Csúsztatott palacsinta 2

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg csokoládé
  • 8 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojás
  • Fél tasak vaníliás cukor



Elkészítés

A tojásfehérjékből a porcukor felével kemény habot verünk. A tojás sárgákat a maradék porcukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, belekeverjük a lisztet és a felvert tojáshabot. A kissé vastagabbra készített palacsinták egyik oldalát megsütjük. Az elkészült palacsintákat sütőlapra csúsztatjuk, gazdagon megszórjuk reszelt csokoládéval. Mindig a megpirult palacsinta alját csúsztatjuk a már megkent tetejére. Ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyag elfogy. A legfelső palacsintának mindkét oldalát megsütjük. Közepesen meleg sütőben átforrósítjuk, hogy a csokoládé megolvadjon. Tortaszerűen felszeletelve tálaljuk.