Kecskeméti barackpuding

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1/2 l tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 6 szem felezett sárgabarackbefőtt
  • 4 szem mandula
  • 1 csomag zselatin
  • 1 dl befőttlé
  • 3 evőkanál barackpálinka
  • 10 dkg sárgabaracklekvár



Elkészítés

Fogunk egy tálat, beletesszük a zselatint, majd felöntjük a befőttlé egyharmadával. 10 perccel később felöntjük a megmaradt befőttlével, majd így melegíteni kezdjük. Ezután a pálinkát is beletöltjük, és ha már kissé lehűlt, a pudingformákba töltünk belőle egy réteget. Amikor megköt, rátesszük a barackokat, majd a maradék zselatint is rátöltjük, és hűtőbe tesszük. Eközben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, és pudingot főzünk belőle. A megmaradt barackot felaprózzuk, a pudingba szórjuk, majd ezt is eloszlatjuk a formákban. Így megvárjuk, amíg teljesen megkeményedik. Ekkor tálakra borítjuk és a lekvárral kínáljuk.