14/02 The King of Limbs

~robert88

Elkészült! Igen, így van. A Radiohead nyolcadik stúdióalbuma február 19-től digitális letöltésként, WAV (€11) és MP3 (€7) formátumban érhető majd el. Ami pedig a fizikai formátumot illeti: a The King of Limbs május 9-én jelenik meg ún. Newspaper Album formátumban. Ez a csomagolás tartalmazni fogja az albumot CD-n és két 10″-es lemezen, valamint egy brutális artwork booklet-et, több száz képpel. Attól függően, hogy MP3 vagy WAV formátumú letöltést kérünk e kiadás mellé, a csomag vagy €36 (MP3) vagy €39 (WAV) árcédulával fog majd rendelkezni. (Az árak a szállítási költségeket tartalmazzák.)

Egyvalaki, aki a lemez hivatalos oldaláról rendeli meg a saját példányát, legyen az digitális vagy fizikai formátumú, megnyerhet egy exkluzív, az együttes tagjai által aláírt, kétszámos 12″-es kislemezt.

Maga a cím egyébként egy, a Wiltshire-i Savernake erdőben található, egyesek szerint majd’ ezer éves fára utal. Az erdő nem messze fekszik attól a helytől (Tottenham House), ahol Thom-ék az In Rainbows egyes részleteit rögzítették. A kifejezés (The King of Limbs) előfordul még a Qu’ran 23. fejezetében is.

No, és persze kezdődhet a találgatás is. Teljes dallista? Turné? Első kislemez? Első interjúk? Legyetek résen és jó hallgatást mindenkinek!

És persze ne felejtsétek el nézni az At Ease Web-et a legfrissebb információkért. Vagy a Fitter Happier Facebook csoportja is rendelkezésetekre áll.

0 hozzászólás

26/06 Hírszösszenet fahéjas kávé mellé

~csokitorta

Az idén 40. alkalommal megrendezett Glastonbury fesztivál közönsége (melynek soraiba sajnos ez alkalommal sem tartoztam) kellemes meglepetésben részesült, amikoris megjelent a szinpadon egy egérfejű, enyhén betépett csöves beütésű uriember ,,Hello, Thom York vagyok.” köszönéssel, majd csatlakozott hozzá  Johnny Greenwood nevezetű kollégája és belekezdtek a saját, illetve a RH dalainak interpretálásába.

Setlist: The Eraser, Harrowdown Hill, Black Swan, Arpeggi/Wierd Fishes, Pyramid Song, Idiotheque, Cymbal Rush, Karma Police, Street Spirite ( Fade Out)

Képek: itt

Forrás: Q

0 hozzászólás

07/10 Thom Yorke in L.A.

~robert88

Nagyon úgy néz ki, hogy Thom nem nagyon tud ülni a fenekén, amíg a Radiohead éppen nem tervezi új lemez kiadását.
Nem elég, hogy új bandát alapított, aminek még mindig nincs neve (itt-ott „Thom Yorke Band-ként” hivatkoznak rá), és lenyomott két fasza koncertet Los Angelesben, de még tartott egy ún. „warm-up gig-et” is, előkészítendő a vasárnapi és hétfői performanszokat.

thom yorke in l.a.

A koncertek alkalmával Thom és bandája előadták az Eraser-t teljes hosszában, és néhány bónusz dalt is bepasszíroztak a setlist-be. Ezek között több új, eddig kiadatlan szerzemény is szerepelt (más kérdés, hogy nem tudni ezek vajon Radiohead avagy Thom Yorke dalok).

Egy kis ízelítő az új dalokból:
Tovább olvasom…

0 hozzászólás

29/09 Thom új „bandája”

~robert88

Thom Yorke a mai napon jelentette be a Dead Air Space-en, hogy október 4-én és 5-én színpadra lép Nigel Godrich producerrel, Joey Waronker dobossal (aki több Beck albumon is vendégdobolt), Mauro Refosco-val (ő David Byrne és Bebel Gilberto albumokon volt felelős a ritmusszekcióért), valamint a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosával, a magyar származású Flea-vel. Az együttesnek nincs neve, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy egy egész turnét csinálnak majd végig, vagy csak egy pár exkluzív fellépést láthatunk majd tőlük. Azt viszont maga Thom árulta el, hogy nem lesznek túl hosszúak ezek a fellépések, ugyanis egyelőre nincs túl sok dal a tarsolyukban (az Eraser album dalai ugyebár, illetve a 21-én kiadott dupla A-oldalas kislemez).

80s filter

Az októberi koncertek helyszíne a los angeles-i Orpheum Theater.
Jegyek itt kaphatók:

10/04
10/05

0 hozzászólás

21/09 Thom Yorke újdonságok

~robert88

feeling pulledA mai naptól kezdve letölt.. khm… megvásárolható a nagyon limitált kiadású Feeling Pulled Apart by Horses / The Hollow Earth c. 12″-es Thom Yorke kislemez. Az első dalt “régi Reckoner-ként” is szokás emlegetni, míg az utóbbi születése még az Eraser felvételeinek idejére datálható.

