25/08 These Are My Twisted Words premier Ausztriában

~HaveMyxomatosis

2 hozzászólás

17/08 Jonny jóváhagyta

~HaveMyxomatosis

Dead Air Space-ről.

So here’s a new song, called ‘These Are My Twisted Words’.

We’ve been recording for a while, and this was one of the first we finished.
We’re pretty proud of it.

There’s other stuff in various states of completion, but this is one we’ve been practicing, and which we’ll probably play at this summer’s concerts. Hope you like it.

Download the audio here or torrent here.
Jonny

8 hozzászólás

17/08 Twisted Woods

~HaveMyxomatosis

Nagyon úgy tűnik, hogy tévedtem (Hál’ Isten). Emberek, itt valami készül:

Bár egyenlőre nem tudom, mi ez… Nos a kép innen származik. Viszont waste-en sehol sem látható egyenlőre. Néhány unatkozó tini arra is rájött, hogy ha jegyzettömbbel nyitjuk meg a képet, akkor (többek között) ezek jönnek ki:
t w i s t e d _ w o o d s - 2
A kép létrehozásának illetve módosításának időpontja:
CreateDate=”2009-07-24T14:33:08+01:00
ModifyDate=”2009-08-15T18:25:21+01:00″
xmp:MetadataDate=”2009-08-15T18:25:21+01:00″

Lehet, hogy csak “Twisted Woods” lesz a dal címe, és ez fog megjelenni kislemezen?! Talán ma kiderül.

3 hozzászólás

15/08 Popcorn Superhet Receiver

~HaveMyxomatosis

A felvétel tegnap készült a BBC Symphony Ochestra közreműködésével. (és alig két órája került fel youtube-ra, ami nekünk csakis jó lehet) Jó szórakozást!

0 hozzászólás

14/08 These Are My Twisted Words

~HaveMyxomatosis

Íme:

Radiohead - These Are My Twisted Words by HaveMyxomatosis

Van, aki azt mondja, hogy megint a részei lehetünk a nagy játéknak. Emlékezzünk csak vissza a The Eraser-re. Akkor is a csak egy kósza link volt a Dead Air Space-en. Vagy az In Rainbows-ra. (Wormbuffet és társai) A történet augusztus 12-én kezdődött. Mikor is What.cd-re felkerült egy újabb torrent. Egy Radiohead szám. Rögtön elindult a teóriák gyártása a nagyobb rajongói fórumokon, illetve kedves kollégánk, Jonathan Percy, a Greenplastic Radiohead üzemeltetője összeszedte gondolatait / vagy csak random beleolvasott pár hozzászólásba Mortigi Tempo-n/Atease-en, és írt egy posztot, amiben rengeteg kérdés van, és csak találgatások.
Az mp3-hoz hozzátartozik egy nfo fájl is. Egészben itt lehet megnézni.

A fájlban láthattatok egy olyan részt, hogy release date: 2009-08-17, ami egy hétfői nap. Mi fog történni akkor? Lehet, hogy csak a dal került volna “forgalomba”, vagy további dalok is elérhetőek lesznek? Vagy nem fog történni semmi?

A másik teória pedig: többek szerint az új dal valószínűleg a “New Moon”-hoz készült. Az ok lehetne a dal szövege, és a gitártémák borús hangulata. Stereogum és egyéb nagyobb zenei oldal erre tippel. Viszont én nem, mivel csak arról volt szó, hogy Thom komponál majd és nem az egész banda.

Túl sok kérdés, túl sok elmélet. Mást nem tudunk csinálni, mint várni hétfőig, és ez idő alatt találgatni. Bár én szkeptikus vagyok, szerintem nem fog történni semmi. Max egy jó nagy “Fuck off” felirat a DAS-en Yorke által szignálva. Csak nekünk és csak most, amiért beugrottunk.

Dalszöveg:

These are my twisted words
When I feel you still walking
I know I should not look down
But I’m so sick of just talking

When are you coming back?
I just can’t handle it
When are you coming back?
I just can’t handle it

When are you coming back?
I just can’t stand it
I just can’t handle it

1 hozzászólás

07/08 Thom Yorke utálja a CD-ket

~HaveMyxomatosis

mr2.hu-ról még egy érdekes cikk, és lentebb pedig egy interjú Thom-mal.

