Búrkifli

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 30 dkg Rama margarin
  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál ecet
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl langyos víz

Töltelék:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál fahéj
  • Reszelt citromhéj



Elkészítés

A lisztet összedolgozzuk a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk az ecetet, sót és a vizet, majd összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd a margarint felkockázzuk, és a tészta közepére tesszük. A tésztát jobbról balra áthajtjuk, majd hűtőbe tesszük 30 percre. Kinyújtjuk, majd újból hajtogatjuk, és 15 percig állni hagyjuk. Kinyújtjuk, hosszanti felére rákenjük a tölteléket, majd ráhajtjuk a másik felét, és 8 cm-es darabokra szeljük őket, Kifliket formázunk, majd vajjal kikent sütőlemezre helyezzük őket, kevés tölteléket kenünk a tetejére, majd megsütjük.

Töltelék készítése:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a diót, fahéjat, zsemlemorzsát és citromhéjat.