05/11 “My angel Gabriel”

~COTLPL

Peter Gabriel jövő tavasszal hét év hallgatás után egy új albummal áll majd elő. Hogy ez nekünk miért érdekes? Azért, mert a Genesis frontembere nem egyedül fogja kelteni a hangulatot, számos ‘híresség’ lesz segítségére, köztük a Radiohead is.

Az album nem saját számokat tartalmaz majd, hanem néhány híres szám újrafeldolgozását. De, mint arra John Metcalfe, a felvételek egyik közreműködője is rávilágított: “Ezek nem egyszerű feldolgozások, hanem jelentősen újraértelmezett változatai híres daloknak. Elég radikális, és reméljük, hogy igazán bejön majd az embereknek, és élvezni fogják.” Na persze, mondhatnánk, mindenki így beszél akinek érdeke a minél nagyobb siker, majd hiszem, ha hallom. A számok listája azonban elég impozáns: a Radioheadtől a Street Spirit kap majd helyet a korongon, de feldolgozásra kerül: a Heroes (Bowie), The Book of Live (Magnetic Fields), a Flume (Bon Iver),a  My Body Is A Cage (Arcade Fire), a Listening Wind (Talking Heads), a Waterloo Sunset (The Kinks) és a Philadelphia (Neil Young).

A felvételek júliusban készültek Bob Ezrin producer féltő szárnyai alatt, és teljes mértékben akusztikusak. Az, hogy a Radioheadtől pontosan kik vettek rajta részt, még nem tisztázott.

0 hozzászólás