A közeljövőben várható Thom Yorke megjelenések között található az Age of Stupid (A hülyeség kora) klímavédelmi film címadó dala (erről egyelőre semmi pontosat nem lehet tudni), valamint a szeptember 29-én megjelenő Ciao My Shining Star: The Songs of Mark Mulcahy c. válogatásalbumra készült feldolgozás. Aki esetleg még nem tudná, Thom és kedves testvére, Andy közösen dolgozták fel az All for the Best c. dalt, ami finoman szólva zseniális lett, a hab a tortán pedig a Rolling Stone hivatalos honlapján bemutatott szintén zseniális klip.

Aki egyébként nem tudja beszerezni a mai napon megjelenő kislemezt, annak sincs oka csüggedni, ugyanis a szokásos terjesztési csatornákon október 6-án elérhető lesz mindkét dal, mint digitális letöltés.

De ha még ez sem lenne elég, Thom Yorke írt egy dalt a Twilight Saga következő epizódjához, a New Moon c. filmhez, és ez teljesen biztos, ugyanis a rendező is konfirmálta a szerzemény létezését. Kérdés, hogy benne lesz-e a filmben?

HÜLYESÉG KORA TRAILER:

HOLLOW EARTH VIDEÓ:

ALL FOR THE BEST VIDEÓ:

http://www.rollingstone.com…

0 hozzászólás

12/06 Rövidre vágva (második felvonás)

~HaveMyxomatosis

Mivel az elmúlt időszakban tényleg nem sok érdemleges dolog történt a Radiohead háza táján, ezért röviden és tömören leírom az elmúlt 2 hét történéseit.

Kim Gordon a Sonic Youth basszerosának is leesett a Radiohead-féle “pay-what-you-want”-modell elvi illetve gyakorlati működése. Ezúton is szeretnék neki gratulálni. Mint a legtöbb neves zenész, ő is beállt a sorba sárt dobálni. Ecsetelte, hogy ez nem tesz jót azoknak a kisebb zenészeknek, akik nem adtak el annyi lemezt, mint a Radiohead.  Viszont Jared Leto, a 30 Seconds to Mars énekese/gitárosa erősen gondolkodik ezen az értékesítési modellen, de a szíve inkább Trent Reznor-ék felé húz.

more.

A w.a.s.t.e. csapata lehetővé tette, hogy 7/7,5 fontért letölthessük az In Rainbows-t és annak bónusz cd-jét, valamint Jonny There will be Blood szerzeményét, és Thom “radírját”.

Itt körülnézhetsz, sőt, még bele is hallgathatsz.

Thom Yorke lesz a fő látványosság a Latitude fesztiválon. Méghozzá vasárnap az Obelisk Arena-ban. Thom a The Eraser óta nem vállalt el egy önálló fellépést sem. Egyenlőre titok, hogy Eraser-ös dalok vagy csak “simán” Radiohead-es dalok fognak elhangzani.
A fesztivál honlapja.

0 hozzászólás

14/02 Thom vs. Terminator

~comaboss

thom terminator
A Radiohead zenéjét elég nehezemre esik összekapcsolni egy olyan tipikusan hollywood-i akciófilmmel, mint amilyen a Terminator sorozat. Egyes pletykák szerint mégis elképzelhető, hogy Thom Yorke beszáll a következő, Terminator: Salvation című rész készítésébe, mint társ-zeneszerző.

“Beszéltünk róla, hogy Gustavo (Santaolalla) és Thom Yorke a Radiohead-ből szerezne pár dalt, és ez egy igen érdekesnek ígérkezik” - nyilatkozta a film rendezője, Joseph “McG” McGinty Nichol.

0 hozzászólás

08/02 Rövidre vágva

~robert88

MK1

Az MTV Exit-tel közösen kiadott All I Need videó után a Radiohead nagylelkűen felajánlotta az In Rainbows második lemezének intróját, az MK1 c. darabot egy hajléktalanokat segítő szervezet reklámfilmjéhez.

ÚJRA

Úgy tűnik az EMI csak nem akar leállni, most épp azt lőtte az agyuk, hogy kiadják az eddigi Radiohead albumokat, telepakolva mindenféle extrákkal. Első körben a Pablo Honey, a The Bends és az OK Computer lát majd (újra) napvilágot, amelyeken a következő extrák kapnak majd helyet az albumokon eredetileg szereplő dalok mellett:

Pablo Honey CD/DVD Edition: A PH ezen kiadása tartalmazni fogja a Drill EP-n és a Creep kislemezen szereplő dalokat, valamint egy négy dalból álló BBC session-t is. A DVD-n négy klip lesz majd látható, egy Top of the Pops fellépés és kilenc további videó az együttes London Astoria Live koncertfelvételéről.

The Bends CD/DVD Edition: Itt a My Iron Lung EP-ről lesznek átemelve a dalok, de lesz egy újabb BBC session 1994-ből és további dalok a London Astoria Live kiadványról.

