26/02 Az NME díját sem kapták meg

~HaveMyxomatosis

Tegnap este a szokásos Shockwaves NME Awards-on nem nyertek egy díjat sem, pedig négy kategóriában is jelölve lettek. A legjobb videónak járó díjra a “House of Cards” nevű videójuk helyett a The Last Shadow Puppets “My Mistakes Were Made For You” videója nyerte el a kritikusok tetszését. Az Oasis szintén elhappolt tőlük két díjat is, még hozzá a “Best Blog“-ot  és a  “Best British Band“-et is. És végül a Muse lett a “Best Live Band“.  Minden esetre nagyon érdekes.

2 hozzászólás

20/02 A Radiohead elvesztette a The Brit Awards-ot

~HaveMyxomatosis

Két kategóriában jelölték őket a 2009-es BRIT Awards-on, és ebből egyet sem vihettek haza. Az egyik jelölés a “Best British Group” volt,  a másik pedig a “Best British Album”, amelyre az In Rainbows-t jelölték. Az utóbbi díjat Duffy vitte el legutóbbi lemezével, a ‘Rockyferry’-vel.

0 hozzászólás

20/02 Colin lesz a The Great Escape szóvivője

~HaveMyxomatosis

Nemrég jelentették be, hogy Colin Greenwood lesz az egyik szóvivő a The Great Escape nevű rendezvényen, ami Brighton-ban kerül megrendezésre.  Ez a bizonyos rendezvény Európa egyik legfontosabb művészeti tömörülése 300 előadóval, és 34 állomással. Colin mellett még számos nagyobb név is szerepel, így a Radiohead előző producere John Leckie is (aki, mint tudjuk a The Bends producere volt).

Akinek lehetősége van menni, itt többet tudhat meg róla:  http://www.escapegreat.com/

0 hozzászólás

14/02 Thom vs. Terminator

~comaboss

thom terminator
A Radiohead zenéjét elég nehezemre esik összekapcsolni egy olyan tipikusan hollywood-i akciófilmmel, mint amilyen a Terminator sorozat. Egyes pletykák szerint mégis elképzelhető, hogy Thom Yorke beszáll a következő, Terminator: Salvation című rész készítésébe, mint társ-zeneszerző.

“Beszéltünk róla, hogy Gustavo (Santaolalla) és Thom Yorke a Radiohead-ből szerezne pár dalt, és ez egy igen érdekesnek ígérkezik” - nyilatkozta a film rendezője, Joseph “McG” McGinty Nichol.

0 hozzászólás

11/02 Két díj a Grammy-n

~robert88

Tegnap este zajlott le Los Angelesben az 51. Grammy díjátadó gála, melyen a Radiohead 7 jelöléséből 2-t váltott díjra.Az év albuma kategóriában jelölt In Rainbows-t legyűrte Robert Plant és Alison Krauss Raising Sand c. munkája. Ez volt a harmadik olyan eset, amikor a Radiohead-et jelölték ebben a kategóriában, de nem nyert (OK Computer, Kid A) - viszont ismét kapott egy Legjobb alternatív albumnak járó szobrocskát az együttes (ebben a kategóriában többek között a Gnarls Barkley-t, Beck-et és a Death Cab for Cutie-t is legyűrték, a My Morning Jacket mellett).

Újabb rossz hír, hogy Nigel Godrich nem lett az év producere (Rick Rubin lett az), nem a House of Cards lett a legjobb videóklip (ez a Weezer-től a Pork and Beans lett), szintén nem a HoC lett a legjobb rockdal (bezzeg ha a Bodysnatchers-t jelölték volna!), viszont Stanley Donwood, Mel Maxwell és Christiaan Munro bezsebelhették az In Rainbows discbox edition-jének artworkjéért járó díjat. Mindemellett egy felejthetetlen performansz keretein belül előadták a 15 Step-et, amit Gwyneth Paltrow konferált fel.

0 hozzászólás

08/02 Rövidre vágva

~robert88

MK1

Az MTV Exit-tel közösen kiadott All I Need videó után a Radiohead nagylelkűen felajánlotta az In Rainbows második lemezének intróját, az MK1 c. darabot egy hajléktalanokat segítő szervezet reklámfilmjéhez.

ÚJRA

Úgy tűnik az EMI csak nem akar leállni, most épp azt lőtte az agyuk, hogy kiadják az eddigi Radiohead albumokat, telepakolva mindenféle extrákkal. Első körben a Pablo Honey, a The Bends és az OK Computer lát majd (újra) napvilágot, amelyeken a következő extrák kapnak majd helyet az albumokon eredetileg szereplő dalok mellett:

Pablo Honey CD/DVD Edition: A PH ezen kiadása tartalmazni fogja a Drill EP-n és a Creep kislemezen szereplő dalokat, valamint egy négy dalból álló BBC session-t is. A DVD-n négy klip lesz majd látható, egy Top of the Pops fellépés és kilenc további videó az együttes London Astoria Live koncertfelvételéről.

