Málnás muffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1/2 dl narancslé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 120 g tejszínes joghurt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 30 dkg málna
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • Kiskanál porcukor



Elkészítés

A málnát megmossuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot meg a sót keverőtálba öntjük, és a tojással, az olajjal, a joghurttal, a citromhéjjal meg a narancslével összedolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a meggyet. Egy 12 darabos muffi n sütőformát margarinnal alaposan kikenünk, majd liszttel megszórjuk. (A szilikonformát nem kell kikenni, sem liszttel megszórni.) A tésztát a formába töltjük, és előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A muffinokat a formából kivesszük, és rácsra téve kihűtjük. Porcukorral megszórva, muffinpapírban kínáljuk.