Csúsztatott palacsinta 1

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 dkg porcukor
  • 1 csipetnyi só
  • 5 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje
  • Kevés zsír
  • Kevés vaj a kikenéshez
  • Porcukor
  • Dió
  • Reszelt csokoládé
  • Kevés rum
  • Lekvár (tetszőleges)



Elkészítés

10 dkg lisztet 5 dl tejjel eldolgozunk, és állandó keverés közben kb. 5 percig főzzük, majd langyosra hűtjük és hozzáadunk 3 dkg porcukrot, csipetnyi sót és egyenként 5 tojássárgáját. Jól eldolgozzuk, majd a tojások fehérjéjéből vert habot is hozzáadjuk. Ezután a palacsintasütőben kevés zsírt olvasztunk, és beleteszünk annyi tésztát, hogy kisujjnyi vastagságú legyen. Csak egyik felét sütjük meg, és így csúsztatjuk gyengén kivajazott tűzálló tálba hogy a sült fele legyen alul. Meghintjük cukros, darált dióval. A következő palacsintákat is ugyanígy sütjük és csúsztatjuk rá, azzal a különbséggel, hogy rétegenként váltjuk a cukrozott diót reszelt csokoládéval és rumos lekvárral. A legfelső palacsintát úgy helyezzük rá, hogy a megsült fele legyen felül. Kb. 10 percig közép meleg sütőben sütjük. Tálalásnál tortaszerűen felvágjuk, porcukorral meghintjük. Adhatunk mellé csokoládé-, vagy puncsmártást.