A tojássárgáját elkeverjük egy csipetnyi sóval, a sütőporral és a liszttel, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformában vékony piskótát sütünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk. Az olajon, fedő alatt üvegesre pároljuk, és kihűtjük. A tehéntúrót áttörjük, és simára keverve a kefírrel, valamint a krémsajttal, sóval, borssal megfűszerezzük. Ezután a párolt hagymát is hozzáadjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a túrós keverékbe. A piskótalapot betesszük egy kapcsos tortaformába.
A tejet a zselatinra öntjük, és kis lángon addig keverjük, amíg folyósra nem oldódik. Kevergetve langyosra hűtjük, és beleforgatjuk a krémbe. A krémet ezután betöltjük a tortaformába, a tetejét simára egyengetjük, és a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtjük. Tálalás előtt a tortalappal együtt tálra csúsztatjuk (a meglazított tortaforma oldalát körbevágjuk, így könnyen kijön belőle), majd a tetejét reszelt sajttal, és zöldhagyma fejekkel feldíszítjük.