The Bends CD/DVD Edition: Itt a My Iron Lung EP-ről lesznek átemelve a dalok, de lesz egy újabb BBC session 1994-ből és további dalok a London Astoria Live kiadványról.

OK Computer CD/DVD Edition: Az OK Computer bónusz felvételeit a kimásolt kislemezek, a Paranoid Android, a Karma Police és a No Surprises B-oldalas felvételei fogják szolgáltatni és ismét kapunk egy négy dalból álló BBC session-t egyenesen 1997-ből.

Mindhárom kiadványt március 24-re időzette az együttes előző kiadója, és mit ad Isten, a latin-amerikai koncertek is épp ekkor lesznek.
ÚJ ALBUM

A Radiohead menedzsere (aki egyben a Faithless útját is egyengeti) a Midem zenekonferencián, Cannes-ban elárulta, hogy az együttes nyolcadik stúdióalbuma még nagyon kezdetleges fázisban van. A Radiohead új albumáról legutóbb akkor hallhattunk, amikor Colin Greenwood basszusgitáros egy interjúban elárulta, hogy a nyári koncertdátumokat letudva egyből visszatérnek a stúdióba.
JONNY

Jonny Greenwood is hallatott magáról az elmúlt hetekben. Dudu Tasa izraeli énekes új albumán fog gitározni ugyanis. Az énekes szerint a kollaboráció meghozta a gyümölcsét, mert Jonny játéka egy olyan színt vitt a dalba, ami azelőtt nem volt ott. Emellett elárulta, hogy a Radiohead gitárosa szereti, amit Dudu csinál és ez megtisztelő számára.
BRIT AWARDSbrit awards

Rövid híreinkhez kapcsolódik az is, hogy a Radiohead két jelölést is begyűjtött az idei BRIT Awards-on. A Coldplay, az Elbow, a Girls Aloud, és a Take That mellett a Radiohead-et is jelölték a legjobb együttes kategóriában, de a legjobb album címért is versenybe száll az oxfordi kvintett az In Rainbows-zal (ebben a kategóriában a Coldplay-vel, Duffy-val, az Elbow-val és a The Ting Tings-zel száll versenybe).

Szolgáljon itt egy kis lábjegyzet gyanánt a következő észrevétel: egyfajta nagy “showdown-nak” is tanúi lehetünk akár a Coldplay és a Radiohead között. Vajon melyik együttes győz majd? Vajon a kópia avagy az eredetiség győzedelmeskedik majd? Bár ez lehet, hogy némi túlreagálás részemről. Lábjegyzet vége.
THOM YORKE BIOGRÁFIA

thom könyvHamarosan a könyvesboltok polcaira kerül egy Thom Yorke életrajz Radiohead & Trading Solo címmel. A könyv 208 oldalas, Trevor Baker írta és az Independent Music Press gondozásában kerül majd kiadásra (hivatalosan február 26-án).
Trevor így fogalmaz Yorke-kal, vagyis a könyvvel kapcsolatban: egy történet egy ember nem hétköznapi késztetéséiről, ambícióiról és perfekcionizmusáról. Thom Yorke történetét még soha nem mesélték el és ez a biográfia tovább, és mélyebbre ás egykori osztálytársak, producerek, videó rendezők, és más, Thom életében kulcsfontosságú szereppel bíró személyekkel készült interjúk alapján.

A könyv előrendelhető az Amazon-tól: link

0 hozzászólás

08/02 Grammy

~robert88

yorke grammyA Radiohead menedzsmenje nemrég konfirmálta, hogy az együttes valóban fel fog lépni a vasárnap este tartandó díjátadó ünnepségen, amit nem mellesleg egy monstre kampány keretein belül többek között maga Thom Yorke is népszerűsít. (A monstre kampány alatt elsősorban azt kell érteni, hogy az 51. Grammy díjátadó mindenhol ott van: MySpace, FaceBook, újságok, plakátok, TV, stb. Gondolom a The Recording Academy nem akarta ugyanazt eljátszani, mint tavaly, amikor is többen nézték az amerikai megasztárt, az American Idol-t, mint a díjátadót.)

A Celebrate the Music That Makes Us jelmondatú akció Stevie Wonder tévés beköszönésével kezdődött, de részt vesz benne Rihanna és a Coldplay is. A reklámok érdekessége, hogy a művészekről készült képeket úgy szerkesztették át, hogy az egyes személyek alakja kedvenc dalaik címeiből tevődik össze, azokból a dalokból, amelyek eddigi alkotómunkájuk során nagy hatással voltak rájuk.

grammy logoThom Yorke kereken félperces tévés reklámspotjában arról beszél, hogy ő tulajdonképpen akkor döntötte el, hogy zenélni fog, amikor látta David Bowie (kissé szürreális) Ashes to Ashes c. videóját.

Thom Yorke TV ad

David Bowie - Ashes to Ashes

A műsor online is követhető lesz és remélem mindannyian egyszerre szurkolunk majd a Radiohead-nek és a jó zenének.

0 hozzászólás