OK Computer CD/DVD Edition: Az OK Computer bónusz felvételeit a kimásolt kislemezek, a Paranoid Android, a Karma Police és a No Surprises B-oldalas felvételei fogják szolgáltatni és ismét kapunk egy négy dalból álló BBC session-t egyenesen 1997-ből.

Mindhárom kiadványt március 24-re időzette az együttes előző kiadója, és mit ad Isten, a latin-amerikai koncertek is épp ekkor lesznek.
ÚJ ALBUM

A Radiohead menedzsere (aki egyben a Faithless útját is egyengeti) a Midem zenekonferencián, Cannes-ban elárulta, hogy az együttes nyolcadik stúdióalbuma még nagyon kezdetleges fázisban van. A Radiohead új albumáról legutóbb akkor hallhattunk, amikor Colin Greenwood basszusgitáros egy interjúban elárulta, hogy a nyári koncertdátumokat letudva egyből visszatérnek a stúdióba.
JONNY

Jonny Greenwood is hallatott magáról az elmúlt hetekben. Dudu Tasa izraeli énekes új albumán fog gitározni ugyanis. Az énekes szerint a kollaboráció meghozta a gyümölcsét, mert Jonny játéka egy olyan színt vitt a dalba, ami azelőtt nem volt ott. Emellett elárulta, hogy a Radiohead gitárosa szereti, amit Dudu csinál és ez megtisztelő számára.
BRIT AWARDSbrit awards

Rövid híreinkhez kapcsolódik az is, hogy a Radiohead két jelölést is begyűjtött az idei BRIT Awards-on. A Coldplay, az Elbow, a Girls Aloud, és a Take That mellett a Radiohead-et is jelölték a legjobb együttes kategóriában, de a legjobb album címért is versenybe száll az oxfordi kvintett az In Rainbows-zal (ebben a kategóriában a Coldplay-vel, Duffy-val, az Elbow-val és a The Ting Tings-zel száll versenybe).

Szolgáljon itt egy kis lábjegyzet gyanánt a következő észrevétel: egyfajta nagy “showdown-nak” is tanúi lehetünk akár a Coldplay és a Radiohead között. Vajon melyik együttes győz majd? Vajon a kópia avagy az eredetiség győzedelmeskedik majd? Bár ez lehet, hogy némi túlreagálás részemről. Lábjegyzet vége.
THOM YORKE BIOGRÁFIA

thom könyvHamarosan a könyvesboltok polcaira kerül egy Thom Yorke életrajz Radiohead & Trading Solo címmel. A könyv 208 oldalas, Trevor Baker írta és az Independent Music Press gondozásában kerül majd kiadásra (hivatalosan február 26-án).
Trevor így fogalmaz Yorke-kal, vagyis a könyvvel kapcsolatban: egy történet egy ember nem hétköznapi késztetéséiről, ambícióiról és perfekcionizmusáról. Thom Yorke történetét még soha nem mesélték el és ez a biográfia tovább, és mélyebbre ás egykori osztálytársak, producerek, videó rendezők, és más, Thom életében kulcsfontosságú szereppel bíró személyekkel készült interjúk alapján.

A könyv előrendelhető az Amazon-tól: link

0 hozzászólás

15/10 Thom Yorke: The Eraser Remixes

~robert88

eraser rmxsThom Yorke saját albumához, a The Eraser-höz készült remixek már korábban is elérhetőek voltak, mint digitális letöltések, illetve három 12″-es lemezen, de a CD formátum megjelenése még váratott magára - egészen idáig!
A CD formátum elsősorban a Japán piacot célozza meg, de valószínűleg Európában is kapható lesz. Az album megjelenését májusra időzítették első körben (ekkor vált elérhetővé a digitális és a 12″-es, háromlemezes verzió), de később bejelentették, hogy csúszni fog a kiadvány bizonytalan ideig, majd augusztusban közölték, hogy ebben a formátumban nagy valószínűséggel meg sem jelenik az anyag. De ennyi csúszás és törlés után végre kijött a lemez! (Bár a dalok sorrendje némileg változott.) A borító az eredeti The Eraser borítója (Stanley Donwood - London Views), csak arany színben.
Íme, a hivatalos track lista:
1. And It Rained All Night - Burial Remix
2. The Clock - Surgeon Remix
3. Harrowdown Hill - The Bug Remix
4. Skip Divided - Modeselektor Remix
5. Atoms For Peace - Four Tet Remix
6. Cymbal Rush - The Field Late Night Essen Und Trinken Remix
7. Black Swan - Cristian Vogel Spare Parts Remix
8. Analyse - Various Remix
9. Black Swan - Vogel Bonus Beat Eraser Remix

0 hozzászólás

07/10 Boldog Születésnapot Thom!

~robert88

Thom1968-ban ezen a napon, tehát pontosan negyven éve látta meg a napvilágot Thomas Edward Yorke, a Radiohead énekese.
Ezúton szeretnénk neked nagyon boldog szülinapot kívánni Thom, reméljük békésen telik a napod és szeretnénk, hogy még legalább ennyiszer elfújhasd a gyertyákat azon a bizonyos tortán (és persze legalább még egyszer ennyi Radiohead lemezt is).

0 hozzászólás