Elkészítjük a tésztát: a friss élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben, a hozzávalókat a vaj kivételével egy nagyobb tálban dagasztjuk. 3/4-1 óráig kelni hagyjuk, átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk és rudakat formálunk kb. 25 cm hosszúságban. A tepsiben további 20 percig pihentetjük a rudakat, tetejüket tojássárgával megkenjük. 32X40 cm-es tepsiben sütjük két körben, egyszerre csak négyet, hogy ne süljön össze, 180 fokon kb. 25 percig.
A megsült tésztát egy-két napig szikkadni hagyjuk, majd felkarikázzuk.
Olvasztott vajon, serpenyőben megpirítjuk a karikákat, és egy nagyobb tepsibe szedjük. Tejet forralunk, ezzel locsoljuk meg a tésztát, végül porcukros mákkal megszórjuk, mézzel vagy baracklekvárral ízesítjük.
5-10 percre betolhatjuk még a sütőbe, hogy a porcukros mák és a méz karamellizálódjon.