A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojásokkal, az olajjal, egy csipet sóval, és legalább 15-20 percig állni hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, értelemszerűen meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk, majd összekeverjük a cukor felével. A mascarponét összedolgozzuk a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az öntethez a csokoládéöntet port kikeverjük a hideg tejjel. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az első palacsintát tálra tesszük, megkenjük a mascarponés töltelékkel, megszórjuk gyümölccsel, majd befedjük a következő palacsintával. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére palacsinta kerüljön! A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntjük a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínáljuk.