01/08 Radiohead covers - volume 1 @ Creep

~csokitorta

A közeljövőben (és majd kicsit később is) közzéteszünk pár válogatás-összeállítást a RH feldolgozott számairól/ill. az általuk feldolgozott dalokból. Kellemes hallgatást mindenkinek!

Első körben következzék a (talán) legnépszerűbb daluk különböző stílusok képviselőitől.

Korn- szinte csak annyiban különbözik az eredetiből, hogy nem Thom vonyít az ember fülébe.

Moby- na ezen meglepődtem. Egyrészt, mert  nem feldolgozós zenésznek képzeltem el őt, másrészt (és főleg,mert) nem szeretem. Rettegve kattintottam a videóra, hogy na te jó ég, ebből még a végén valami technós átdolgozás lesz. Hála az égnek (vagy Moby RH iránti tiszteletének) nincs szó semmi ilyesmiről, sőt, ha azon a koncertjén, amelyikre betévedtem játssza, felírom a kedvenc zenészeim listájára.

Ingrid Michaelson - szerethető egy feldolgozás, ahogy a hölgyemény stílusa is- aranyos, cuki, almásfahéjas jegesteához egy verőfényes nyári napon tökéletes.

Tears for Fears- egy kis RH a 80-as évek csöpögős, összebújós, andalgós rockzenéjével beoltva.

Természetesen készült belőle dizsi (hihetetlen, hogy egyes elvetemültek MINDENRE képesek rákeverni a tüc-tüc zenét…) és ukulele verzió , feldolgozta továbbá a Pretenders és Paolo Nutini is.

Végezetül pedig a személyes kedvenc:

1 hozzászólás

21/09 Thom Yorke újdonságok

~robert88

feeling pulledA mai naptól kezdve letölt.. khm… megvásárolható a nagyon limitált kiadású Feeling Pulled Apart by Horses / The Hollow Earth c. 12″-es Thom Yorke kislemez. Az első dalt “régi Reckoner-ként” is szokás emlegetni, míg az utóbbi születése még az Eraser felvételeinek idejére datálható.

A közeljövőben várható Thom Yorke megjelenések között található az Age of Stupid (A hülyeség kora) klímavédelmi film címadó dala (erről egyelőre semmi pontosat nem lehet tudni), valamint a szeptember 29-én megjelenő Ciao My Shining Star: The Songs of Mark Mulcahy c. válogatásalbumra készült feldolgozás. Aki esetleg még nem tudná, Thom és kedves testvére, Andy közösen dolgozták fel az All for the Best c. dalt, ami finoman szólva zseniális lett, a hab a tortán pedig a Rolling Stone hivatalos honlapján bemutatott szintén zseniális klip.

Aki egyébként nem tudja beszerezni a mai napon megjelenő kislemezt, annak sincs oka csüggedni, ugyanis a szokásos terjesztési csatornákon október 6-án elérhető lesz mindkét dal, mint digitális letöltés.

De ha még ez sem lenne elég, Thom Yorke írt egy dalt a Twilight Saga következő epizódjához, a New Moon c. filmhez, és ez teljesen biztos, ugyanis a rendező is konfirmálta a szerzemény létezését. Kérdés, hogy benne lesz-e a filmben?

HÜLYESÉG KORA TRAILER:

HOLLOW EARTH VIDEÓ:

ALL FOR THE BEST VIDEÓ:

http://www.rollingstone.com…

0 hozzászólás

07/08 “A többiek ott haltak meg, ahol elbuktak.”

~HaveMyxomatosis

Ez egy érdekes cikk a hirado.hu-ról.

Az I. világháború utolsó brit veteránja, a 111 évesen elhunyt Harry Patch előtt tiszteleg új számával a Radiohead világhírű alternatív rockzenekar.

Fotó: tearbringer

A Harry Patch (In Memory Of) című dalt egy olyan rádióinterjú ihlette, amelyet a híres veterán adott. Harry Patch egyike volt azoknak a brit katonáknak, akik a világégés egyik legvéresebb ütközetében, a több hónapon át zajló harmadik ypres-i csatában harcoltak. A nyugat-flandriai csatamezőn 70 ezer brit katona vesztette életét.

