Narancsos muffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 3 db narancs, vagy kb. 1,75 dl narancslé
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg kandírozott citrus gyümölcsök
  • 1 db felvert tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj, vagy 0,7 dl olaj

    Tetejére:

    • Narancslekvár és kandírozott citrus gyümölcsök (elhagyható)



Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A narancsokat jól megmossuk, az egyik héját lereszeljük, illetve kifacsarjuk az összes narancs levét. Nyugodtan mehet bele a kifacsart narancs húsa is. Az egyik tálban a száraz, a másikban pedig a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd a két tál tartalmát lazán összevegyítjük. Nem kell túl keverni, semmi baja nem lesz, ha kicsit csomós marad, annál jobb. Megtöltjük a muffin formákat és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, a tetejét narancslekvárral megkenjük és a maradék kandírozott gyümölcsökkel díszíthetjük.