Gyümölcsös rakott palacsinta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 30 dkg vegyes gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor

Az öntethez:

  • 1 tasak főzés nélkül készülő csokoládéöntet por
  • 3 dl tej



Elkészítés

A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojásokkal, az olajjal, egy csipet sóval, és legalább 15-20 percig állni hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, értelemszerűen meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk, majd összekeverjük a cukor felével. A mascarponét összedolgozzuk a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az öntethez a csokoládéöntet port kikeverjük a hideg tejjel. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az első palacsintát tálra tesszük, megkenjük a mascarponés töltelékkel, megszórjuk gyümölccsel, majd befedjük a következő palacsintával. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére palacsinta kerüljön! A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntjük a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínáljuk.