07/01 Radiohead újdonságok

~robert88

Végre valahára újraindult a legnagyobb Radiohead rajongói oldal, a Radiohead At Ease. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy megannyi új bejegyzés jelent meg az oldalon, amelyből most íme néhány. www.ateaseweb.com
Kraftwerk & Radiohead
Bebizonyosodott, hogy a Radiohead latin-amerikai turnéján nem más, mint a német Kraftwerk lesz az előzenekar. A latin-amerikai turné idén március 15-én indul egy (nyilván nagyszerű) mexikóvárosi koncerttel. (További időpontok a http://www.radiohead.com/tourdates/ címen.)
“God Is Dead, So I Listen to Radiohead”
Az angol Fuck Dress nevű együttes nemrég kiadott egy új kislemezt Suburban Nietzsche Freak címmel, amely a Radiohead rajongóknak leginkább a “God is dead, so I listen to Radiohead” sor ismételgetése miatt lehet érdekes. A dalhoz tartozó (amúgy elég vicces) klipben többek között a Just-ra és a Street Spirit-re is reflektál a videó rendezője.

Interjúk
John D. Luerssen egy csokorba szedte és kiadta a Radiohead-del 1991 és 2000 között készült interjúkat egy könyv formájában.
A Radiohead: Interviews 1991 - 2000 a híres Curfew magazinos interjúval indít, amely az együttes első címlapos szereplése volt (és 2008 decemberében volt 17 éves). A könyv megjelenése idén márciusban várható a Rock Reader Books gondozásában.
Shockwaves NME Awards 2009
Még mindig nem késő szavazni a Radiohead-re az Shockwaves NME Awards 2009-en. Itt megtehetitek: www.nme.com/awardsvote/
Vinyl
Jó hír a bakelitlemezek szerelmeseinek és a Radiohead rajongóinak: az együttes aktuális albuma, az In Rainbows lett a legkelendőbb a bakelitlemezek közül 2008-ban.
A Nielsen Soundscan szerint összesen 25 800 kópiát sikerült értékesíteni a lemezből, amellyel a Radiohead a Beatles Abbey Road-ját és a Guns ‘N Roses Chinese Democracy-ját előzte meg. Jó hír továbbá, hogy az év végi összesített lista 10. helyén pedig az OK Computer trónol a maga 9 300 példányszámos eladásával.
Összesítettben is a Radiohead lett a legkelendőbb a bakelitlemezek idei eladási listái szerint, mivel összesen 61 200 darab Radiohead vinyl talált gazdára az idei évben.
Második helyen a Beatles áll (39 500), a harmadik helyre pedig a Metallica-nak sikerült felkapaszkodnia (20 400).
Naptár
Az eddigi hagyományokhoz híven a 2009-es évre is készült Radiohead naptár, amely az alábbi linkről érhető el és tölthető le:

www.johngalantini.co.uk/radiohead_calendar.html

A naptár leginkább az idei turnén készült képekből szemezget (igen, van olyan kép, amin Thom-on a csini piros nadrágja van.. :D).

0 hozzászólás

07/01 Jay-Z vs. Radiohead

~robert88

Szerencsére nem egymás anyázását kell érteni a “vs.” alatt, hanem arról van szó, hogy az utóbbi időkben két Jay-Z / Radiohead “mash-up” album is napvilágot látott.
Az első ilyen kiadvány a Jaydiohead project, amely 9 Radiohead és egy Thom Yorke dalt kever össze 10 Jay-Z felvétellel.

01 Wrong Prayer
02 99 Anthems
03 No Karma
04 Lucifer's Jigsaw
05 Optimistic Moment
06 Dirt Off Your Android
07 Dreaming Up
08 Change Order
09 Fall In Step
10 Ignorant Swan
Az albumot a Minty Fresh Beats jegyzi és a www.jaydiohead.com oldalon ötféle módot is felajánlanak az album beszerzésére (Mediafire, Badongo, zShare, MegaUpload, MySpace). A csomag tartalmaz egy leírást és egy albumborítót is.
A másik Jay-Z / Radiohead “mash-up” project pedig a Hovahead névre hallgat. Ez Jay-Z “The Black Album” c. lemezéről keveri össze a felvételeket a Radiohead dalaival.

01 Meeting in the Interlude
02 All the December I Need
03 What Myxomatosis Can Say
04 Encore in its Right Place
05 A Changed Kid
06 Dirt Off Your Paperbag
07 Threat Might Be Wrong
08 Moment of Lurgee
09 National Problem
10 Optimistic Service Announcement (Interlimbo)
11 A Thug at a Wedding
12 Climbing Up Lucifer
13 The Allure Tape
14 My 1st Nude
Itt a link annak, aki szeretné letölteni: http://kevin.sclc.net/music/hovahead.rar
Mindenki döntse el magában, hogy jó dolog-e Jay-Z zenéjét a Radiohead artisztikumával összekeverni. De mielőtt túl hamar ítélkezne valaki, azért adhat ennek a két albumnak egy-egy esélyt.

0 hozzászólás