29/09 Thom új „bandája”

~robert88

Thom Yorke a mai napon jelentette be a Dead Air Space-en, hogy október 4-én és 5-én színpadra lép Nigel Godrich producerrel, Joey Waronker dobossal (aki több Beck albumon is vendégdobolt), Mauro Refosco-val (ő David Byrne és Bebel Gilberto albumokon volt felelős a ritmusszekcióért), valamint a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosával, a magyar származású Flea-vel. Az együttesnek nincs neve, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy egy egész turnét csinálnak majd végig, vagy csak egy pár exkluzív fellépést láthatunk majd tőlük. Azt viszont maga Thom árulta el, hogy nem lesznek túl hosszúak ezek a fellépések, ugyanis egyelőre nincs túl sok dal a tarsolyukban (az Eraser album dalai ugyebár, illetve a 21-én kiadott dupla A-oldalas kislemez).

80s filter

Az októberi koncertek helyszíne a los angeles-i Orpheum Theater.
Jegyek itt kaphatók:

10/04
10/05

0 hozzászólás

22/09 Rádiófejjel az agymosás ellen

~GNL

Alkalmasak voltak-e a 90-es évek arra, hogy egy alternatív zenekar eljusson a széles nagyközönségig úgy, hogy nemhogy nem adja el magát, hanem még maradandót is alkot?

Keveseknek adatott meg, hogy ilyen pedigrével ki tudjon lépni a zenebiznisz által felépített gettóból és a rock nyelvén tolmácsolhassa negatív utópiákból táplálkozó, posztmodern-egzisztencialista életérzését. A Radiohead a boldog kevesek egyike, amelynek sikerült ezt keresztül vinnie.

radiohead 1
Tovább olvasom…

0 hozzászólás

21/09 Thom Yorke újdonságok

~robert88

feeling pulledA mai naptól kezdve letölt.. khm… megvásárolható a nagyon limitált kiadású Feeling Pulled Apart by Horses / The Hollow Earth c. 12″-es Thom Yorke kislemez. Az első dalt “régi Reckoner-ként” is szokás emlegetni, míg az utóbbi születése még az Eraser felvételeinek idejére datálható.

A közeljövőben várható Thom Yorke megjelenések között található az Age of Stupid (A hülyeség kora) klímavédelmi film címadó dala (erről egyelőre semmi pontosat nem lehet tudni), valamint a szeptember 29-én megjelenő Ciao My Shining Star: The Songs of Mark Mulcahy c. válogatásalbumra készült feldolgozás. Aki esetleg még nem tudná, Thom és kedves testvére, Andy közösen dolgozták fel az All for the Best c. dalt, ami finoman szólva zseniális lett, a hab a tortán pedig a Rolling Stone hivatalos honlapján bemutatott szintén zseniális klip.

Aki egyébként nem tudja beszerezni a mai napon megjelenő kislemezt, annak sincs oka csüggedni, ugyanis a szokásos terjesztési csatornákon október 6-án elérhető lesz mindkét dal, mint digitális letöltés.

De ha még ez sem lenne elég, Thom Yorke írt egy dalt a Twilight Saga következő epizódjához, a New Moon c. filmhez, és ez teljesen biztos, ugyanis a rendező is konfirmálta a szerzemény létezését. Kérdés, hogy benne lesz-e a filmben?

HÜLYESÉG KORA TRAILER:

HOLLOW EARTH VIDEÓ:

ALL FOR THE BEST VIDEÓ:

http://www.rollingstone.com…

0 hozzászólás

04/09 29 dolog, amit nem tudtál a Radiohead-ről

~robert88

1. Thom Yorke apja amatőr bokszoló volt és szerette volna, hogy a fia is az legyen.

2. Azok, akik 2007-ben úgy döntöttek, hogy fizetnek a Radiohead hetedik albumának internetes kiadásáért átlagosan £2.90-et csengettek érte, bár a letöltők 60%-a úgy döntött, hogy egyáltalán nem fizet érte semmit.

3. Az együttes tagjai a nyolcvanas évek során ismerkedtek meg egymással az oxfordshire-i Abingdon fiúiskolában. Ebbe az iskolába járt David Mitchell humorista is, csak ő egy pár évvel fiatalabb.

4. Miután meghallgatta a Meat Is Murder c. albumot a The Smiths-től, Thom Yorke eldöntötte, hogy vegetáriánus lesz. És persze egy lány is volt egy dologban: „Elkezdtem járni ezzel a lánnyal és le akartam nyűgözni, ezért úgy tettem, mintha vegetáriánus lennék.

Tovább olvasom…

6 hozzászólás