Narancsos-feketeszedres-túrós palacsinta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál porcukor
  • Olaj vagy zsír
  • Szódavíz
  • Mogyoró
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 citrom héja

Az öntethez:

  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás sárgája
  • 35 dkg feketeszeder
  • 2 dkg cukor
  • 1 narancs héja
  • 4 evőkanál narancslikőr
  • 1 narancs

A díszítéshez:

  • Porcukor



Elkészítés

Készítsünk a szokott módon palacsintát (Palacsinta: a felütött tojásokat keverjük el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát pihentessük legalább fél órát, majd serpenyőben süssük pirosra a palacsinták mindkét oldalát.) és a nyers tésztába keverjünk pirított, durvára vágott mogyorót. Süssük ki vékonyan, kb. 20 cm átmérőjűre. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez 25 dkg túrót keverjünk össze 2 tojás sárgájával, 5 dkg cukorral, 1 és fél dl tejszínnel. Reszeljünk hozzá 1 citrom héját. 30 percig hagyjuk pihenni.

Készítenünk kell egy öntetet: 2 dl tejet 1 dl tejszínnel, 1 tojás sárgájával keverjünk össze. 35 dkg feketeszedret szórjunk meg 2 dkg cukorral, 1 narancs héját reszeljünk hozzá, adjunk hozzá 4 evőkanál narancslikőrt, és a narancsot szabadítsuk meg fehér héjától, filézzük ki, keverjük az egészet a feketeszederhez.

Minden palacsintát töltsünk be a túrókrémmel, csavarjuk fel a képen látható módon. Tegyük bele egy kör alakú formába és öntsük közé a tejszínes-feketeszedres-narancsos öntetet. 180 fokon 25 percig süssük, majd tálaláskor porcukorral szórjuk meg.