26/06 Hírszösszenet fahéjas kávé mellé

~csokitorta

Az idén 40. alkalommal megrendezett Glastonbury fesztivál közönsége (melynek soraiba sajnos ez alkalommal sem tartoztam) kellemes meglepetésben részesült, amikoris megjelent a szinpadon egy egérfejű, enyhén betépett csöves beütésű uriember ,,Hello, Thom York vagyok.” köszönéssel, majd csatlakozott hozzá  Johnny Greenwood nevezetű kollégája és belekezdtek a saját, illetve a RH dalainak interpretálásába.

Setlist: The Eraser, Harrowdown Hill, Black Swan, Arpeggi/Wierd Fishes, Pyramid Song, Idiotheque, Cymbal Rush, Karma Police, Street Spirite ( Fade Out)

Képek: itt

Forrás: Q

0 hozzászólás

04/06 Phil Selway: Familial

~robert88

Phil Selway - FamilialMár régóta tudható volt, hogy Phil Selway szólóalbummal fog jelentkezni, csak éppen azt nem tudhattuk, hogy mikor. Mint nemrég kiderült az együttes dobosa már nagyjából 2001 óta dolgozgatott saját szerzeményeken, amelyeket idén augusztus 30-án tár a nagy nyilvánosság elé.

A Familial címet viselő nagylemez, amelyen összesen tíz saját szerzemény lesz hallható Lisa Germano, Sebastian Steinberg, Glenn Kotche és Patrick Sansone közreműködésével készült. A felvételek a Radiohead Oxfordshire-i “főhadiszállásán”, a Courtyard Studios-ban zajlottak.

01 By Some Miracle
02 Beyond Reason
03 A Simple Life
04 All Eyes on You
05 The Ties That Bind Us
06 Patron Saint
07 Falling
08 Broken Promises
09 Don’t Look Down
10 The Witching Hour

0 hozzászólás

02/06 Amanda Palmer @ Radiohead

~csokitorta

Egyre inkább az az érzésem, hogy Radiohead dalt feldolgozni menő.

Ott van például a közelmultból Jay-Z Jaydiohead elnevezésű projektje, az In Rainbows hip-hop verziója, vagy kicsit régebbről a Stereogum OKX: A Tribute to OK Computer elnevezésű albuma.

De dolgozott már fel Creepet a Weezer, a Korn, sőt még Prince is.

Most Amanda Palmer (The Dresden Dolls, Evelyn Evelyn, egy korábbi Muse cover) gondolta úgy, hogy Radiohead iránti szeretetét(?), tiszteletét(!??) egy EP megjelentetésével fejezi ki.

Azt, hogy mennyire sikerült neki valami újat alkotni, vagy legalább hozni egy kis RH életérzést, mindenki döntse el magának.

Némi ízelitő:

Forrás: www.greenplastic.com, Q magazin

0 hozzászólás