Csokis rakott palacsinta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 db édes palacsinta
  • 20 dkg csokoládé
  • 15 dkg barackíz
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dkg vaj
  • 4 tojásfehérje
  • 5 dkg vaníliás cukor



Elkészítés

A szokásos módon megsütjük a palacsintákat. Az elsőt vajjal kikent sütőlapra helyezzük, és megszórjuk reszelt csokoládéval, rátesszük a második palacsintát, azt megkenjük barackízzel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az összes palacsintát felhasználtuk. A legfelső palacsintát üresen hagyjuk, majd sütőben átforrósítjuk. Közben a tojásfehérjékből habot verünk. Hozzákeverjük a porcukrot, és ezzel egyenletesen beborítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és a habot rózsaszínűre sütjük. Tortaszerűen felszeleteljük, és vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

(Az édes palacsinta receptje megtalálható ezen a honlapon!)