Málnás túrótorta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A piskótához:

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 8 dkg liszt

A forma kikenéséhez:

  • Vaj
  • Liszt

A töltelékhez:

  • 60 dkg tehéntúró
  • 12 dkg margarin
  • 5 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg mazsola
  • Fél csomag vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 10 dkg málnalekvár
  • 25 dkg málna
  • 1 csomag gyümölcszselé por



Elkészítés

A tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan a cukros tojássárgájához keverjük. Apránként beleszitáljuk a lisztet, és a masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon világossárgára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Mialatt a tészta sül, az áttört túrút a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és az egészet habosra kidolgozzuk. A tojásfehérjékből és a kristálycukorból kemény habot verünk, a túrós masszába forgatjuk, majd a lisztet, a pudingport és az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Végül beleszórjuk a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát.

A kihűlt piskótakarikát vékonyan megkenjük lekvárral, rákenjük a túrós tölteléket, és a sütőbe visszatolva, a töltelék megszilárdulásáig sütjük. Ha kihűlt, a tetejét is vékonyan megkenjük lekvárral. Gazdagon kirakjuk málnaszemekkel, majd leöntjük a zacskón olvasható útmutatás szerint elkészített gyümölcszselével. Ha ez megkocsonyásodott, levesszük a tortakarimát, és a tortát tálra csúsztatjuk.