24/03 Norwegian wood

~robert88

Sajnos az új Radiohead albumról szóló hír kacsa volt, viszont egy dologban már egészen biztosak lehetünk: 2007-hez hasonlóan az új Radiohead album mellé kapunk még egy jó kis soundtrack-et is Jonny-tól.

Bár a fenti cím egy Beatles feldolgozást implikálhat, mégsem erről van szó. Az nem más, mint a film címe, amelyet hamarosan bemutatnak és amely Haruki Murakami azonos című bestseller-e alapján készült.

A filmzene alapja egy bizonyos Doghouse c. szerzemény, amelyet február 28-án mutattak be. A szerzemény korlátozott ideig meghallgatható a BBC Radio 3 honlapján. Valahol a huszonhatodik perc környékén Jonny-t a színpadra invitálják, ahol is interjút készítenek vele az újdonsággal kapcsolatban, majd rögtön azután következik a bemutató. És hát mit is mondhatnék… tipikus Jonny.

2 hozzászólás

08/03 Tehrangeles

~comaboss

Megint kezdődhet a szokásos népi játék: fejtsük meg a kiszivárogtatott, kódolt üzenetet, majd lepődjünk meg. Tapasztalt Radiohead rajongó persze már nem dől be ilyesminek, nyugodtan biztosra veheti, hogy hamarosan új lemez lesz. Hogy milyen formában, az még homályos, az In Rainbows-nál eljátszott “fizess, amennyit jónak látsz” módszert feltehetően nem sütik el még egyszer, de az utóbbi időben volt szó kizárólag neten terjesztett anyagokról is..

Nade, nézzük, mi is történt most. A Radiohead oldalán regisztrált felhasználóknak kiküldtek egy e-mailt “Radiohead would like to know…” tárggyal, a tartalma pedig egy nullákból és egyesekből álló bináris számsor volt. Ezt betolva egy “binary to text” átalakítóba, a következő eredményt kaphatjuk:

FISBOHFMFT

12/ Oppl boe Dsbooz
13/ Dpnd Up Zpvs Tdotft
14/ Uif Ebjmz Nbjm
15/ J Gspaf Vq
16/ Hjwf Vq Uif Hiptu
17/ Tvqfsdpmmjefs
18/ Nbo P Xbs
19/ Dfsfcfmmbs Uifpsz
10/ Mpuvt Empxfs
21/ Npvtf Eph Cfbs
22/ Cvso Uif Xjudi

Ez már egészen tracklist alakú, a Tinymixtapes pedig neki is állt megfejteni a kódot (minden karakter helyére az abc-ben előtte állót kell behelyettesíteni, ha jól látom..), az eredmény a következő:

TEHRANGELES

01. Nook and Cranny
02. Come to Your Senses
03. The Daily Mail
04. I Froze Up
05. Give Up The Ghost
06. Supercollider
07. Man O War
08. Cerebellar Theory
09. Lotus Flower
10. Mouse Dog Bear
11. Burn The Witch

3 hozzászólás

02/03 MR2 online: Nevet kapott Thom Yorke másik zenekara

~COTLPL

Alkalmi társulata az Atoms For Peace nevet viseli.
Mint arról korábban hírt adtunk, Thom Yorke alkalmi zenekart szervezett maga köré, elsősorban azzal a céllal, hogy The Eraser című szólóanyaga köré épülő programját koncerteztesse. A zenekarnak végre neve is van: Yorke szólólemezének egyik száma után az Atoms For Peace nevet kapta. Ráadásul a zenekar - Thom Yorke mellett Flea, Nigel Godrich, Joey Waronker, Mauro Reforsco - további koncerteket tervez. Minderről Yorke a Radiohead blogjában tájékoztatta a rajongókat - a zenekar fellép áprilisban a Coachella fesztiválon, előtte pedig további egyesült államokbeli koncerteket - New York, Boston, Chicago, Oakland, Santa Barbara - ad majd.” (mr2.hu)

0 hozzászólás