“Pár éve hallottam a vele készített megrendítő interjút… Mélységes hatással volt rám, amit a háborúról mondott” - számolt be Thom Yorke, a banda énekese. “A beszélgetés inspirációt jelentett a dalhoz, amit épp halála előtt pár héttel vettünk fel. A mi generációnk számára rendkívül könnyű lenne megfeledkezni a háború szörnyűségeiről, ha a Harry-féle emberek nem emlékeztetnének minket rá” - folytatta Yorke. “Reméljük, hogy nem fogunk felejteni. Ahogy Harry mondta: függetlenül attól, hogy milyen egyenruhát viseltünk, mindannyian áldozatok voltunk” - tette hozzá a zenész.

“Én vagyok az egyetlen, aki átvészelte, a többiek ott haltak meg, ahol elbuktak” - áll a dalszövegben, amely így végződik: “Láttam a földi poklot, a következő vegyi lesz, de ezek sohasem tanulnak”.  A kizárólag internetes letöltéssel, egy fontért elérhető számból származó minden bevétellel a Royal British Legion veteránszövetséget támogatják. Harry Patch temetésére a délnyugat-angliai Wellsben került sor csütörtökön.

Forrás: hirado.hu

A dal letölthető innen 1 fontért.

DAS poszt itt.

A dal meghallgatható a BBC honlapján.

5 hozzászólás

12/06 Rövidre vágva (második felvonás)

~HaveMyxomatosis

Mivel az elmúlt időszakban tényleg nem sok érdemleges dolog történt a Radiohead háza táján, ezért röviden és tömören leírom az elmúlt 2 hét történéseit.

Kim Gordon a Sonic Youth basszerosának is leesett a Radiohead-féle “pay-what-you-want”-modell elvi illetve gyakorlati működése. Ezúton is szeretnék neki gratulálni. Mint a legtöbb neves zenész, ő is beállt a sorba sárt dobálni. Ecsetelte, hogy ez nem tesz jót azoknak a kisebb zenészeknek, akik nem adtak el annyi lemezt, mint a Radiohead.  Viszont Jared Leto, a 30 Seconds to Mars énekese/gitárosa erősen gondolkodik ezen az értékesítési modellen, de a szíve inkább Trent Reznor-ék felé húz.

more.

A w.a.s.t.e. csapata lehetővé tette, hogy 7/7,5 fontért letölthessük az In Rainbows-t és annak bónusz cd-jét, valamint Jonny There will be Blood szerzeményét, és Thom “radírját”.

Itt körülnézhetsz, sőt, még bele is hallgathatsz.

Thom Yorke lesz a fő látványosság a Latitude fesztiválon. Méghozzá vasárnap az Obelisk Arena-ban. Thom a The Eraser óta nem vállalt el egy önálló fellépést sem. Egyenlőre titok, hogy Eraser-ös dalok vagy csak “simán” Radiohead-es dalok fognak elhangzani.
A fesztivál honlapja.

0 hozzászólás

14/02 Thom vs. Terminator

~comaboss

thom terminator
A Radiohead zenéjét elég nehezemre esik összekapcsolni egy olyan tipikusan hollywood-i akciófilmmel, mint amilyen a Terminator sorozat. Egyes pletykák szerint mégis elképzelhető, hogy Thom Yorke beszáll a következő, Terminator: Salvation című rész készítésébe, mint társ-zeneszerző.

“Beszéltünk róla, hogy Gustavo (Santaolalla) és Thom Yorke a Radiohead-ből szerezne pár dalt, és ez egy igen érdekesnek ígérkezik” - nyilatkozta a film rendezője, Joseph “McG” McGinty Nichol.

0 hozzászólás

14/08 One for yes, two for no

~HaveMyxomatosis

Eléggé ellentmondásos hírekbe ütköztem a minap. Reggel még azt olvastam, hogy a legújabb Chuck Palahniuk (neki köszönhetjük a Fight Club-ot) filmhez, a Choke-hoz a Radiohead ír egy vadonatúj dalt. Egy interjúban mesélt arról is, hogy a Pablo Honey-t hallgatta írás közben, azon belül a Creep-et újra és újra. S jött az ötlet:
Szóval, Clark (aki rendezte a filmet) szerette volna, ha a Radiohead is hozzájárul a film legvégéhez egy dallal. Látszólag a Radiohead-nek is tetszett a film, és írtak is hozzá dalt. Tehát, ez a ‘Choke - a Radiohead zenéjével.’
Aztán nem sokkal később, meg már azt olvastam, hogy mégsem írnak a filmhez zenét, hanem csak simán odavágják a Reckoner-t a végére. Ez mind szép és jó, de azért kíváncsi lettem volna arra az “új dalra”. No meg a filmet is kíváncsian várom.
Íme itt a trailer-e: http://www.foxsearchlight.com/choke

0 hozzászólás