Yorke szerint - aki a Believer Magazinnak adott interjúban beszélt a lemeziparról és az online zenefogyasztásról - a zeneipar már két évtizeddel ezelőtt halott volt, s a CD megjelenése csak a „szőnyeg alá söpörte” a véleménye szerint már húsz esztendeje is akkut helyzetet. „Ha egy pillanatra el tudjuk felejteni a pénz-témát - ami nem egyszerű, hiszen emberek megélhetéséről van szó -, és úgy tekintünk a dologra, mint minden idők legnagyszerűbb közvetítő rendszerére, egészen más a helyzet.” - nyilatkozta Yorke, aki zenekarával együtt, a Radiohead legutóbbi albuma, az In Rainbows emlékezetes „annyit fizetsz, amennyit gondolsz” letöltős akciója nyomán, a zeneipar átalakulásának egyik kulcsfigurája.

Teljes interjú a Believer honlapján.

0 hozzászólás

07/08 “A többiek ott haltak meg, ahol elbuktak.”

~HaveMyxomatosis

Ez egy érdekes cikk a hirado.hu-ról.

Az I. világháború utolsó brit veteránja, a 111 évesen elhunyt Harry Patch előtt tiszteleg új számával a Radiohead világhírű alternatív rockzenekar.

Fotó: tearbringer

A Harry Patch (In Memory Of) című dalt egy olyan rádióinterjú ihlette, amelyet a híres veterán adott. Harry Patch egyike volt azoknak a brit katonáknak, akik a világégés egyik legvéresebb ütközetében, a több hónapon át zajló harmadik ypres-i csatában harcoltak. A nyugat-flandriai csatamezőn 70 ezer brit katona vesztette életét.

“Pár éve hallottam a vele készített megrendítő interjút… Mélységes hatással volt rám, amit a háborúról mondott” - számolt be Thom Yorke, a banda énekese. “A beszélgetés inspirációt jelentett a dalhoz, amit épp halála előtt pár héttel vettünk fel. A mi generációnk számára rendkívül könnyű lenne megfeledkezni a háború szörnyűségeiről, ha a Harry-féle emberek nem emlékeztetnének minket rá” - folytatta Yorke. “Reméljük, hogy nem fogunk felejteni. Ahogy Harry mondta: függetlenül attól, hogy milyen egyenruhát viseltünk, mindannyian áldozatok voltunk” - tette hozzá a zenész.

“Én vagyok az egyetlen, aki átvészelte, a többiek ott haltak meg, ahol elbuktak” - áll a dalszövegben, amely így végződik: “Láttam a földi poklot, a következő vegyi lesz, de ezek sohasem tanulnak”.  A kizárólag internetes letöltéssel, egy fontért elérhető számból származó minden bevétellel a Royal British Legion veteránszövetséget támogatják. Harry Patch temetésére a délnyugat-angliai Wellsben került sor csütörtökön.

Forrás: hirado.hu

A dal letölthető innen 1 fontért.

DAS poszt itt.

A dal meghallgatható a BBC honlapján.

5 hozzászólás

02/08 Hallgass bele az új 7 Worlds Collide dalokba

~HaveMyxomatosis

Mint azt korábban írtuk, Phil és Ed is hallható lesz a következő Neil Finn-féle projektben. A sztárbanda már fel is töltött pár dalrészletet a Myspace-es oldalukra.

7 Worlds Collide myspace

0 hozzászólás

02/08 Thom Yorke @ Latitude Festival

~HaveMyxomatosis

Fotó: Henry Cooksey

Érdekes élményben lehetett részük azoknak, akik kilátogattak Thom teadélutánjára a Latitude-re. Őfelsége ugyanis a kora délutáni órákban lépett fel, és szokásához híven osztotta az észt. “SSShhh there’s people sleeping - mikor a színpadra lépett, és a nép örömujjongásban tört ki. Mindazok mellet, hogy játszott egy új szerzeményt, olyan dalok hangzottak el, amelyeket sosem hallhattunk élőben, vagy éppen 40 éve nem játszották.

Íme a setlist:

The Eraser
Weird Fishes/Argpeggi
Atoms For Peace
Harrowdown Hill || audió (BBC 6 rádión volt hallható)
Follow Me Around
Everything In Its Right Place
The Present Tense
Cymbal Rush
Black Swan
Videotape

Ráadás:
There There
True Love Waits || audió (BBC 6 rádión volt hallható)

Fotó: Kenigma

1 hozzászólás

02/08 All for the Best - Új Thom Yorke dal

~HaveMyxomatosis

A minap a Stereogum-on volt az új dal premiere.  A feldolgozás “Ciao My Shining Star: The Songs of Mark Mulcahy ” című albumom lesz megtalálható. Az album szeptember 29-ére várható. A dalban közreműködött Andy Yorke, Thom öccse is. Az idősebbik Yorke testvér írt is erről a Dead Air Space-en.  Andy pedig hírlevélben közölte, hogy közreműködött bátyjával.

0 hozzászólás