Sütőtökös-magos pogácsa

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • 35 dkg sütőtök
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg hántolt tökmag
  • 10 dkg Trappista sajt



Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadunk 1 tojást, a sót, a zúzott fokhagymát, valamint az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben felfuttattunk. A meghámozott sütőtököt kockákra vágjuk, megfőzzük, áttörjük, és a pépet a tésztához adjuk. Beleszórunk 5 dkg apróra vágott tökmagot, majd az egészet összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés langyos tejet öntünk még hozzá. A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva egy órán keresztül pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, és megkenjük felvert tojással. A pogácsákat megszórjuk reszelt sajttal és tökmaggal, majd forró sütőben megsütjük.