előadás március 22-én lesz a New Haven. Greenwood művei mellet olyan klasszikusok zenéit mutatják be, mint Mozart, Paul Dukas és Antonín Dvorák. A beugró 10 dollár lesz.

More info

0 hozzászólás

08/02 Rövidre vágva

~robert88

MK1

Az MTV Exit-tel közösen kiadott All I Need videó után a Radiohead nagylelkűen felajánlotta az In Rainbows második lemezének intróját, az MK1 c. darabot egy hajléktalanokat segítő szervezet reklámfilmjéhez.

ÚJRA

Úgy tűnik az EMI csak nem akar leállni, most épp azt lőtte az agyuk, hogy kiadják az eddigi Radiohead albumokat, telepakolva mindenféle extrákkal. Első körben a Pablo Honey, a The Bends és az OK Computer lát majd (újra) napvilágot, amelyeken a következő extrák kapnak majd helyet az albumokon eredetileg szereplő dalok mellett:

Pablo Honey CD/DVD Edition: A PH ezen kiadása tartalmazni fogja a Drill EP-n és a Creep kislemezen szereplő dalokat, valamint egy négy dalból álló BBC session-t is. A DVD-n négy klip lesz majd látható, egy Top of the Pops fellépés és kilenc további videó az együttes London Astoria Live koncertfelvételéről.

The Bends CD/DVD Edition: Itt a My Iron Lung EP-ről lesznek átemelve a dalok, de lesz egy újabb BBC session 1994-ből és további dalok a London Astoria Live kiadványról.

OK Computer CD/DVD Edition: Az OK Computer bónusz felvételeit a kimásolt kislemezek, a Paranoid Android, a Karma Police és a No Surprises B-oldalas felvételei fogják szolgáltatni és ismét kapunk egy négy dalból álló BBC session-t egyenesen 1997-ből.

Mindhárom kiadványt március 24-re időzette az együttes előző kiadója, és mit ad Isten, a latin-amerikai koncertek is épp ekkor lesznek.
ÚJ ALBUM

A Radiohead menedzsere (aki egyben a Faithless útját is egyengeti) a Midem zenekonferencián, Cannes-ban elárulta, hogy az együttes nyolcadik stúdióalbuma még nagyon kezdetleges fázisban van. A Radiohead új albumáról legutóbb akkor hallhattunk, amikor Colin Greenwood basszusgitáros egy interjúban elárulta, hogy a nyári koncertdátumokat letudva egyből visszatérnek a stúdióba.
JONNY

Jonny Greenwood is hallatott magáról az elmúlt hetekben. Dudu Tasa izraeli énekes új albumán fog gitározni ugyanis. Az énekes szerint a kollaboráció meghozta a gyümölcsét, mert Jonny játéka egy olyan színt vitt a dalba, ami azelőtt nem volt ott. Emellett elárulta, hogy a Radiohead gitárosa szereti, amit Dudu csinál és ez megtisztelő számára.
BRIT AWARDSbrit awards

Rövid híreinkhez kapcsolódik az is, hogy a Radiohead két jelölést is begyűjtött az idei BRIT Awards-on. A Coldplay, az Elbow, a Girls Aloud, és a Take That mellett a Radiohead-et is jelölték a legjobb együttes kategóriában, de a legjobb album címért is versenybe száll az oxfordi kvintett az In Rainbows-zal (ebben a kategóriában a Coldplay-vel, Duffy-val, az Elbow-val és a The Ting Tings-zel száll versenybe).

Szolgáljon itt egy kis lábjegyzet gyanánt a következő észrevétel: egyfajta nagy “showdown-nak” is tanúi lehetünk akár a Coldplay és a Radiohead között. Vajon melyik együttes győz majd? Vajon a kópia avagy az eredetiség győzedelmeskedik majd? Bár ez lehet, hogy némi túlreagálás részemről. Lábjegyzet vége.
THOM YORKE BIOGRÁFIA

thom könyvHamarosan a könyvesboltok polcaira kerül egy Thom Yorke életrajz Radiohead & Trading Solo címmel. A könyv 208 oldalas, Trevor Baker írta és az Independent Music Press gondozásában kerül majd kiadásra (hivatalosan február 26-án).
Trevor így fogalmaz Yorke-kal, vagyis a könyvvel kapcsolatban: egy történet egy ember nem hétköznapi késztetéséiről, ambícióiról és perfekcionizmusáról. Thom Yorke történetét még soha nem mesélték el és ez a biográfia tovább, és mélyebbre ás egykori osztálytársak, producerek, videó rendezők, és más, Thom életében kulcsfontosságú szereppel bíró személyekkel készült interjúk alapján.

A könyv előrendelhető az Amazon-tól: link

0 hozzászólás

05/11 Boldog Szülinapot Jonny!

~robert88

jonny greenwoodA Radiohead gitárzsenije, a Rolling Stone szerint pedig minden idők 59. legjobb gitárosa, három gyermek édesapja és Sharona Greenwood férje, 37 éve a mai napon látta meg a napvilágot.

Jonny nélkül olyan klasszikus Radiohead dalokat kellene mellőznünk, mint a Just, a Karma Police vagy épp az Idioteque. Az együttes berkein belül dalszerzőként is sikerült bizonyítania rendkívüli tehetségét, többek között olyan dalokhoz köthető a neve, mint a The Tourist, a Life in a Glasshouse, vagy az A Wolf at the Door.

0 hozzászólás