16/08 A kölyök

~COTLPL

A Pitchfork listáján a Kid A szerezte meg az első helyet a 2000-es évek legjobb albumai között, (valószínűleg) mindnyájunk dédelgetett Ágaetis Byrjunje a Sigur Róstól pedig a nyolcadik lett.

A teljes lista itt olvasható:

http://pitchfork.com/features/staff-lists/7710-the-top-200-albums-of-the-2000s-20-1/2/

0 hozzászólás

01/08 Radiohead covers - volume 1 @ Creep

~csokitorta

A közeljövőben (és majd kicsit később is) közzéteszünk pár válogatás-összeállítást a RH feldolgozott számairól/ill. az általuk feldolgozott dalokból. Kellemes hallgatást mindenkinek!

Első körben következzék a (talán) legnépszerűbb daluk különböző stílusok képviselőitől.

Korn- szinte csak annyiban különbözik az eredetiből, hogy nem Thom vonyít az ember fülébe.

Moby- na ezen meglepődtem. Egyrészt, mert  nem feldolgozós zenésznek képzeltem el őt, másrészt (és főleg,mert) nem szeretem. Rettegve kattintottam a videóra, hogy na te jó ég, ebből még a végén valami technós átdolgozás lesz. Hála az égnek (vagy Moby RH iránti tiszteletének) nincs szó semmi ilyesmiről, sőt, ha azon a koncertjén, amelyikre betévedtem játssza, felírom a kedvenc zenészeim listájára.

Ingrid Michaelson - szerethető egy feldolgozás, ahogy a hölgyemény stílusa is- aranyos, cuki, almásfahéjas jegesteához egy verőfényes nyári napon tökéletes.

Tears for Fears- egy kis RH a 80-as évek csöpögős, összebújós, andalgós rockzenéjével beoltva.

Természetesen készült belőle dizsi (hihetetlen, hogy egyes elvetemültek MINDENRE képesek rákeverni a tüc-tüc zenét…) és ukulele verzió , feldolgozta továbbá a Pretenders és Paolo Nutini is.

Végezetül pedig a személyes kedvenc:

1 hozzászólás