02/06 Amanda Palmer @ Radiohead

~csokitorta

Egyre inkább az az érzésem, hogy Radiohead dalt feldolgozni menő.

Ott van például a közelmultból Jay-Z Jaydiohead elnevezésű projektje, az In Rainbows hip-hop verziója, vagy kicsit régebbről a Stereogum OKX: A Tribute to OK Computer elnevezésű albuma.

De dolgozott már fel Creepet a Weezer, a Korn, sőt még Prince is.

Most Amanda Palmer (The Dresden Dolls, Evelyn Evelyn, egy korábbi Muse cover) gondolta úgy, hogy Radiohead iránti szeretetét(?), tiszteletét(!??) egy EP megjelentetésével fejezi ki.

Azt, hogy mennyire sikerült neki valami újat alkotni, vagy legalább hozni egy kis RH életérzést, mindenki döntse el magának.

Némi ízelitő:

Forrás: www.greenplastic.com, Q magazin

0 hozzászólás

07/01 Jay-Z vs. Radiohead

~robert88

Szerencsére nem egymás anyázását kell érteni a “vs.” alatt, hanem arról van szó, hogy az utóbbi időkben két Jay-Z / Radiohead “mash-up” album is napvilágot látott.
Az első ilyen kiadvány a Jaydiohead project, amely 9 Radiohead és egy Thom Yorke dalt kever össze 10 Jay-Z felvétellel.

01 Wrong Prayer
02 99 Anthems
03 No Karma
04 Lucifer's Jigsaw
05 Optimistic Moment
06 Dirt Off Your Android
07 Dreaming Up
08 Change Order
09 Fall In Step
10 Ignorant Swan
Az albumot a Minty Fresh Beats jegyzi és a www.jaydiohead.com oldalon ötféle módot is felajánlanak az album beszerzésére (Mediafire, Badongo, zShare, MegaUpload, MySpace). A csomag tartalmaz egy leírást és egy albumborítót is.
A másik Jay-Z / Radiohead “mash-up” project pedig a Hovahead névre hallgat. Ez Jay-Z “The Black Album” c. lemezéről keveri össze a felvételeket a Radiohead dalaival.

01 Meeting in the Interlude
02 All the December I Need
03 What Myxomatosis Can Say
04 Encore in its Right Place
05 A Changed Kid
06 Dirt Off Your Paperbag
07 Threat Might Be Wrong
08 Moment of Lurgee
09 National Problem
10 Optimistic Service Announcement (Interlimbo)
11 A Thug at a Wedding
12 Climbing Up Lucifer
13 The Allure Tape
14 My 1st Nude
Itt a link annak, aki szeretné letölteni: http://kevin.sclc.net/music/hovahead.rar
Mindenki döntse el magában, hogy jó dolog-e Jay-Z zenéjét a Radiohead artisztikumával összekeverni. De mielőtt túl hamar ítélkezne valaki, azért adhat ennek a két albumnak egy-egy esélyt.

0 hozzászólás

13/02 Rainydayz Remixes

~robert88

ampliveAmplive nevét úgy január környékén hallhattuk először a Radiohead kapcsán. A dolog apropója akkor az volt, hogy a Radiohead amerikai kiadójának (TBD Records) a tulajdonosa (Warner Music) felhívta az együttes és az együttes menedzsmentjének a figyelmét, hogy Amplive az In Rainbows vásárlási “bizonylatának” fejében minden kedves rajongó számára ingyenesen biztosítja majd az új, hetedik Radiohead album, az In Rainbows (hip-hop jellegű) remixeit. Az együttes, a menedzsment és a kiadók leginkább azon akadtak ki, hogy Amplive milyen jogon kéri a vásárlást igazoló e-mailt? Mindenesetre úgy tűnik, hogy a producer és az együttes (illetve a Radiohead-del kapcsolatos emberkék) közös nevezőre jutottak, ugyanis a mai naptól kezdve letölthetővé vált (mindenki számára) a Rainydayz Remixes album Amplive hivatalos weboldaláról.
Tovább olvasom…

0 hozzászólás