31/03 Leeds & Reading

~comaboss

Photo: Difusa

A márciusban lezajlott dél-amerikai kiruccanást követően befutott az első két koncert időpont, újra európai helyszínekkel. Augusztus 29-én a Leeds Festival-on lép fel a Radiohead, többek közt a Bloc Party, a YeahYeahYeahs és a Vampire Weekend társaságában. Másnap - Aug. 30-án - ugyanez a társaság átvonul a Reading Festival-ra és megismétli az előző esti műsort.

Visszatérve a dél-amerikai turnéra: a hét állomásos koncert sorozat négy országot érintett (Argentína, Brazília, Chile, Mexikó), a vendég zenekar pedig a legendás Kraftwerk volt.

1 hozzászólás

18/03 Popcorn Superhet Receiver

~HaveMyxomatosis

Jonny remekművét, a Popcorn Superhet Receiver-t mostanra már a vén kontinensen is bemutatták, sőt a tenger nem szabott határokat, így már az USÁ-ban is. Másodjára is be fogják mutanti, méghozzá a Yale Symphony Orchestra. Az előadás március 22-én lesz a New Haven. Greenwood művei mellet olyan klasszikusok zenéit mutatják be, mint Mozart, Paul Dukas és Antonín Dvorák. A beugró 10 dollár lesz.

More info

0 hozzászólás

16/03 Office Chart for Latin America

~HaveMyxomatosis

Hála égnek megkaptunk az e havi szokásos „This week’s office chart” nevű legújabb Thom Yorke-féle rejtvény következő darabkáját.

Íme a lista:

Champion Sound by Jaylib from Champion Sound
So Scientific by Dabrye from One/Three
Monday Massacre by Mr Oizo from Flat Beat Ep
Don and Sherri by Matthew Dear from Asa Breed
You & Me by The Bug from London Zoo
Space Beatle by The Beta Band from Heroes to Zeros
Silence by Pj Harvey from White Chalk (hi Polly!)
Rinaldo: Aria: “Augellette, che cantate” by Academy of Ancient Music from Handels Rinaldo (1711 version)
Lilac Wine by Nina Simone from Diva: Nina Simone

Ehhez kapcsolódóan még megemlítésre kerül két fontosabb dolog is.

Az egyik a tegnap esti mexikói koncert. Utoljára 1994-ben jártak a srácok arra fele. Egy kedves rajongónak köszönhetően kaptunk egy jókora track listát, és egy kis kommentet is:
Elég fincsi lista..

15 Step
Airbag
There There
All I Need
Nude
Weird Fishes/Arpeggi
The Gloaming
The National Anthem (Jonny rádója pont egy olyan csatornára volt állíva, ahol éppen a vizelési problémákról beszéltek. A közönség természetesen elég hangosan megmosolyogta ezt.)
Faust Arp (Thom szokásához híven elrontotta és a felénél belenevetett. Elég csak egy pár kulcsszót YouTube-on beírni, és láthatunk rá példákat.)

No Surprises
Jigsaw Falling Into Place
Lucky
Reckoner
Optimistic
Idioteque
Fake Plastic Trees
Bodysnatchers

Első ráadás:
Videotape
Paranoid Android
House of Cards
My Iron Lung
Street Spirit (fade out)

Második ráadás:
Pyramid Song
Just
The One I Love (R.E.M. cover) / Everything In Its Right Place

A másik érdemleges a posztom címéhez kötődik, ugyanis Thom reagált a Miley-s és Kanye West-es incidensre…

„wish us all a safe journey if you still like us and you’re not one of those people i have managed to offend by doing nothing xx”

Ahogy az amcsik mondani szokták: ’nuff said!

5 hozzászólás

16/03 A Radiohead tervezi a nyári turnét + új lemez

~HaveMyxomatosis

Ed azt nyilatkozta a Newsbeat nevű lapnak, hogy már dolgoznak az új albumon. Többek között még beszélt arról a szervezetről amihez nem régen csatlakozott. A projekt neve Featured Artists’ Coalition (FAC), ami leginkább a fiatal művészek támogatása érdekében alakult meg. Ed mellett olyan nagyobb nevek vannak, mint a Blur-ös Dave Rowntree, vagy Kate Nash.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Ed ehhez kapcsolódó bejegyzését pedig itt lehet elolvasni.

0 hozzászólás

10/03 A színfalak mögött

~HaveMyxomatosis

Mint tudjuk, Thom és Jonny a Grammy-n az USC Marching Band-del játszotta el a 15 Step-et. A banda felrakott egy jó kis videót arról, hogyan is próbáltak az előadásra…

0 hozzászólás

09/03 Miley Cyrus vs. Radiohead

~HaveMyxomatosis

Kínomban nem tudom eldönteni hirtelen, hogy sírjak-e vagy nevessek. A minap a quart.hu arról számolt be, hogy:

A Miley Cyrus-nak nevezett tünemény kijelentette, hogy tönkre fogja tenni a Radiohead-et… Na jó, tisztázzuk a dolgokat. Menjünk szépen vissza az időbe egészen február 8.-áig, a Grammy díjátadó gáláig. Ott ez a bizonyos kedves lányzó invitálta a Radiohead-et egy exkluzív, családias összeröffenésre. A válasz az volt, hogy ők “nem igazán csinálnak ilyesmit”. Ezen kicsit felidegesítette magát Miley, és eldöntötte, hogy tönkre fogja tenni őket. (Annak ellenére is, hogy “miattuk szereti a zenét”.) Ennek első lépéseként egy rádiós interjúban elmesélete, hogy a Radiohead tagjai milyen bunkók. Természetesen az ‘indie-ország’ lakói jól kiröhögték őt. (Valahogy meg is tudom érteni.)

Miley-n kívül még pár “”"nagyobb”"” nevű ember is fel van háborodva Thom Yorke és barátai modorára: Ronan Keating azt mondta, “Thom Yorke egy idióta”, mert egy alkalommal levegőnek nézte őt, és Kanye West sincs nagyon kibélkülve a srácok “lekezelő” stílusával.

No hát, mindenki döntse el, hogy eme rettenetes “vétkek” után, képes lesz-e még valaha Radiohead-et hallgatni.

0 hozzászólás