12/04 Jonny a legjobb 10 között

~comaboss

30.000 ember vett részt a BBC 6 Music szavazásán, amelyben a világ legmenőbb gitárosait keresték. A hasonló témákban készült rangsorok mindig problémásak az összehasonlíthatatlan teljesítmények és a kevéssé ismert zsenik esélytelensége miatt, de legalább szórakoztató viták alakulhatnak ki a kapcsolódó fórumokban, ahol összecsaphatnak a hardcore Satriani rajongók a U2-sokkal.

Nade ragjuk az aktuális csontot: a Fitter Happier szempontjából leglényegesebb, hogy Jonny Greenwood a 7. helyen futott be a szavazáson, a voksok 4,5%-át felmarkolva. A dobogó tetejére John Frusciante, a Red Hot Chilli Peppers (volt) gitárosa állhatott, alatta a jó öreg Slash-sel (akinek egyébként most jött ki a friss szólólemeze, ha valakit érdekel esetleg..), a harmadik pedig -számomra kissé meglepő módon- a Muse frontembere, Matt Bellamy lett.

A TOP 10:

1. John Frusciante - Red Hot Chili Peppers
2. Slash - Guns n’ Roses
3. Matt Bellamy - Muse
4. Johnny Marr - The Smiths
5. Tom Morello - Rage Against The Machine
6. Kirk Hammett - Metallica
7. Jonny Greenwood - Radiohead
8. Prince
9. Jack White - White Stripes
10. Peter Buck - REM

Végezetül pedig hallgassátok Jonny-t és az ő legelmebetegebb kütyüjét:

0 hozzászólás

08/04 Facebook

~robert88

Örömmel jelentjük minden kedves olvasónk számára, hogy a Fitter Happier most már hivatalos Facebook csoporttal is rendelkezik.

Amennyiben regisztrált felhasználója vagy a népszerű közösségi oldalnak javasoljuk, hogy csatlakozz a csoporthoz, mivel minden egyes új hír és iromány azonnal kikerül majd a csoport falára, így megjelenik majd a Te hírfolyamodban is. Ily módon azonnal értesülhetsz a legújabb Radiohead hírekről, ami azért - valljuk be nyugodtan -, elég hasznos, hiszen - remélhetőleg - hamarosan elkészül az új együttes új albuma. Ezen felül pedig könnyebben lehet a csoport tagjaival, így a többi rajongóval kommunikálni, újdonságokat megosztani.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

4 hozzászólás

08/04 ÚJ DALOK

~robert88

Bizony, bizony. Gőzerővel készül az új Radiohead album, de a nagy munka közepette szükség van egy kis pihenőre is, nemde? Thom Yorke és Phil Selway is ekképp gondolt, el is mentek turnézgatni és vittek magukkal új dalokat. Csak úgy mutatóba.

Thom Yorke tegnap este a New York-i Roseland Ballroom-ban adott teltházas koncertet Atoms for Peace nevű side projektjével és előadott egy teljesen új dalt is. Még mindig nehéz eldönteni, hogy ez most AfP dal (lesz) avagy az új Radiohead album munkálatainak egyik ékes gyümölcse. (Én ez utóbbi mellett tenném le a voksomat.)

Mindesetre itt van egy pár kép… (köszönet Brooklyn Vegan-nek)

…és néhány videó, köztük az új dal, amelynek a címét egyelőre homály fedi (eddigi tippek: Let Me Take Control, Chris Hodge)

És akkor természetesen Phil Selway se maradjon ki a jóból. Ő egy spanyol/portugál/olasz turné mellett döntött, bajtársai pedig Glenn Kotche és Pat Sansone a Wilco-ból, akikkel nem mellesleg együtt dolgozott a 7 Worlds Collide projekt legutóbbi lemezén (The Sun Came Out) is.

Egyelőre ennyi.

0 hozzászólás